CARE Česká republika


Vzdělávání a výzkum Rozvojová spolupráce

CARE - můj balík pomoci pro barmské děti

Pošlete prosím svůj balík pomoci a pomozte barmským dětem chodit do školy, dát jim kvalitní vzdělání a naději na lepší budoucnost. Děkujeme!

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pošlete prosím svůj balík pomoci a pomozte chodit barmským dětem do školy, dát jim kvalitní vzdělání a naději na lepší budoucnost.
  • 1 balík CARE školní výbavy v hodnotě 339 Kč pokryje roční náklady na učební materiály jako sešity, propisky či školní uniformy pro tři žáky.
  • 1 balík CARE školního stravování v hodnotě 633 Kč pokryje náklady na teplý oběd ve škole CARE pro jednoho žáka na tři měsíce.
  • 1 balík CARE podpory pro učitele školy CARE v hodnotě 1500 Kč pomůže pokrýt měsíční náklady na mzdu jednoho učitele.

Copyright: CARE

V Thajsku v současnosti žije asi 3 milióny uprchlíků, z nichž 82 % pochází z Myanmaru (Barmy). Jde zpravidla o rodiny, které utekly do Thajska před pronásledováním nebo extrémní chudobou. Thajsko tyto lidi potřebuje jako pracovní sílu, jejich děti ale většinou na území Thajska nemají legální status a není jim dovoleno chodit do státních škol. 

CARE naléhavě potřebuje dárce, jež by zajistili chod školy CARE Samut Sakhon pro děti uprchlíků z Barmy v Thajsku, poblíž hlavního města Bangkoku. Škola se nyní potýká s omezeným financováním. V současnosti je navštěvovaná 103 barmskými dětmi ve věku od 4 do 16 let. Ve škole děti získávají kvalitní vzdělání pod vedením učitelů s odpovídajícím pedagogickým vzděláním. Učí se zde thajštinu, matematiku, přírodní vědy, angličtinu a barmštinu, věnují se také tělocviku a tanci.

Přečtěte si, jak jsme v roce 2019 společně s našimi dárci dětem ve škole pomáhli. Více o naší činnosti se dozvíte na www.care.cz nebo nás sledujte na Facebooku. Chcete dostávat čerstvé novinky ze světa CARE? Přihlaste se k odběru newsletteru.

Děti školu milují a jsou velice vděčné, že do ní mohou chodit. Příběhy pomoci těmto dětem jsou příběhy se šťastným koncem – každý rok vzdělání navíc dává dětem šanci na lepší budoucnost, než měli jejich rodiče.
Například šestiletá dívenka Nilar se ve škole ráda učí thajský jazyk, zpívá a tancuje. Její rodiče pracují v továrně na zpracování ryb, pokud bude moci Nilar ve škole pokračovat, bude mít šanci na lepší uplatnění než oni. Copyright: CARE

Děti se ve škole učí thajštinu, matematiku, přírodní vědy, angličtinu a barmštinu, věnují se také tělocviku a tanci. Copyright: CARE

Humanitární organizace se 75letou tradicí

Copyright: CARE

CARE v letošním roce oslaví 75 let od svého založení – vznikla v roce 1945 za účelem pomoci válkou zničené Evropě. Legendární CARE packages (ve spolupráci s UNRRA) pomáhaly i Československu. V v letech 1946-1950 obdrželi lidé v ČSR pomoc v hodnotě 32,8 milionu korun. S nástupem minulého režimu se povědomí o CARE v České republice vytratilo, dnes však můžeme pomáhat také my.

 
Zde popsané formy pomoci jsou příklady využití finančních prostředků. Darem pro CARE souhlasíte se zpracováním osobních údajů organizaci CARE Česká republika z. s., také s pomocí poskytovatelů služeb, za účelem evidence dárců, péče o dárce a informování o projektech a využití darů. Vaše osobní údaje nebudou poskytnuty jiným osobám. Váš dar pro CARE Česká republika z. s. je daňově odečitatelnou položkou.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu