Nadační fond Toník


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Rodiče autistického Péti zoufale potřebují nové auto. Nebo aspoň opravíme to staré?

Je to zoufalá situace. Ráno jsme se na facebooku maminky Soni Jochecové dočetli, že rodinné auto dosloužilo. Pro rodinu je to katastrofa. Pomůžete nám co nejrychleji ji vyřešit?

vybíráme od 31.3.2019

Zbývá už doplatit jenom 80 tisíc

Díky firemním dárcům už Jochecovi naštěstí auto mají, zbývá nám už vybrat jenom třicet tisíc na doplatek (většinu už máme) a bohužel musíme odvést i DPH (skoro padesát tisíc). Toník děkuje za každou vaši pomoc.
48 680 Kč

přispělo

25 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Na Péťu Jochece si jistě pamatujete, na podzim jsme hledali peníze na naftu, aby ho maminka mohla vozit do stacionáře a zvládala tak současně péči o babičku s alzheimerem. Všichni jsme měli radost, že se to povedlo - a teď jsme znovu na začátku.



Přečtěte si úryvek ze zprávy, kterou nám dneska paní Soňa poslala:

„Cítím, že vzdávám mnoholeté usilí. Ale nechci. To auto máme 4 roky, bylo přes sociálku a ti nám dali 187 tisíc a my 10 dali ze svého a koupili ojetý volswagen touran. Autíčko je skvělé, mám ráda jeho jízdu, ale bohužel se ukázalo mnoho skrytých závad. Dokonce jsem to ihned reklamovala, ale bez úspěchu. Od té doby do něj jen vrážíme. Ročně jsou to tak velké částky, že by bylo mnohem lepší mít jiné auto. Něco mi pomohly nadace, zbytek vždy půjčky a různé věci, které nás jen zatížily. Nyní jde hned o dvě opravy, jedna je za 16 tisíc, ta nepočká, s tou buď pohneme, nebo budu bez auta a druhá by počkala..“

Sami asi vnímáte, že ze všeho nejlepší by bylo sehnat dost peněz na úplně nové auto. Je šance, že se to podaří? Zkusme to - lidská solidarita je neuvěřitelná.

Toníkova správní rada se ještě v neděli poradila, co dalšího bychom mohli zkusit podniknout - i když Toník teď nemá volné prostředky, které by Jochecovým mohl věnovat, zkoušíme domluvit nějaké řešení s konkrétními firmami. Pokud sami máte nápad, jak bychom mohli co nejrychleji rodině pomoct, neváhejte a ozvěte se.

Kdyby nic jiného, třeba vybereme aspoň těch šestnáct tisíc, bez kterých staré auto prostě nevyjede.

„Je to šílené. Péťa vyvádí, v pátek byl doma a nyní bude tak dlouho, dokud neseženu na tu nutnou opravu, abych tak mohla jezdit alespoň do konce roku a pak řešit, co dál. Nevím, zda mi může někdo pomoct. Já už jsem tak slabá fyzicky i psychicky, že nemám dost sil to řešit. Pokud ale Péťa zůstane doma, nezvládnu péči o něj a maminku zároveň, jeho agresivita sílí…“ bezvýchodně píše paní Jochecová.

Doufejme, že pro ni brzy budeme mít dobré zprávy - a díky za každou vaši pomoc!

Chcete vědět víc o Toníkovi?

Pokud vás cokoli zajímá, nebo nás chcete i jen slovně podpořit, neváhejte se ozvat prostřednictvím Toníkovy facebookové stránky nebo kontaktujte člena správní rady Zdeňka Fekara na telefonu 775 599 024 nebo e-mailem na info@tonikdetem.cz. Další důležité informace i výroční zprávu Nadačního fondu Toník najdete na našich webových stránkách tonikdetem.cz.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Symbolickým předáním dvousettisícového šeku a klíčků od auta šťastně skončil původně katastrofický příběh. Makléřská firma Allrisk a Pojišťovna VZP, a. s. (PVZP) pohotově pomohly vyřešit situaci zoufalé rodiny s nefunkčním automobilem. Těší nás, že Jochecovi už mají skoro nové auto, Toník ale ještě musí sehnat víc než 50.000,- Kč (musíme za auto zaplatit státu DPH, i když je určené na dobrou věc).

Víte, že se zítra slaví Světový den autismu?

Aby těch trudných zpráv nebylo příliš - dneska se chceme podělit o jednu dobrou. Podrobnosti ještě prozradit nemůžeme, ale povedlo se dát dohromady dobré lidi a získat skoro celou částku na dva roky starý Ford Focus. Za jediný den kampaně pro Jochecovy jste nám přispěli 5,5 tisíci korunami, takže zbývající peníze na doplatek jistě zvládneme vybrat.

Díky vám všem! 

Založení projektu

Přeji jen to dobré a ať se penízky podaří co nejdříve vybrat!

Dárce
500 Kč