Diecézní charita Brno


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Obyčejný okamžik pro rodiny v nouzi

Příběhy maminek a jejich dětí v Azylovém domě pro matky s dětmi Domově sv. Markéty jsou různé. Rozhodně ale nejsou obyčejné. Jsou často plné vzpomínek, na které by raději zapomněly a zažily nový a lepší start. Každý obyčejný okamžik, který máma prožije se svými dětmi a kdy se o ně může starat v bezpečném zázemí, je velice cenný. Každý rok pomáhá Domov sv. Markéty prožívat obyčejné okamžiky maminkám a jejich dětem. I váš dar pomůže zařídit úplně obyčejný okamžik.

vybíráme od 20.11.2018
14 300 Kč

přispělo

16 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Klára je maminka čtyř dětí, které sama živí z rodičovského příspěvku. Díky Domovu sv. Markéty našla s dětmi zázemí poté, kdy se placení nájmu stalo problémem, ale tím dále zůstává i zajištění základních věcí. Pomozte Kláře připravit hezké Vánoce a rozzářit oči jejích dětí, školáků Matěje a Lukáše, malé Magdalénky a osmiměsíční Lucinky. 

Váš dar Kláře umožní připravit dětem štědrovečerní večeři, pod stromečkem najdou potřebné školní pomůcky či teplé zimní oblečení a užijí si společné sváteční okamžiky. 


Domov v charitním Azylovém domě sv. Markéty našla samoživitelka Marcela poté, co přišla o všechno kvůli nečestnému jednání pronajímatele bytu. Pracuje a snaží se dvanáctileté Tereze a devítiletému Adamovi zajistit vše, co jim aktuálně chybí - školní potřeby, oblečení, hračky. 

Díky vašemu daru najdou Tereza s Adamem pod stromečkem obyčejné věci a už se nebudou muset před spolužáky stydět, že je nemají.

Útočiště v Domově sv. Markéty našla Pavla se svými třemi dětmi poté, co její manžel vážně onemocněl a přišel o zaměstnání. Nemoc rodinu rozdělila a Pavla tvrdě pracuje na tom, aby získala zaměstnání se solidním platem, který jí umožní zaplatit nájem bytu pro všech pět členů rodiny. 

Váš dar pomůže Pavle zaplatit kurz počítačových dovedností a tím zvýšit její šance na trhu práce, aby její rodina mohla být zase pohromadě a prožívat obyčejné okamžiky navzdory manželově nemoci.

   



Svobodná matka Jana, desetiletý Filip a dvouletý Ondra žijí v Domově sv. Markéty kvůli špatným rodinný vztahům, které je vyhnaly z jejich domova. Filip je pohybově velmi nadaný, tráví celé dny na fotbalovém hřišti a chce se stát profesionálním fotbalistou jako jeho brazilský idol Neymar. Jana si však nemůže dovolit platit mu fotbalový kroužek, po kterém tolik touží. 

Darujte Filipovi obyčejné okamžiky štěstí na hřišti a třeba i šanci stát se novým Neymarem.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držím Vám palce, ať se rodinám daří!

Tomáš Arvai
100 Kč