Nadace Via


Regionální a komunitní rozvoj

Živá komunita: Kostel ve Skřivani jako místo setkávání

Stavba zbavená svého účelu, bez lidí, zavřená a opuštěná, začne chátrat. A to se stalo skřivaňskému kostelu. Chceme ho vrátit zase do života obce. Abychom jej znovu otevřeli a mohli se v něm setkávat, je třeba začít s opravami. Přispět můžete i Vy. Prostředky získané sbírkou použijeme k opravě jedinečných vitrážových oken kostela a na další údržbu stavby a okolí.

vybíráme od 19.11.2018
43 333 Kč
vybráno 103 % z 42 000 Kč

přispělo

37 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Náš projekt, který podpořila Nadace Via, je součástí uskutečňování vize dobrého a spokojeného života pro všechny lidi v obci Skřivaň. Vycházíme z přesvědčení, že sdružovat se, udržovat a obnovovat tradiční hodnoty má smysl. Dílčím záměrem je opravovat a udržovat kostel sv. Štěpána, jehož stavebně historická hodnota i jeho původní vnitřní vybavení výrazně převyšuje úroveň sakrálních památek v okolí. Součástí záměru je také úprava prostranství bývalého hřbitova. Vysadíme zde stromy a keře, zbudujeme lavičky i stůl k posezení. Prostor kostela a jeho okolí využijeme k pořádání kulturních a společenských událostí a zpřístupníme toto po většinu roku uzavřené a opuštěné místo. Chceme navázat na to, co se již v obci podařilo: obnovení sochy sv. Isidora na rozcestí, obnovení cesty z Všetat ke Skřivani, pravidelná vystoupení pěveckého sboru o Vánocích v kostele, Čarodějnice, Loučení s létem nebo přednáška spojená s přátelským setkáním místních i přespolních.

Práce zčásti provedeme svépomocí a věříme, že se přidáte. V budoucnu se budeme o prostor starat a udržovat jej. Pokud se Vám náš záměr líbí, pojďte do toho s námi a pomozte nám jej uskutečnit. Budeme vděčni za každou Vaši projevenou podporu.
Projekt Člověk v místě, místo v člověku byl podpořen Nadací Via v programu Živá komunita. Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace Via zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč! 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Dobrý nápad! Držíme vám palce!

Martin, Karina, Kryštof, Lukáš a Vincent

AŤ se to povede
Efča

MUDr. Eva Kasalická

děkujeme :-)

OptikDoDomu s.r.o. Petr a Klára Seidl
5 000 Kč

Kutivý neklid je asi ta nejzdravější nemoc.

Ivan Kasalický
500 Kč

Jen tak dál. Kapka ke kapce, a dobrá věc se podaří.

Petr Gnida