CARE Česká republika


Humanitární pomoc Rozvojová spolupráce

INDONÉSIE - pomoc obětem zemětřesení a tsunami

Pomozte prosím svým darem lidem zasaženým zemětřesením a vlnou tsunami v Indonésii! V prosinci roku 2018 udeřila vlna tsunami v Sundském průplavu mezi Jávou a Sumatrou. CARE v postižené oblasti poskytuje humanitární pomoc: pitnou vodu, jídlo a hygienické potřeby. Děkujeme všem, kteří se již připojili k naší výzvě pomoci lidem po zemětřesení na ostrově Sulawesi . Od českých dárců putovalo do Indonésie 250 000 Kč. Situace je však stále kritická. Pomozte prosím ještě dnes!

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


Lidé zasažení ničivou vlnou tsunami na pořebží Sundského průplavu mezi ostrovy Jáva a Sumatra naléhavě potřebují naši podporu. Pošlete prosíme svůj dar ještě dnes! CARE v postižené oblasti už nyní rozdává obětem katastrofy pitnou vodu, jídlo, hygienické potřeby, tablety na čištění vody, přikrývky a nepromokavé plachty.

22. prosince 2018 udeřila v Indonésii ničivá vlna tsunami. Zasaženo bylo pobřeží Sundského průlivu mezi ostrovy Sumatra a Jáva. Nejhůře byl postižen západ ostrova Jáva, kde se stále pohřešují desítky lidí. CARE okamžitě vyslala do terénu svůj expertní tým a začala s distribucí hygienických balíčků obsahujících sarongy, kartáčky, mýdlo, ručník a další základní hygienické potřeby lidem v nejvíce zasažené oblasti.

 „Nacházeli jsme se ve vile Green Coconut v Kabupaten Pandeglang Banten. Bylo nás celkem osm a přijeli jsme na prázdniny,“ vypráví svůj hrůzostrašný zážitek ze sobotní noci Farrell Shidqi Halilintar, student práv.

„Když se to stalo, spal jsem, můj kamarád najednou začal křičet. Snažil se držet dveře, aby zastavil valící se vodu. Bezhlavě jsme začali pobíhat sem a tam. Měli jsme štěstí, proud vody rozbořil zadní zeď a tudy se nám podařilo uprchnout. Cestou jsme viděli mnoho zraněných a krvácejících lidí a jedno mrtvé tělo. Nějací lidé nám řekli, ať běžíme na kopec, abychom se vyhnuli následným otřesům tsunami. Byli jsme vyděšení a panikařili jsme, protože jeden z našich kamarádů se od nás oddělil. Nevěděli jsme, kde je. Vyběhli jsme nahoru a čekali. Mysleli jsme si, že možná umřeme.

Stále jsem velmi traumatizovaný, neustále vidím, jak jsem pronásledován valící se vodou a kolem mě jsou zranění a krvácející lidé. Byla to velmi děsivá situace,“ popsal bezprostředně poté jednadvacetiletý Farrell, který studuje právnickou fakultu Univerzity v Bandungu.

Děkujeme vám, že pomáháte s CARE zmírnit následky katastrofy v Indonésii!



Zde popsané projekty jsou příklady naší pomoci a použití finančních prostředků.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu