Oblastní charita Kutná Hora


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Supervize pro děti s postižením

Pomáháme dětem s postižením a jejich rodinám zmírňovat následky negativních diagnóz. K tomu využíváme behaviorální terapii. Aby byla pomoc co nejúčinnější, potřebujeme pozvat zahraničního supervizora, který nám v konkrétních případech poradí, jak naši pomoc dětem s autismem co nejlépe nasměrovat (např. jak je učit mluvit, sedět bez vzteku u stolečku, ...).

vybíráme od 25.9.2018

Zahraniční supervize pro děti s postižením

Pomozte nám vybrat 30 000 Kč, které nám ještě chybí na to, abychom mohli Tomášovi a dalším malým klientům dopřát péči norských specialistů, kteří nám ukáží, jak terapii pro každé dítě individuálně co nejlépe nastavit a pomoci tak zmírnit následky diagnóz.
36 250 Kč

přispělo

17 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


Tohle je Tomáš. Jeho problémové chování se projevuje nepřiměřenými reakcemi na běžné podněty. Neodhadne sociální situace a nezná míru věcí. Pro Tomáše je charakteristický nerovnoměrný vývoj, velká impulsivita, kolísavá mentální úroveň a porucha pozornosti. Má problém porozumět vlastním emocím a orientovat se v případě možnosti volby.

Tomáš má odklad školní docházky a získal tedy rok na to, aby byl připraven na školu. Aktuálně prochází ve Středisku Na Sioně intenzivní terapií.

U Tomáše se snažíme posilovat vhodné chování a utlumovat chování nevhodné. K tomu používáme behaviorální terapii, která pracuje se změnou chování. Vycházíme z norského přístupu společnosti IAA (Institut behaviorální analýzy), který se nám velmi osvědčil.

Potřebujeme norské kolegy pozvat k nám do střediska, aby nám pomohli co nejlépe nastavit pomoc pro Tomáše i naše další malé klienty.

 Pojďme dát dohromady finanční prostředky na 32 hodin odborných konzultací od zkušených norských kolegů.

Norský přístup behaviorální terapie se nezaměřuje na žádnou speciální diagnózu. Terapie zahrnuje hodně činností a používá minimum slov, takže odpadá nutnost rozsáhlých jazykových překladů pro děti. Při terapii nejsou děti do ničeho nuceny, jde o nastavování hranic bez projevu moci a síly. Tento přístup, kdy je maximálně respektováno dítě, se nám velmi líbí.

Tým odborných poradkyň Střediska Na Sioně.

Pozn. Jméno klienta bylo z důvodu ochrany osobních údajů změněno. Uvedená fotka je pouze ilustrativní.
Stránka IAA http://www.iaa.no/english/ 
 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky za Vaši práci a ať se daří!

David Podhola
1 000 Kč

Držíme palce Vám i dětem!

Soňa Podholova
500 Kč