Nadační fond Dobrá srdce


Děti, mládež, rodina Zdraví

Pomoc pro Jakuba

Jakub byl donedávna kluk jako každý jiný. Ještě do prosince 2016 aktivně sportoval, věnoval se atletice a hlavně běhu. Jenže těsně před Vánocemi 2016 přišla pro rodinu zdrcující zpráva. Jakub trpí leukémií.

vybíráme od 26.8.2018

Pomoc pro Jakuba

Pomoc s financováním nákladů na boj se zákeřnou nemocí.
18 400 Kč

přispělo

31 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jakub byl donedávna kluk jako každý jiný. Ještě do prosince 2016 aktivně sportoval, věnoval se atletice a hlavně běhu. Jenže těsně před Vánocemi 2016 přišla pro rodinu zdrcující zpráva. Jakub trpí leukémií.

Tatínek:
Diagnóza zněla Lymfoblastický lymfom s infiltrací do kostní dřeně. Léčba chemoterapií probíhala od února roku 2017. Transplantace kostní dřeně proběhla na konci srpna 2017. Nová kostní dřeň se ujala a "zabydluje se v těle". Současná léčba probíhá převážně doma v izolaci - sterilitě (syn bere asi 20 prášků). Postupně se zotavuje z atrofie svalů a celkového fyzického i psychického vyčerpání s velmi utlumenou komunikační schopností s okolím. Při dobrém průběhu léčby by mohl nastoupit od září po 1,5 roce do školy. Zatím se, i když s nějakými komplikacemi a velmi pozvolna, díky Bohu se léčba daří. Jakub již rok nenavštěvuje školu. Od září, když se bude vše dobře vyvíjet a bude moci do kolektivu, bude moci nastoupit do 1. ročníku vyššího gymnázia. Postupně se začíná učit, alespoň nejzákladnější předměty, aby se mohl v co největší možné míře zapojit do vyučování (bez frustrací a nadměrného stresu).
 
Manželka je od února 2017 s Jakubem celou dobu ze zaměstnání doma a stará se o něj jak doma, tak i částečně v nemocnici.  Každý týden dojíždíme z Brna do Motola na transplantační jednotku na kontrolu. Obracíme se na Vás na základě naší současné obtížné životní situaci, přičemž můj plat je podprůměrný a máme ještě 3 další děti (5 - 15 let). Máme výrazně zvýšené celkové náklady z důvodu léčby. Zvláště také na domácí hygienu a sterilitu. Máme prosbu, jestli by byla možná finanční podpora na zaplacení nábytku, který jsem musel vyměnit (mimo jiné věci jako je podlaha) před návratem Jakuba z Motolské nemocnice z Transplantační jednotky (vše muselo být sterilně čisté z důvodu minimální imunity). Máme ještě doplatit  50.000,-Kč.
https://www.dobrasrdce.cz/inpage/jakub/
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držíme palce hodně síly

Markéta Mixova

Přeji hodně sil a hodně štěstí!!

Denisa Chytilová
500 Kč

preji brzke uzdraveni chlapci a pevnou viru a silu jemu, rodicum i vsem blizkym.

Dárce

Přeji Jakubovi hodně sí k úplnému uzdravení a celé rodině sílu.

Dariba Gurutidu
1 000 Kč

Přeji vám všem hodně sil. Peníze jsou to nejmenší, čím můžeme pomoct. Ať už se máte jen a jen dobře. :-)

Pavlína Velebová
500 Kč

Přeji hodně sil Jakubovi i celé rodině. Držíme palce!!!

Martina Syručková

Jakube, držím Ti palce a moc Ti přeji brzké uzdravení :-)

G.

Přispíváme alepsoň malou částkou, posíláme hodně moc síly a energie!!!

Kristina Vlašicová
200 Kč