Diecézní charita Brno


Rozvojová spolupráce

Vraťme jim domov

Zdravotní péče je pro nás naprosto běžnou záležitostí, pro obyvatele Shingalu (Irák) vysněnou službou. I z toho důvodu město duchů stále zůstává neobydleno. Vraťte život do Shingalu příspěvkem na vybudování zdravotnického střediska.

vybíráme od 24.4.2018
3 200 Kč
vybráno 16 % z 20 000 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Shingal, město o velikosti Olomouce. Zatímco v Olomouci je celá řada zdravotnických středisek, v Shingalu se teprve staví. Byla tu také, ale v roce 2014 proměnil Islámský stát celé město v ruiny. Většina obyvatel odešla do hor nebo uprchlických táborů, ale našli se i tací, kteří zůstali. Ti byli bojovníky ISIS odvlečeni do otroctví nebo zabiti. Shingal se tak stal na dlouhou dobu městem duchů.
 


Nyní ale doslova povstává z popela. Město je osvobozeno a vrací se sem původní obyvatelé, kteří se snaží obnovit své spadlé domy, infrastrukturu a služby. Bohužel je celá oblast Ninive, kde Shingal leží, na úplném okraji zájmu a 100 000 lidí zůstalo naprosto bez pomoci. V roce 2018 začala v této oblasti působit Diecézní charita Brno, která spolu s BARZANI FOUNDATION,  jako jedna ze zahraničních organizací dostala důvěru vlády a ve spolupráci s místní organizací Shingal Azad tu buduje zdravotnické středisko. Kromě to se v městě SUNUNE nachází nemocnice a dále funguje omezená péče nemocnice v SHINGAL (tamní nemocnice), která funguje z minimální části, zbytek je stále rozbombardován. I když je pro Shingalce velmi vzdáleným cílem to, co pro nás je naprosto běžnou potřebou, nepřestávají věřit, že se vše jednou vrátí do své původní podoby.

Účelem sbírky je rozšíření Zdravotnického střediska, nakoupení zdravotnického materiálu a financování platů lékařů. Svým příspěvkem nejenže dáte naději lidem na lepší život, ale také přispějete k návratu obyvatelům zpět do své rodné oblasti.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Držím pěsti!

Martina
1 000 Kč