Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj


Lidé s postižením Děti, mládež, rodina

Pomoc pro Františka Maschke

O devítiletého Františka, kterému byla diagnotikována psychická a fyzická vážná postižení, se již sedm let stará pouze otec, sám invalidní. František nemluví, nechodí, ani nezvládá péči o své základní životní potřeby. K výraznějšímu zlepšení by bylo třeba, aby co nejčastěji navštěvoval nejen lázně, logopedii, používal kompenzační pomůcky a další terapie a užíval speciální doplňky stravy, ale především absolvoval neurorehabilitaci. Ta je však velice drahá a zdravotní pojišťovny na ni nepřispívají.

vybíráme od 3.4.2018
73 000 Kč

přispělo

38 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
František z Havířovska se narodil jako zdravé dítě. Kolem prvních narozenin se však jeho vývoj nečekaně zastavil a po sérii vyšetření mu bylo diagnostikováno kombinované velmi vážné postižení. Zhruba o rok později došlo navíc k rozpadu rodinu. Od té doby se tak o Františka stará pouze tatínek Milan, sám invalidní. V případě potřeby jim pomáhá ještě matka pana Milana. Chlapeček dodnes nemluví, nechodí a nezvládá žádné sebeobslužné dovednosti. Františkovi byla diagnostikována i epilepsie, takže mu hrozí nečekané úrazy i několikrát denně (tomu se musí přizpůsobit drobnějšími úpravami i domácnost). Navíc se nyní přidaly problémy s trávením.
 
S optimistickým a usměvavým Františkem, který musí nosit korzet, je nutno pravidelně jezdit do lázní, navštěvovat logopedii atd. K výraznějšímu zlepšení by bylo nejvíce potřeba, aby co nejčastěji navštěvoval neurorehabilitaci. Ta je však velice drahá a zdravotní pojišťovny na ni nepřispívají. Jeho tatínek proto hledá i jiné, méně účinné, ale pro něj finančně dostupnější terapie… Píše: „Moc bych si přál, aby František mohl jednou žít plnohodnotný život. Jsme zcela odkázaní na sociální dávky a  na tyto rehabilitace nám již nezbývají peníze.“. Protože se nyní František pohybuje na invalidním vozíku, jsou nutné i některé stavení úpravy v bytě, např. širší vstupní dveře. 

Zapojte se do pomoci tomuto statečnému chlapečkovi. Své dary mu můžete posílat též bankovním převodem na sbírkový účet Nadace ADRA č.  57333375/0300, v. s. 248. Děkujeme vám. V tom případě se Váš dar nezobrazí zde, ale bude dle bankovního výpisu zaúčtován k danému variabilnímu symbolu.

 Nadace ADRA podporuje Františka od března 2018, aktualizace informací: leden 2023. 

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (2)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Mam dnes narozeniny, tak si uzij dnesni den, Frantisku :-)

Katerina Schneiderova
300 Kč

Přeji chlapečkovi..ať mu přispěje co nejvíce lidí a pomůže mu to ke zmírnění jeho zdravotních problémů.

Milada Polanská
1 000 Kč