Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj


Děti, mládež, rodina Rozvojová spolupráce

Pomoc rodině, která přišla o domov

V úterý 6. února 2018 zažila rodina Krausových ve Strančicích (okres Praha-Východ) tragické ráno. Stačili se sice před zničujícím požárem zachránit, ale přišli téměř o vše. Teď prosí o pomoc.

vybíráme od 19.2.2018
2 300 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Všichni v rodinném domku ještě ráno spali, jen dědeček (72 let) byl venku. V pokoji, kde spal Lukáš (15 let), hned za hlavou začala chlapci hořet zásuvka od prodlužovacího kabelu. Probudil ho ale včas kouř. I když byl ospalý, vzal mobil, vyskočil oknem a zavolal hasiče. Jeho mamince se podařilo vyskočit oknem z dalšího pokoje. Oba měli totiž už odříznutou cestu do bezpečí. Babička (70 let) naštěstí doma nebyla, jelikož byla zrovna v nemocnici. Po zlikvidování ohně nezbylo rodině téměř nic. Shořel jim nábytek, oblečení, osobní věci i doklady, k celkové zkáze přispěla též voda hasičů. Vyšetřovatel potvrdil, že požár způsobila závada elektroinstalace. Na místo dorazili také policisté a starosta Strančic s místostarostkou, aby zjistili, jak bude třeba pomoci. 

Solidarita lidí i obce je veliká, ale na obnovu celého domku to nestačí. Je třeba vše vyklidit, zbourat strop, příčku, vyměnit okna, pořídit veškeré vybavení domácnosti, kde nefunguje voda ani elektřina atd. Dominik (17 let), který žije s otcem v Praze, se okamžitě dal do organizování pomoci pro své nejbližší. Obrátil se též na naši nadaci a byl by vděčný i za sebemenší pomoc. Jeho maminka s bratrem a dědou teď přebývají v jediné místnosti, která je po požáru jakž takž použitelná; babička je ještě v nemocnici. S velkým porozuměním jsme s podporou rodiny souhlasili a kontaktovali obecní úřad, aby pomoc byla co nejvíce koordinovaná.
 
Zapojte se, prosím, do pomoci této rodině. Své dary můžete posílat též bankovním převodem na náš sbírkový účet 57333375/0300, VS 246. Děkujeme vám.

 

Nadace ADRA podporuje rodinu Krausových od 16. února 2018. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu