Nadace Via


Filantropie a dobrovolnictví Lidé s postižením

Dobro-Druzi: DAK. Dejte, kolik snesete.

My sneseme hodně! Jsme tři a máme jeden společný cíl, chceme podpořit malého Vojtu, který má mukopolysacharidózu. Že tu nemoc neznáte? Tak právě to chceme změnit, protože si myslíme, že se o nemocech tohoto typu málo mluví. Proč my? Jedna z nás je pediatrička, druhá operní diva a ta třetí to celé organizuje. Spojíte s námi síly pro dobrou věc i Vy?

vybíráme od 8.2.2018

Dejte, kolik snesete. Děkujeme!

43 292 Kč
vybráno 433 % z 10 000 Kč

přispělo

23 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Představujeme hlavní hvězdu: Jmenuju se Vojta, mám 7 let a 4 měsíce, jsem Hunter a řeknu vám něco o tom, jak to u nás doma vypadá.

Svoji mamku jsem si vybral fakt dobře. Oblíká mě – ať má radost, tak jí do toho nekecám a nechávám jí v tomto ohledu volnou ruku. Přebaluje mě – to jsem si ji vycvičil, zvládá dávat plínku vleže i na stojáka. Většinou mě krmí – jako to bych zvládl i sám, ale když mě někdo krmí, je to mnohem pohodlnější, tak proč toho nevyužít. Nemusím ji ani moc přemlouvat. Vypracoval jsem svůj styl jedení tak dokonale, že s lžičkou stačí balancovat, a nabrané jídlo z ní padá samo, při troše šikovnosti nejen na stůl, ale i na mě nebo dokonce na zem. Stačí to dělat 3x a mamka uzná, že bude výhodnější mě nakrmit. Pravda ale je, že jsem tuto praktiku musel dlouho cvičit a trénovat, abych ji dovedl k dokonalosti. Vaří mi samá dobrá jídla, nejraději mám hady s oranžovou omáčkou. Nejsem frfňa, sním skoro všechno. No, prostě mamka je hodně tvárná, tak jsem si z ní svým cíleným působením vytvořil skoro ideální ženskou.

Komu pomáháme a proč?
Vojtovi je 7 roků. Nejraději má mámu a tátu. A ještě Krtečka, bez toho nedá ani ránu. Vojtíšek má mukopolysacharidózu II. typu, tzv. Hunterův syndrom. Vojtovi a dalším mukopoly-dětem nefunguje v těle enzym, který za běžných okolností štěpí odpadní látky, takže ty se jim pak ukládají v orgánech. Některým dětem může být chybějící enzym dodáván drahou substituční léčbou, což ale u Vojty nejde, protože se mu škodlivé látky ukládají na špatných místech. To ale není všechno, co s sebou tato nemoc nese. Kromě jiného mimořádně zatěžuje běžný rodinný provoz i rozpočet. A právě v tom chceme Vojtíškovi a jeho rodině pomoci.

Na co tedy půjdou Vaše darované peníze?
Vojtovi rodiče mu za ně dopřejí to, co užívá každý den – od hygienických potřeb až po vychytávky do pokojíčku. Jak se nemoc vyvíjí, přibývají další a další věci, které mu mohou pomoci zvýšit každodenní komfort.
Co dalšího dělá DAK?
Pořádáme v Krnově benefici, kde budeme dražit obrazy od Dr. Klárky. A ano, na akci zazpívá naše diva Dorota. Taky kamarádíme s Golf clubem Město Albrechtice, který nám věnuje výtěžek z jednoho golfového turnaje. Společně sneseme ještě více. Podívejte na náš Facebook: https://www.facebook.com/dakdejtekoliksnesete/
 
Děkujeme za Vaše dary. Tak schválně, kolik toho společně sneseme?

Dorota, Adéla, Klára

Kampaň DAK. Dejte, kolik snesete na Darujme podporuje Nadace Via, která v rámci programu Dobro-Druzi zprostředkovává mladým lidem zážitek filantropie. Výtěžek kampaně Nadace Via zdvojnásobí do výše 20 000 Kč. Kromě toho podpořila DAK i Nadace O2. 

Těší nás, že můžeme být součástí programu Dobro-druzi a programu SmartUp. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkujeme všem našim podporovatelům.
D+A+K

DAK Dejte, kolik snesete, z. s.

Přeji Vojtíškovi a jeho skvělým rodičům hodně síly a vše dobré.
Děvčata jste úžasné.

Anna Vojkůvková