Fokus Praha, z. ú.


Kultura, umění a historie Lidé s postižením

České galerie

Redakce České galerie vydává ve dvouměsíčním cyklu tištěný přehled výstav Pražské galerie a galerie České republiky v nákladu 7 000 ks české a 3 000 kusů anglické verze, který vychází již více než 20 let. Tištěné programy se distribuují do inzerovaných galerií, informačních center a literárních kaváren a jsou zdarma k dispozici pro zájemce o výtvarné umění. V redakci jsou zaměstnáni lidé, kteří jsou znevýhodnění na běžném trhu práce, jsou to především lidé se zkušeností s duševním onemocněním.

Svým darem chci podpořit redakci ČESKÉ GALERIE

Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Internetová stránka www.ceskegalerie.cz obsahuje kompletnější přehledy výstav než tištěná verze. Stále aktualizujeme adresář galerií a publikujeme recenze výstav. Vedle autorských článků či rozhovorů s umělci tu čtenáři najdou fotogalerie expozic a videa ze společenských akcí. Odkazujeme na svém Facebook profilu aktuality, dále využíváme kanál YouTube a profil na Instagramu
Účastníme se tiskových konferencí, vernisáží, sledujeme zajímavé kauzy. Kromě mediální prezentace jsme začali vytvářet také knihovnu katalogů a sbírku plakátů. Věnujeme se angažovanému a aktivistickému projevu, sociálním tématům, vědeckému poznání a dalším souvislostem. Hlavní důraz však zůstává na co nejúplnějším informování o dění na české výtvarné scéně.
Redakce České galerie založila uměleckou Skupinu F, která je platformou pro umělecky tvůrčí osoby, které mají zkušenost s duševním onemocněním. Lidé s určitým typem talentu jsou prokazatelně více vystaveni riziku psychického onemocnění. Připravujeme mediální prezentace těchto autorů, chystáme společné výstavy a další akce. Důležitou součástí je i průběžná komunikace, výměna informací a vzájemná podpora v rámci komunity.  
Pro udržitelnost financování podniku chceme využít aukce umění, provozovat e-shop s uměleckými předměty, založit síť podporovatelů, oslovit sponzory, rozšířit počet inzerentů a zajistit prodej reklamy.



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji Vám za jedinečný projekt!

Vojtěch Odcházel
1 000 Kč