Musica Florea, z.s.


Kultura, umění a historie

25. výročí souboru Musica Florea

Soubor Musica Florea slaví letos 25. výročí. Oslavíme jej Dvořákovou 9. symfonií, kterou provedeme v rámci festivalu Dvořákova Praha v pražském Rudolfinu a při té příležitosti rovnou nahrajeme nové CD. Budeme moc rádi, když naši činnost podpoříte narozeninovým darem. Vždyť hrát spolu už čtvrt století, to se počítá!

vybíráme od 12.9.2017

Musica Florea slaví 25 let!

Ušli jsme pořádný kus cesty a chceme to s vámi oslavit. Dejte nám vědět, co pro vás znamenají naše koncerty, představení a nahrávky nejen tím, že přijdete, ale i finanční podporou. Moc ji oceníme.
4 605 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Slavíme čtvrt století!




Začínali jsme jako správná parta spolužáků z teplické konzervatoře, dnes na konzervatoř chodí naše děti (...a nebo taky nechodí) a my tam učíme (...tedy někteří).



Už sice nevypadáme jako na fotkách nahoře, ale nástrojů se držíme pořád. A pořád nás to baví. Dejte nám vědět, co pro vás znamenají naše koncerty, představení a nahrávky nejen tím, že si nás poslechnete, ale i finanční podporou. Vaše příspěvky využijeme na financování našich koncertů a představení a na úhradu nákladů spojených s natočením nového CD. Děkujeme!


DVOŘÁKOVA 9. SYMFONIE


Naše 25. narozeniny oslavujeme  Dvořákovou 9. symfonií, která zazněla na festivalu Dvořákova Praha v pražském Rudolfinu.  Při té příležitosti jsme ji rovnou nahráli na CD, jehož výrobu svým příspěvkem můžete podpořit. 



A co že to vlastně děláme?

Před pětadvaceti lety jsme propadli autentické interpretaci staré hudby. Jde nám o to, aby hudba zněla tak, jak mohla znít v době svého vzniku, aby se přiblížila původnímu záměru skladatele. Při nastudování hudebních děl tedy nekoukáme jen do not, ale snažíme takříkajíc nahlédnout za oponu, pochopit kontext vzniku díla. Proto hrajeme na historické nástroje nebo jejich kopie, studujeme dobové traktáty a snažíme zprostředkovat posluchačům emoce skryté v partiturách hudebních děl. A strašně nás to baví.

Přijďte se o tom přesvědčit na vlastní uši na některý z našich koncertů. Těšíme se na vás!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

CD 9. Dvořák

Ondřej Štajnochr
1 000 Kč

Ráda na oslavu přijdu

Ing. Daniela Čapková
300 Kč

Těšíme se na setkání !!!

Lydie Cillerová