SaR Ústecko / JCAC CZ


Humanitární pomoc Rozvojová spolupráce

Projekt NA ŠTÍTĚ

Jako první kynologická jednotka v České republice, ale i v celé Evropské unii, jsme dostali možnost vyjet pomáhat na jihovýchodní Ukrajinu. Vyjeli jsme. Stejně tak chceme vyjet pomáhat tam, kde budeme potřeba v budoucnu. Díky vaší pospoře nebudeme muset řešit finanční podporu od státu. Budeme schopni vyjetam, kde je nás potřeba. Ne tak, kam nás finance a politika pustí.

vybíráme od 6.7.2023
0 Kč
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Někdy máte pocit, že se celý svět zbláznil. No třeba od 24. února 2022 kdy pár tisíc kilometrů od nás vypukla válka. Válka bez skrupulí, válka bez pravidel. Válka, kde je možné všechno
 
 A v tomhle světě bohužel stačí jedno kliknutí do tlačítka, do spouště a váš maturitní ples není kde uspořádat. Není kde nakoupit, není kde rodit. A když se válka přesune o kus dál, zůstává velká země nikoho. Země, kterou se prohnala Smrt. Smrt, která krade možnost dovyprávět váš příběh.


 V průběhu roku 2022 jsme v ČR začali poctivě trénovat pod vedením zahraničního mentora a trenéra mezinárodní profesionální organizace NTIDPU Johna Miskellyho, který nás krátce poté pozval k založení mezinárodní záchranářské organizace Response Rescue International. Společně se Skotskem jsme se stali prvním dílkem skládačky, která dneska zahrnuje 12 národních organizací mimo jiné třeba z Německa nebo Polska. A Ukrajiny.

Response Rescue International Česká republika v současné době disponuje vycvičeným týmem, který je připravený vyjet na pomoc. Chybí nám jen jedno. Potřebujeme pokrýt náklady mise. A bez vás to nedokážeme.


Naše základní výjezdová jednotka se skládá z jednoho SUV s technikem, psovodem/psem a vybavením pro zásahy v terénu (říkáme jim Tykadlo) a monitorovacím vozidlem / mobilní ošetřovnou (říkáme jí Srdce), kde jede až pět dalších dobrovolníků, kteří jsou kdykoliv připraveni buď Tykadlo podpořit, nebo jeho činnost v terénu rozšířit. 

Součástí Srdce je i možnost vytvoření polní ošetřovny po roli vojenských CCP, kde je poskytována základní zdravotnická předlékařská pomoc.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu