MEGA a.s.: Dárcovská výzva pro projekt Pošli dobro do hospice 2023

MEGA a.s. pro Hospic - darujme důstojnost!

vybíráme od 13.11.2023
10 054 Kč
vybráno 101 % z 10 000 Kč

přispělo

17 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Skupina firem MEGA se letos opět rozhodla zapojit do výzvy Pošli dobro do hospice  a podpořit finanční sbírkou Hospic svaté Zdislavy v Liberci.  Většina z nás si nechce připustit, že by naši blízcí někdy potřebovali externí péči spojenou s dožitím, proto bývá často toto téma opomíjené a finanční prostředky se pro zařízení hospicové péče sbírají jen velmi obtížně, ačkoli je tato služba nezbytná a zajišťuje lidem s vážnou nevyléčitelnou nemocí  důstojné podmínky, tišící medikaci a laskavou péči s osobním přístupem. Pojďme společně pomáhat tam, kde si nemocní nemohou pomoc sami!

V nejtěžších chvílích života by neměl být nikdo sám a to nejmenší, co můžeme udělat, je pomoci lidem tyto chvíle ulehčit, ačkoli víme, že jejich nemoc nepřemůžeme.  
Hospic pomůže zajistit vhodné podmínky jako je  lékařský dohled, vybavení, medikace a empatické asistenty, kteří nejen pečují, ale naslouchají a poskytují tolik potřebnou psychologickou podporu pacientovi i jeho blízkým.

Darujme důstojnost a laskavou péči!
Hospic je jediné zařízení v libereckém kraji, které poskytuje péči nevyléčitelně nemocným pacientům a jejich rodinám.  Snahou je, aby byla za všech okolností  respektována důstojnost pacientů a v posledních chvílích života nezůstali v bolestech a sami.  Péče je bohužel  hrazena státem jen částečně a tak chybí cca čtvrtina prostředků, které závisí na dárcích samotných.

Hospic také poskytuje služby v terénu u pacientů doma, provozuje odlehčovací službu,  poradnu, půjčovnu pomůcek a domácí hospic. Díky finanční podpoře jsou hrazeny mzdy a částečně i provozní náklady hospice. Pojďte do toho s námi a pomozte!
Hospic sv. Zdislavy, o.p.s.
Až bude odcházet ze života někdo, koho opravdu milujete, budeme tu pro vás. Teď však pomáhejte s námi. Postavte se za svět, kde lidé umírají mezi svými blízkými a bez zbytečné bolesti. Pošlete dobro do hospice a DARUJTE DEN V HOSPICI.
Každý den může být ten poslední. Díky Vaší pomoci bude takový, jaký si jej umírající přeje.
Každý rok projde hospicem více než 1 900 klientů. Tito lidé a jejich blízcí mohou být spolu až do konce. Mohou být doma. Mohou hledat smíření, aby odešli klidně a aby jejich dokázali žít dál. 
DÍKY VAŠEMU DARU BUDEME DÁL POMÁHAT KONKRÉTNÍM LIDEM NA KONCI ŽIVOTA.
🙏 🙏 🙏"Když člověk pečuje o svého blízkého doma, vnímá, jak je odchod přirozený, a že mnoho věcí se prostě jinak udělat nedá. Vím, že jsme pro Toma udělali maximum a díky tomu žiju v pokoji a smíření. Děkuji za to, Tomův život se tak přirozeně uzavřel. Já i děti věříme, že to byla jeho cesta a že to tak mělo být, i když nás jeho ztráta stále nevýslovně bolí."
Ester

Pošlete dobro do hospice a darujte půlden, týden nebo spojte síly s přáteli a darujte celý měsíc. Chybí nám 850 Kč na každý jeden den jednoho klienta. Zbývajících 2550 Kč uhradíme z plateb pojišťoven, příspěvků na péči a dotací.

👉 Zažívejte radost každý měsíc a darujte pravidelně. Má to smysl:

💙Darovaný týden dává lidem šanci vyřešit si důležité věci, například potkat se po letech s bráchou.  
💙 Darovaný měsíc dává pečujícím možnost odpočinku a sdílení obav i nejistot. Mohou se  poradit, jak co nejlépe pečovat nebo se naučit základní zdravotní dovednosti.   

👉Stát se pravidelným dárcem je jednoduché. Stačí si vybrat libovolnou částku měsíčního daru.   

Děkujeme, že pomáháte s námi.💙  

Všem do hospice přeji krásné a klidné svátky a personálu velké a srdečné díky.

Vendula Ambrožová
1 000 Kč

MEGA a.s. pro Hospic. Darujme důstojnost.

Jana Vorlová Čeledová
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Hospic sv. Zdislavy, o.p.s., projekt: Pošli dobro do hospice 2023