Aleš Pecka: Dárcovská výzva pro projekt Vybavení a provoz dětského hospice Dům pro Julii

Příspěvek na vybavení a provoz dětského hospice Dům pro Julii

vybíráme od 25.3.2023
6 700 Kč
vybráno 13 % z 50 000 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Při příležitosti svých narozenin chci podpořit výzvou probíhající projekt na vybavení a provoz hospice Dům pro Julii.
Kdo by neměl radost, když si na něj někdo vzpomene v den jeho narozenin a popřeje mu. Mám to tak pochopitelně rovněž. Nicméně již od r. 2009 mě před dnem mých narozenin každoročně vezme za srdce vzpomínka na smutný odchod tehdy teprve 7-měsíční dcery Julinky mých blízkých přátel Petry a Dana Trnkových. Dnes jsem už také rodič, nicméně jen opatrně našlapuji kolem jejich smutného prožitku a uvědomuji si, jak tíživý takový prožitek musí být pro ně i jakéhokoliv jiného rodiče v podobné situaci, a to jak tehdy, tak i dnes po tolika letech. Kdo “naštěstí” (!) neprožil něco podobného, hloubku té bolesti sotva dohlédne. O tom nejlépe mluví sama maminka Petra zde. Někteří  z Vás možná ví, či slyšeli, že jméno Julinky, respektive její příběh, se před pár lety “propsal” do názvu neziskové organizace na pomoc rodičům starajících se o těžce nemocné děti a v současnosti také do projektu výstavby hospice pro děti, jehož výstavba nyní probíhá v Brně. Více k tomuto zde.
V den svých narozenin jsem se rozhodl po nějaké době proto opět podpořit tento projekt, respektive probíhající sbírku na jeho budoucí vybavení a provoz a kdo má tu možnost a rozhodne se mě jakoukoliv částkou následovat, děkuji mu předem za sebe i tento projekt, který z důvodu výše uvedených má pro mě specifický osobní rozměr a vazbu. 
Dům pro Julii, z. ú.
Děkujeme, že pomáháte Domu pro Julii. Lůžkový dětský hospic Dům pro Julii se aktuálně staví v Brně a jeho provoz plánujeme zahájit už v polovině roku 2024. Mezitím nezahálíme a od roku 2020 poskytujeme péči u nevyléčitelně nemocných dětí v jejich domácím prostředí. Rodiče si tak mohou odpočinout od každodenní nepřetržité péče a načerpat energii na další pečování. Začíná nová etapa. Vybavit a zprovoznit Dům pro Julii, včetně zajištění financí na mzdy pro náš multidisciplinární pečující tým. Abychom mohli rozšířit služby a počet rodin, kterým pomáháme. Váš dar je mimořádně důležitý. Spolu to dokážeme.
V České republice dosud chybí dětský lůžkový hospic. Společně s vámi, našimi dárci a podporovateli, podporujeme rodiny, které se ocitly ve vážné životní situaci a pečují o nevyléčitelně nemocné děti.

Ve spolupráci s městem Brnem stavíme dětský hospic Dům pro Julii. Místo, kde zkušení zdravotníci, pečovatelé, psycholog, duchovní, sociální pracovník a další poskytnou tu nejlepší možnou péči v těžkém období. Budeme nabízet péči odlehčovací pro dlouhodobě i krátkodobě pečující, včetně možnosti prožití terminálního stadia onemocnění. Bez ohledu na politickou příslušnost, na náboženství, na barvu pleti, pohlaví nebo stav konta. Jsme tu pro ty, kteří naši pomoc potřebují. 
 
Dům se již staví – aktuálně náš mobilní profesionální tým jezdí v Jihomoravském kraji k nemocným dětem domů. Přebírá kompletní péči za rodinu a umožňuje tak pečujícím si alespoň na chvíli odpočinout. Podpořte i Vy vznik dětského hospice. Děkujeme.

Více informací na www.dumprojulii.com

Děkuju

Helena
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Dům pro Julii, z. ú., projekt: Vybavení a provoz dětského hospice Dům pro Julii