Nadace pojišťovny Kooperativa: Dárcovská výzva pro projekt #ZNOVUdoŽIVOTA pro lidi s roztroušenou sklerózou

Centrála Pardubice pro Domov sv. Josefa

vybíráme od 28.11.2022
34 000 Kč
vybráno 68 % z 50 000 Kč

přispělo

36 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Žít doma! Pro většinu z nás normální. Pro vážně nemocné roztroušenou sklerózou neřešitelná věc. Domov sv. Josefa jim pomáhá více než 20 let žít lehčí a plnohodnotnější život. Pomůžete i Vy?
Nerozsvítí. Nezapnou počítač. Aby mohli žít doma, potřebují cvičit. Vy jim k tomu můžete pomoci právě teď. Jedna darovaná DOMOVENKA zajistí jednu hodinu cvičení. Ta pomůže lidem s roztroušenou sklerózou k větší soběstačnosti. Díky DOMOVENKÁM Josef ovládá počítač a je opět zaměstnaný. Vlasta se znovu postavila na nohy.
V České republice žije více než 20 000 lidí s roztroušenou sklerózou. 5 000 z nich je v pokročilém stádiu a jsou odkázáni na invalidní vozík a pečující osobu.
Jediné specializované lůžkové zařízení v ČR, Domov sv. Josefa ve Dvoře Králové nad Labem, má více než 20 let zkušeností s komplexní péčí o nemocné roztroušenou sklerózou. „Vyléčit pacienta trpícího roztroušenou sklerózou zatím nedokážeme. Ale dokážeme podpořit nemocné a zlepšit jejich stav i v domácím prostředí,“ říká vedoucí Domova sv. Josefa, Mgr. Dominik Melichar.
Více než 750 lidí získalo rehabilitaci a poradenství. Pomoc v České republice potřebuje 6000 takto nemocných. Podaří se nám zajistit DOMOVENKY i pro rok 2023?
 
Domov sv. Josefa je jediné specializované zařízení v České republice pro vážně nemocné roztroušenou sklerózou. Od roku 2001 pro ně vyvíjíme rehabilitační program na míru a usilujeme o jejich lehčí život. Jsme nezisková organizace, středisko Oblastní charity Červený Kostelec.

Oblastní charita Červený Kostelec
Právě dnes máte možnost darovat opravdový dárek do života! Dárek těm, kteří s ohledem na zdraví neměli tolik štěstí. Díky Vám zajistíme odborné terapie pro lidi s roztroušenou sklerózou. Nakoupíme pomůcky umožňující ovládat počítač lidem, kterým už nefungují ruce. Společně pomůžeme lidem s roztroušenou sklerózou kompenzovat ztrátu hybnosti. Pomůžeme jim #ZNOVUdoŽIVOTA!
JAKÝ JE TO POCIT, KDYŽ MI POSTUPNĚ PŘESTÁVAJÍ FUNGOVAT RUCE?
Chtěl bych si zavolat s rodinou. Chtěl bych si sám rozsvítit lampičku. Chtěl bych odehnat mouchu ze své tváře, když mě otravuje... Toto jsou banální a bohužel každodenní výzvy, které řeší lidé s roztroušenou sklerózou. Pokud se přidáme, může se to změnit!

KOMPENZOVAT ZTRÁTU HYBNOSTI

DÁREK DO ŽIVOTA
Váš příspěvek 286 Kč zajistí hodinu cvičení s terapeutem. Zajistí 1 hodinu, kdy se vážně hendikepovaný člověk posune k větší soběstačnosti. 286 Kč je jedna obětovaná večeře v restauraci, a také 1 možnost začít znovu pro lidi s roztroušenou sklerózou, kteří s ohledem na zdraví neměli tolik štěstí jako my. Kolik takových hodin dokážete darovat Vy?


"Lidé s roztroušenou sklerózou Vás potřebují. Děkujeme, že jim společně s Vámi můžeme pomáhat znovu do života."
                                                                                                                  Mgr. Dominik Melichar
                                                                                                             vedoucí Domova sv. Josefa

Přes Darujme.cz půjde 98% z Vašeho daru na uvedený účet, chcete-li darovat 100%, využijte přímou platbu na účet 9999666/0300, VS: 7955.

Dárcovská linka pro Vaše dotazy: Andrea Kollová, 491 610 604, kollova@dsj-zirec.cz.

Krásné a pohodové Vánoce!

Simona Kuldová
500 Kč

Veselé Vánoce všem

Lenka Mattušová
1 000 Kč

Dárce
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Oblastní charita Červený Kostelec, projekt: #ZNOVUdoŽIVOTA pro lidi s roztroušenou sklerózou