OKsystem a.s.: Dárcovská výzva pro projekt DEJME DĚTEM ŠANCI o.p.s. - příspěvek na činnost organizace

Splňme vánoční přání dětem z dětského domova v Nepomuku

vybíráme od 9.11.2022
45 100 Kč
vybráno 113 % z 40 000 Kč

přispělo

56 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Dětský domov v Nepomuku poskytuje útočiště pěti rodinným skupinám, ve kterých jsou děti od 3 do 18 let. Pojďme jim splnit jejich vánoční přání, o které si Ježíškovi samy napsaly a která jinak pravděpodobně zůstanou nevyslyšená. 
Strom splněných přání je každoroční tradiční výzva organizace DEJME DĚTEM ŠANCI (DDŠ), která umožňuje lidem koupit dárek dítěti či mladému člověku žijícímu v dětském domově bez možnosti vyrůstat a trávit Vánoce ve své rodině. My jsme se k výzvě letos rozhodli připojit už podruhé. Děti v dětských domovech materiální nouzí netrpí, málokdy ale mají možnost vybrat si, co si skutečně přejí. Věříme, že občas by takovou příležitost mělo mít každé dítě. Pojďme jim proto společně o Vánocích jejich přání splnit. 
 
Přispět můžete libovolnou částkou jednoduše na pár kliknutí, na dárek pro jedno dítě počítáme přibližně 1 200 Kč –  skromnější děti tedy najdou ve svém balíčku ještě překvapení navíc. Po skončení výzvy (28. listopadu 2022) z vybraných peněz dárky s týmem dobrovolníků osobně nakoupíme, 8. prosince společně v pražské jídelně pečlivě zabalíme a zavezeme do Nepomuku. Při přesažení cílové částky (nebo jejím nevyčerpání na dárky pro děti v Nepomuku) rozšíříme naši pomoc o děti z dalších domovů, nebo peníze po dohodě s organizátorem sbírky přesuneme na jiné projekty DDŠ.

Nechcete se podílet jen finančně a rádi byste dárek nakoupili sami nebo se svým týmem? Prohlédněte si přání dětí na OKnetu, nebo v tištěné podobě v jídelně v Praze a vybraný dárek si zamluvte. Detaily najdete na OKnetu
 
Dar je možné odečíst při ročním zúčtování od základu daně. Pokud máte zájem o potvrzení, kontaktujte mě prosím do konce listopadu.


Organizátorem projektu je obecně prospěšná společnost DEJME DĚTEM ŠANCI o.p.s., která poskytuje komplexní pomoc dětem a mladým lidem z dětských domovů na celém území České republiky a se kterou v OKčku od letošního roku spolupracujeme.

Za OKježíška
Tereza Tichá
DEJME DĚTEM ŠANCI o.p.s.
Organizace DEJME DĚTEM ŠANCI poskytuje komplexní péči dětem a mladým lidem z dětských domovů, které se připravují na samostatný život. Dětem plníme opodstatněná přání, hradíme náklady spojená se studiem, poskytujeme jim materiální vybavení jejich prvního samostatného bydlení nebo jim spoříme finance, které mají k dispozici po opuštění dětského domova.
Jak pomáháme?

  • Spoření pro děti - podporovatel spoří dítěti formou měsíčních plateb (min. 200 Kč) po dobu pobytu dítěte v dětském domově. Naspořené prostředky budou dítěti k dispozici až po opuštění dětského domova. DEJME DĚTEM ŠANCI je garantem účelného využití darovaných peněz.
  • Podpora dítěte při studiu - hradíme dítěti všechny náklady spojené se studiem, aby si mohlo vybrat studijní obor dle vlastní volby. S dětmi jsme po celou dobu studia v úzkém kontaktu.
  • Splnění opodstatněného přání - dárce zaplatí nebo přispěje (min. 100 Kč) dítěti na splnění přání, které má souvislost se studiem, smysluplným trávením volného času nebo s nápravou zdravotního hendikepu, který nehradí zdravotní pojišťovna.
  • Hostitelská péče - kontakt s dítětem formou víkendových nebo prázdninových pobytů v rodinách hostitelů, který v ideálním případě přetrvá i po odchodu dítěte z dětského domova.
DĚKUJEME, ŽE NÁM POMÁHÁTE POMÁHAT!

Užívejte Vánoce..

Martin Železný

Přeji hezké Vánoce a vše nejlepší do 2023.

Vladimir Fuchs

Krásné a šťastné svátky

Medulka

Pěkné svátky!

Kateřina Brůnová

Přeji dětem z Nepomuku,
ať si užijí krásné Vánoční svátky, čas plný naděje a očekávání.
Doufám, že dárky udělají radost všem.
:-)

Barbora Bergmann

Krásné svátky.

Roman Svoboda

Hezke Vanoce, deti, at se vam splni vsechna prani.

Vanocni oslik

Šťastné a veselé ...

David Němec

Krásné, pohodové a poklidné Vánoce ...

Monika Žíchová
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
DEJME DĚTEM ŠANCI o.p.s., projekt: DEJME DĚTEM ŠANCI o.p.s. - příspěvek na činnost organizace