Kateřina Egerová: Dárcovská výzva pro projekt Naplň misku: podpora krmičů

Pomozte němčickým kočičķám

vybíráme od 29.10.2021
0 Kč
vybráno 0 % z 3 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dobrý den, 
ráda bych požádala o pomoc hodné lidičky, kterým osud toulavých koček není lhostejný..
Žijeme v Praze s pejskem a dvěma kocourky, kterých jsme se ujali a pravidelně jezdíme na chalupu na Domažlicku. Vlastně poslední týdny je to spíš obráceně. Jsme převážně tady a jezdíme na otočku do Prahy. A zde se problematika toulavých koček stává pro nás neúnosnou.."Naše" venkovní kočičky, kterých jsme se předloni ujali, když k nám přivedla v listopadu zatoulaná kočka koťátka,(tím to začalo), jsou již socializované, vykastrované a zabezpečené, konečný počet pět. Ale koncem léta přestala sousedka krmit kočky, o které se stejně jako my kdysi začala starat a nastalo peklo, všechno to začalo chodit k nám. A to za situace, kdy se jí již čtyři kočky namnožily. V současné době nám přibyli dva kocourci, šest koček a zatím šest koťat od dvou z nich. Další kočičce kotě přejelo auto, druhé někam zmizelo. Čtvrtá kočička porodila nedávno, ale koťata se "zatím" nacházejí na cizím pozemku, počet neznáme. Celá smečka se postupně stěhuje k nám. Krmení pro naše venkovky nelze oddělit a ani bych neměla to srdce nechat ostatní o hladu, ale jsme již na hranici finančních možností. Krmíme granulemi Brit premium, občas mixneme s jinou značkou, ale úplně levné a nekvalitní granule jim dávat nechci. Když z chalupy odjíždíme, nechávám kila granulí kočičkám do zásoby. A podle počasí i počet konzerv, aby se nezkazily nebo naopak nezmrzly, (kupujeme v dm) Pokud jsme tady, snažíme se jim kromě toho přilepšit jak se dá, maso, vývar apod. Spolupracujeme s kastračním programem Kasprocats, který nám doporučil náš veterinář. K dnešnímu dni se podařilo vykastrovat tři z těchto kočiček, schválená je další kastrace. Některé kočky se bojí a odchyt opravdu není jednoduchý. Zakoupila jsem k tomuto účelu přepravku pro psa s otevíráním shora. Na kočičku hodím silné povlečení na polštář, do kterého jí zabalím a dám rychle do přepravky. Toto jediné se nám osvědčilo, když jsou kočky polodivoké. Se zmíněnou sousedkou není řeč, už se rozhodla nekrmit a starosta obce nespolupracuje, zkoušeli jsme to. Prý pokud krmíme, tak jsou podle něj naše..Bojím se i nemocí, které by mohli přinést, ale není v našich silách nechat všechny ještě naočkovat, což je opět spojené s odchytem a financemi. Zatím k nám přinesli aspoň blechy, takže další výdaje, zprvu za prostředky, které nefungovaly, teď už snad aspoň zabírají, po poradě na doporučené veterině. Odčervit se nám povedlo zatím všechny dospěláky a tři větší koťátka, která už jsme trochu socializovali..
Mám velkou prosbu; nemohli byste nám, prosím, jakkoliv pomoci s krmením???🙏🙏🙏Už jen vzdálenost na chalupu, místa odkud manžel, dnes již v důchodu, pochází, nás finančně limituje, ale snažíme se dělat maximum, abychom nenechali kočičky dlouho samotné, nikoho jiného nemají. Vše se však zdražuje, včetně paliv a energie a opravdu nevíme, jak dlouho to budeme moci dál zvládat..😔Za konzervy utratíme asi 2000,- měsíčně, granule asi 1500,- ostatní nepočítám.
Budeme moc vděční za jakoukoliv vaši pomoc, obzvlášť nyní, když se blíží zima. Kdybyby třeba zbylo něco, co vaši mazlíčci nechtějí..Moc prosíme o pomoc...🙏🙏🙏Nacházíme se v Němčicích u Kdyně.
S pozdravem Kateřina Egerová
KasProCats - kastrační program, z.s.
Díky praxi zavedeného kastračního programu se k nám dostává řada příběhů lidí, kteří se starají o jednotky nebo i desítky koček. A protože jsme chtěli posunout naši pomoc zase o kousek dále, domluvili jsme se s naším partnerem FORTIFY, výrobcem superpremiového krmení, že nás v tomto snažení podpoří. A tak jsme se rozhodnli všem našim zájemcům, kteří přes nás kočky kastrují a starají se o větší objemy zvířat, dát možnost toto krmivo získat za speciálních podmínek.
Díky praxi zavedeného kastračního programu se k nám dostává řada příběhů lidí, kteří se starají o jednotky nebo i desítky koček. A protože jsme chtěli posunout naši pomoc zase o kousek dále, domluvili jsme se s naším partnerem FORTIFY, výrobcem superpremiového krmení, že nás v tomto snažení podpoří. A tak jsme se rozhodnli všem našim zájemcům, kteří přes nás kočky kastrují a starají se o větší objemy zvířat, dát možnost toto krmivo získat za speciálních podmínek.

Útulkům takto pomáháme už pár let, v roce 2021 jsme se zapojili do akce Tornádo a sehnali pro zvířata v postižených oblastech krmivo v hodnotě téměř 100.000 Kč. Nyní bychom pomoc rádi rozšířili i na tzv "krmiče", které se o kočky starají a přitom nespadají pod žádné oficiální spolky.

Prostřednictvím tohoto projektu můžete pomoci kočky nakrmit.
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
KasProCats - kastrační program, z.s., projekt: Naplň misku: podpora krmičů