Anna Ryvolová: Dárcovská výzva pro projekt Podporuji komunitní centrum Nesedím, sousedím

Vypečené narozeniny

vybíráme od 8.4.2021
8 460 Kč
vybráno 217 % z 3 900 Kč

přispělo

29 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Tak už je to zase tady! Narozky! V mém případě poslední začínající trojkou. A mám ideu, jak tento rok smysluplně projít s tím, co mám ráda, s těmi, které mám ráda a s tím, co pomůže.
Před třemi lety jsem začala péct chleba (může za to Ája Hášová, díky moc!). Loni jsem to na své poměry rozjela ve velkém (může za to především rodina Kallistových, díky moc!). Současně před třemi lety jsem se začala víc propojovat s místním komunitním centrem Nesedím, sousedím (a může za to ségra Kristýna, takže do třetice díky moc!), mám je ráda, přeju si, aby dál fungovali. Takže Vás chci poprosit o podporu.  

Nasypte jim nějaké peníze a já pro Vás upeču domácí kváskový pšenično-žitný chleba s dlouhou fermentací. (Když teda budete chtít, není to povinnost :).) Můžeme to spojit s osobním setkáním, dát si kafe, zajít na procházku, zkrátka co chuť, čas a restrikce dovolí. Nebo nechám na našem domě (také už máme „výdejní okénko“), v Nesedím, sousedím, zkrátka jak je libo. 

Cenově navrhuji začít na 150 Kč, což samozřejmě není cena chleba, je to Váš dar pro Nesedím, sousedím, za který moc děkuji! A dál už je to svobodně na Vás, jak známo, jedna a ta samá částka znamená pro každého něco jiného. Darujte, co cítíte jako možné a co je dobré pro Vás. Chleba upeču pro každého. Tato výzva je otevřená po celý duben 2021 a chleba budu péct a předávat po jejím skončení postupně až do svých dalších narozenin 12.4.2022.
Pokud se osobně neznáme a přesto máte chuť se do této výzvy zapojit, jste víc než vítáni a chleba pro Vás samozřejmě upeču též!
Děkuji všem a těším se na Vás!

P.S. Dudlík na fotce je měřítko (a také odraz mé aktuální životní situace :)), chleba má cca 900g. 
Nesedím, sousedím, z. s.
Vaše podpora umožňuje spoustu aktivit a projektů v našem kácéčku, které zahrnují třeba pravidelné páteční obědy, výlety, výstavy nebo třeba PC kurzy pro naše milované seniory, volnočasové aktivity pro všechny generace, sousedské snídaně, lokální akce na zmírnění klimatické krize, divadelní představení pro naše nejmenší, sousedský orchestr, sousedské slavnosti (vynášení Morany, Masopust, advent) a spousty dalších.
Břevnov nedělá jen Bělohorská! Od roku 2017 nemusí Břevnováci jen korzovat nahoru a dolů po svém bulváru, mohou se potkávat a trávit spolu aktivně čas u nás, v komunitním centru Nesedím, sousedím. Od nejmladších po nejstarší. Od dopoledních klubů pro rodiče s malými dětmi přes odpolední kurzy a cvičení pro starší děti a seniory až po večery určené pro všechny generace.
Můžete si u nás protáhnout kosti i mozkové závity, naučit se psát noviny, hrát v sousedském orchestru, zatancovat si či se nechat ostříhat. Ruční práce s přírodními materiály, promítání i besedy, sousedské snídaně jsou samozřejmostí. Nebojíme se ani lokálních intervencí, kterými se snažíme zmírnit dopad klimatické krize, nebo třeba sousedských slavností jako je vynášení Morany, Masopust nebo slavení adventu. Zabydlely se u nás i kulturní akce – divadelní představení nebo třeba Svátek neviditelné práce, kterým se snažíme ocenit a podpořit všechny pečující. Každý den projde naším "kácéčkem" kolem stovky lidí.

A z čeho financujeme program a provoz centra? Velkou podporou nám doposud byly evropské dotace a posléze podpora z norských fondů. Od roku 2021 však platí, že bez podpory komunity nemáme šanci udržet a rozvíjet ojedinělý prostor "kácéčka", náš břevnovský "obývák", ve kterém už tolik lidí našlo podporu, nové přátele a prostor pro setkávání, sdílení a vzájemné obohacování.
Vaše podpora je pro nás nadějí na dlouhodobou udržitelnost komunitního centra, kde máme pořád spoustu nápadů a snů, jak tvořit prostředí vzájemné podpory pro všechny generace.

 Moc děkujeme za podporu a to, že spolu s námi sdílíte víru v sílu komunity a význam vzájemné pomoci.

Všechno nejlepší, Aničko <3

Marie König Dudziaková
250 Kč

👋🏻❤️🙏

Daniel Kolsky

Zdravím celou rodinu.

Marta Bárová
400 Kč

Pro více realizovaných nápadů...

Štěpánka Kozojedová

Vsechno nejlepsi Anicce!

Anna Hrabkova
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nesedím, sousedím, z. s., projekt: Podporuji komunitní centrum Nesedím, sousedím