Centrum LOCIKA: Dárcovská výzva pro projekt POMOC PRO DĚTI ZAŽÍVAJÍCÍ DOMÁCÍ NÁSILÍ

Vánoční přání od týmu YUNGO

vybíráme od 1.12.2020
0 Kč
vybráno 0 % z 30 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


Zaměstnanci YUNGO a Centrum LOCIKA vyhlašují vánoční zaměstnaneckou sbírku na 30 tisíc korun s cílem zajistit celoroční péči jednomu dítěti, které podobně jako desetiletá Klára zažívá v rodině domácí násilí.

Pomozte nám vrátit úsměv na tvář alespoň jednoho dítěte, které ve své rodině zažívá násilí. Připomeňme někomu malému, že duch Vánoc MŮŽE přinést šťastné dětství. 
„Táta na mámu nejdřív hrozně křičí a pak ji uhodí. Běžím k ní, držím ji za ruku a křičím na tátu taky. K tátovi se přidává Tomášek. Stoupá si před něho, brečí a snaží se mámu uhodit taky.“

Klára (10)


Rodiče Kláry (10 let) a Tomáše (5 let) se rozvádějí, což probíhá za vyhrocených konfliktů a za používání fyzického násilí. Děti jsou hádek a bití svědky, do sporu vstupují, Klára v koalici s matkou, Tomáš v koalici s otcem. Kláru trápí úzkosti a tiky, Tomáš se vzdorovitým chováním obrací proti matce a je na ni hrubý. 
V Centru LOCIKA nejdřív mluvíme s rodiči. Vysvětlujeme, co děti při konfliktech zažívají a co naopak potřebují. Oba rodiče spolupracují a my je zapojujeme do našeho programu Dětství bez násilí. Daří se nám zaměřit jejich pozornost na děti, na jejich zásadní společný zájem. Rodina se následně v klidu odloučí, Klára a Tomáš se stěhují s maminkou, rodiče si ale zároveň domlouvají rozšířený kontakt s dětmi pro tatínka. Rodina v nové situaci funguje velmi dobře, rodiče se na plánovacích schůzkách scházejí v kavárně, občas společně vyzvedávají Klárku z terapie. Na terapii k nám dochází i Tomáš. Oba sourozenci velmi oceňují domluvu rodičů i to, že se k sobě chovají korektně. Děti jsou se stávající situací spokojené. Vracejí se ke svým zájmům a zálibám a začínají být zase jen dětmi.

Pojďme společně podpořit další děti z Centra LOCIKA a umožnit jim prožívat DĚTSTVÍ BEZ NÁSILÍ každý den. Spojme síly a dejme dětem příležitost dříve než bude pozdě.

Centrum LOCIKA terapeuticky pomáhá 250 ohroženým dětem ročně. Cílem jejich práce je zastavit násilí v rodině a vytvořit podmínky pro to, aby děti měly bezpečné vztahy s mámou i tátou. Přidejte se k nám a my všechny Vaše dary přeměníme na hodiny podpory, naslouchání a hledání těch nejlepších řešení. Aby se děti ve své rodině opět cítily bezpečně.

Tato pomoc dává smysl. Děkujeme, že vám záleží na druhých.

Děkujeme.
Centrum LOCIKA

V případě dotazů prosím kontaktujte lucie.moravova@yungo.eu. 
Centrum LOCIKA, z.ú.
Chceme, aby všechny děti v České republice vyrůstaly v rodinách bez násilí. Pomáháme dětem a jejich rodičům žít život bez násilí a posilovat zdravé vztahy v rodině.
Děti, které zažívají domácí násilí, nemají stejné dětství jako ostatní děti.
Místo bezpečí doma mají strach a obavy o zdraví a život svůj i svých blízkých. Často se cítí zodpovědné za násilí mezi rodiči a jejich přání a sny mají s dětským světem máloco společného. Situaci v rodině nemohou samy změnit, k tomu potřebují  citlivou a dlouhodobou pomoc. A právě proto vzniklo Centrum LOCIKA.

Přispějte i Vy na nové příběhy bez násilí.



Centrum LOCIKA je první specializované centrum pro děti zažívající domácí násilí v ČR. Kromě přímé pomoci dětem usilujeme také o to, aby byla Česká republika místem, kde mají všechny děti právo na dětství bez násilí. Chceme, aby přestalo být tolerováno týrání, zanedbávání, zneužívání či jiné formy násilí včetně jakýchkoli tělesných trestů. I proto vznikla iniciativa Dětství bez násilí sdružující komunitu lidí, kterým není osud dětí lhostejný. 


Děkujeme za vaše štědré dary 💚

Veronika Samková
Péče o dárce
Mobil: +420 728 328 452
E-mail: veronikas@centrumlocika.cz

www.centrumlocika.cz
www.detstvibeznasili.cz





Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Centrum LOCIKA, z.ú., projekt: POMOC PRO DĚTI ZAŽÍVAJÍCÍ DOMÁCÍ NÁSILÍ