Renata Kajtman: Dárcovská výzva pro projekt 18. narozeniny Nedoklubka

Dorotka zvládne první krůčky + Nedoklubko má narozeniny = to se musí oslavit!

vybíráme od 16.6.2020
62 922 Kč
vybráno 126 % z 50 000 Kč

přispělo

58 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Prvního června naše předčasně narozená Dorotka zvládla sama své první krůčky. Mockrát jsem si na neonatologii představovala ten okamžik, až ke mně sama přiběhne. Věřila jsem, že to dokáže a teď v červnu se to stalo. Máme z toho velkou radost. Do toho jsem si všimla, že v červnu Nedoklubko slaví 18. narozeniny. A tak jsem se rozhodla, že je načase Nedoklubko opět podpořit. My dnes máme krásnou 1,5 letou holčičku, ale víme, že předčasně narozená miminka se rodí pořád a bohužel ne všechna mají takovou šanci, jako naše Dorotka. Nedoklubko má v Česku na každé neonatologii svoji koordinátorku, poskytuje podporu, kunzultace, relevantní časopisy, knihy nebo jednoduše propojí rodiče s podobnou zkušeností. Nás podpořili v roce 2018 i na dálku do Belgie a moc nám to pomohlo.
To, že sdílení a pocit, že V TOM NEJSME SAMI pomáhá, jsme si vyzkoušeli na vlastní kůži. Sama jsem v době, kdy mi hrozil předčasný porod četla příběhy na stránkách Nedoklubka. Spoustu z nich jsem četla několikrát, zejména těch dětí, které se narodily mezi 26.-29. týdnem těhotenství. To byla doba, kdy jsem měla už prasklou vodu a každý den doufala, že 'dnes ještě neporodím'. Radost z Dorotky prvních krůčků a narozeninová výzva od Nedoklubka k sepsání vlastního příběhu ve mně zarezonovaly a tak jsem ten náš sepsala. Je na stránkách Nedoklubka. Doufám, že maminkám pomůže, jako tenkrát mně pomáhaly podobné příběhy se šťastným koncem. I když je to cesta náročná, stojí za to. A zároveň doufám, že na moji výzvu pár kamarádků a známých zareaguje. Není pro nás lehké jít s kůží na trh, a pokud se vybere pěkná částka, o to větší pro nás bude mít naše sdílení smysl. Pokud přispějete, nechte nám vzkaz. Potěší nás to. Díky.

Vy jste neuvěřitelní! Společně jsme už vybrali přes 50 000 Kč. Děkuju moc vám všem, co jste se zapojili (vím o vás a vážím si toho 😘.) A dnešní velké poděkování patří také Lence, která částku na 50 tisíc dorovnala. 

Do konce zbývá 9 dní, tak pokud máte vy ostatní ještě chuť, zapojte se. Myslím, že stejně jako se stále rodí nedonošená miminka, tak i naše podpora organizacím, které mají smysl, by se nemusela v jednu chvíli zastavit (a už vůbec ne proto, že jsem si nastavila malou cílovou částku 😅). V Nedoklubku už teď mají velkou radost. A já budu mít pro Dorotku další příběh k vyprávění (respektive, už ho mám a je to super – DĚKUJU!).

Založení výzvy

Nedoklubko, z.s.
Nedoklubko je tu pro všechny rodiče předčasně narozených dětí. 💜 Už osmnáct let. Z malého klubu při jednom neonatologickém oddělení vyrostlo do organizace, která podporuje rodiče v celé zemi. V České republice se předčasně narodí osm tisíc miminek ročně. Pro každou maminku po předčasném porodu připravujeme Léčivý balíček a Čepičku na doma. Pomozte nám vybrat částku, která nám celý následující rok pomůže plnit naše poslání. Každých 99 Kč nám pomůže připravit 3 balíčky..💜
 I my jsme byli v situaci, kdy jsme hledali informace a pomoc. I naše děti se narodily předčasně.
Do všech 25 perinatologických center intenzivní a intermediální péče a šesti dalších zapojených nemocnic distribuujeme naše léčivé balíčky pro maminky a Čepičky na doma.
Náš Léčivý balíček obsahuje:
Nové vydání časopisu Nejste v tom sami,
omalovánky Devatero sil, které provází miminka do dlaně,
Pomáháme srdcem - povzbuzující text klinické psycholožky s ručně háčkovaným purpurovým srdíčkem a také naši narozeninovou novinku:
18 rad Nedoklubka, jak zvládnout první dny po předčasném porodu.
Reálné náklady na tisk materiálů a celofánový obal je 33 Kč/balíček
Háčkovaná srdíčka a čepičky získáváme díky zručným tvořilkám darem. Za to jim patří náš obrovský dík!
Dárky distribuujeme zdarma díky společnosti Zásilkovna již třetím rokem! Moc si této podpory vážíme!

27. 6. oslavíme 18. narozeniny. 🥳

K našim narozeninám si přejeme jediné: 💜Dál plnit naše poslání. Podporovat rodiče po předčasném porodu.💜


Pomozte nám podpořit rodiče, kterým se děťátko narodí předčasně. Předem děkujeme!

Vaše Nedoklubko
💜

Always happy to help!

Natalia Jerzak
50 €

Dorotce přeji spousty radostných krůčků v životě :)

Tereza Cerna
500 Kč

Milá Dorotko, přejeme Ti, ať máš štěstí a zdraví na rozdávání, jsi bojovnice💖. Velký obdiv mamince Renče a tatínkovi Kubovi... Stejně tak velký dík milá Renčo a Kubo za podporu, kdy jsem sama ležela ve 31 týdnu kvůli zastavení předčasného porodu v nemocnici, moc pro mě vaše zprávy znamenaly. A Nedoklubku velký dík za podporu ve chvílích, které jsou těžko představitelné, životně důležité a většině z nás vzdálené až do chvíle, než jsme sami součástí (byť třeba vzdáleně) podobného příběhu 💖... Pavlína, Jiří, Tadeášek a Oliverej

Pavlína Sommerová
250 Kč

Děkuji za práci, kterou vykonáváte!

Lenka Karelová
16 253 Kč

Dorotce a Nedoklubku vše nej! ❤️

Milada Schulzova
400 Kč

❤️

Jakub Rusňák
100 Kč

Hodně štěstí Nedoklubko :)

Zuzana Klapalová

Dekuji,babička Dorotky Kajtman

Helena Kajtmanova
2 000 Kč

Renčo, mám radost z Dorotky. Dobře, že to píšeš.

Petra Schwarzová

Držíme palce Nedoklubku a všem, kteři ho potřebují!

Pavla Papírníková
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nedoklubko, z.s., projekt: 18. narozeniny Nedoklubka