Pavlí Sládková: Dárcovská výzva pro projekt Podpoř Loono & #prsakoule

Oslavuj se mnou pro Loono :)

vybíráme od 13.5.2020
1 500 Kč
vybráno 12 % z 13 000 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Mnohem víc než kdy jindy si uvědomuju, že jediné, co se opravdu koupit nedá, je zdraví. Dá se ale podpořit prevence, kterou už více než 6 let propaguje moje milované Loono. Díky nim si už skoro 50 lidí odhalilo rakovinu, desítky dalších alespoň šly na preventivní prohlídku s podivným (ač nakonec negativním) nálezem a mnoho dalších zastavilo paniku z neočekávané situace a vědělo, kam se obrátit pro radu. Včetně mě a mojí rodiny.
Pomozte mi podpořit jejich kampaně a školení, kde se lidi učí
  • jak si správně a pravidelně vyšetřovat prsa a varlata (#prsakoule)
  • jak předcházet infarktu a mrtvici (#zijessrdcem)
  • jak na prevenci sexuálně přenosných onemocnění či neplodnosti (#doledobry)
PS: jen pro představu - proškolení 1 lektora stojí 1200,-Kč, workshop na škole stojí bez koruny 2000,-Kč, model koulí stojí 5.000,-Kč a model prsou stojí 40.000,-Kč..
Loono, z.s.
Jsme Loono, tým mladých lékařů, mediků a dalších profesionálů a příznivců. Společně učíme veřejnost o prevenci vážných nemocí. Začali jsme s kampaní #prsakoule, která obletěla Česko. Od té doby se ale věnujeme také zdravému srdci, duševnímu a reprodukčnímu zdraví. Vše, co předáváme, je vědecky ověřeno a přeloženo do srozumitelného, pozitivního jazyka. Chceme totiž, aby tě prevence a péče o zdraví bavila.

Podpoř Loono & #prsakoule 

Už devátým rokem učíme veřejnost o prevenci vážných nemocí.  Začali jsme s kampaní #prsakoule, která obletěla Česko. Tím ale zdaleka nekončíme. Podpoř nás i ty!

Prevence zachraňuje životy
Jsme pyšní na to, že si díky nám už více než 90 lidí odhalilo rakovinu v časném stádiu. To nás žene kupředu.

Co se stane, když se staneš dárcem? 

S tvojí podporou bude ještě více lidí vědět, jak se o svoje tělo správně starat a předcházet tak vážným nemocem. Budou tak moci strávit víc času se svými blízkými, a na tom záleží.

Konkrétně pak budeme:
  • tvořit další preventivní kampaně
  • pořádat workshopy ve školách, firmách a komunitních centrech
  • rozvíjet mobilní aplikaci Preventivka
  • podílet se na veřejné diskuzi a podobě preventivní péče v Česku
  • odpovídat na tvoje otázky v preventivní poradně na webu a v aplikaci
Sleduj nás proto i ty, na sociálních sítích (Instagram, Facebook, TikTok), webu či v médiích nebo si stáhni naši mobilní aplikaci Preventivka.

Co už jsme v prevenci dokázali

Za devět let jsme na workshopech vyškolili více než 150 000 lidí a každý rok zasáhneme více jak 5 000 000 lidí online. Díky aplikaci Preventivka se na 8 000 lidí objednalo na dříve zanedbávanou preventivní prohlídku a více než 1 000 nálezů bylo včas odhaleno.


Dlouhodobě spolupracujeme s předními českými lékaři, vědci a známými osobnostmi. Mezi naše podporovatele patří mimojiné i Ministerstvo zdravotnictví. V roce 2021 jsme za kampaň #prsakoule získali ocenění Evropské komise

Tohle nejde nepodpořit. Jako člověk, který mám za sebou několik těchto charitativních výzev (osobních i za svůj spolek), posílám a držím palce, ať to "oslavíš" co nejvyšší částkou :)

Klára Zelenková

Jsi nejlepší, hodně zdraví tobě i tvojí rodině <3.

Kateřina Vacková
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Loono, z.s., projekt: Podpoř Loono & #prsakoule