Ivana Čurková: Dárcovská výzva pro projekt Z ulice do Přístavu

Darujme důstojnost

vybíráme od 19.12.2019
5 000 Kč
vybráno 100 % z 5 000 Kč

přispělo

8 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Drazí přátelé, 
dnes jsem narazila na tento úžasný projekt DOMOVY PŘÍSTAV a tak nějak jsem cítila že to musím poslat dál. Založila jsem tuto dárcovskou výzvu a doufám že se také připojíte. Přišel čas Vánoc a to je podle mého čas, kdy bychom měli darovat nebo obdarovávat druhé. A tak darujme společně těm nejzranitelnějším a těm, kteří neměli takové štěstí. Darujme důstojnost namísto zbytečností a věcí které nikdo nepotřebujeme.

Oč jde. Jedná se o zařízení se zvláštním režimem pro lidi bez domova v seniorském věku, kde jim poskytují bezpečné místo pro důstojný život. Uživatelé mají tak minimalizované riziko sociálního propadu a zhoršení zdravotního stavu, dále mají zajištěn kontakt s institucemi, úřady, lékaři. Uživatelé se také dle svých potřeb zapojují do společenského dění domova a mají zachované nebo obnovené dovednosti pro zvládání péče o sebe sama, či obnovují kontakt s rodinou a přáteli.

Děkuji každému, kdo se k této výzvě připojí a ukáže že není lhostejný. 





Armáda spásy
Podpořte naše služby pro osoby ohrožené bezdomovectvím v seniorském věku.
Přemýšleli jste někdy nad tím, jak končí lidé bez domova?
Co asi prožívají, když se k pobytu na ulici přidá pokročilé stáří, či vážná nemoc? Konec těchto lidí bývá bohužel často velmi neutěšený, čemuž se snažíme zabránit. Proto funguje naše služba Domovy Přístav, která těmto lidem poskytuje přístřeší, jídlo, lékařskou péči, naději a na konci i důstojný odchod z tohoto, pro ně tak často neveselého, světa. V Přístavu tito lidé nacházejí oázu klidu a bezpečí, místo, kde mohou cítit, že nejsou na světě úplně opuštěni.
Přístavy považujeme za jednu z našich nejlepších služeb, která ale stojí nemalé peníze. Budeme moc rádi, pokud nám toto břímě pomůžete nést tak, aby tato místa mohla stále fungovat a pomáhat.
Děkujeme!

Příběhy klientů na: www.armadaspasy.cz/zulicedopristavu



foto: Radka Tichá / grafika: Nicol Venclů

Děkuji, že se staráte za nás...

Šárka Kolářová
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Armáda spásy, projekt: Z ulice do Přístavu