Renáta Turoňová: Dárcovská výzva pro projekt Darujte příležitost být více v poho!

Hledáme Bunkrácké hrdiny!

vybíráme od 13.12.2019
1 200 Kč
vybráno 6 % z 20 000 Kč

přispěli

3 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Hledáme bunkrácké hrdiny – lidi, kterým nejsou ostatní lidé lhostejní, kteří mají smysl pro solidaritu a chtějí druhým pomoci.  Lidi, kteří jsou ochotni investovat část svých peněz do projektů neziskové organizace Bunkr, o.p.s. podporujících děti a mladé lidi ze sousedství v nesnadných životních situacích. I 100 Kč, kterými měsíčně podpoříte naši organizaci, nám pomůže v Třinci, Jičíně a Bohumíně udržovat a provozovat bezpečná místa – kluby, kde mladí lidé z Třince, Bohumína a Jičína nachází útočiště, pomoc a odpovědi nebo realizovat komunitní programy a preventivní aktivity. Investice do prevence má vždy smysl. 

Bunkr, o.p.s. je nezisková organizace, která působí v Moravskoslezském kraji, konkrétně v Třinci, Bohumíně a Novém Jičíně. Již šestnáct let naši hlavní činnost zaměřujeme na děti a mladé lidi a také na jejich rodiny. Soustředíme se na ty, kteří čelí nesnadným sociálním situacím. Orientujeme se na prevenci, řešíme příčiny problémů, ne následky. 
 

Aktuálně provozujeme: 

·         Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež – Kluby Bunkr v Třinci, Bohumíně, Jičíně
·         Teréní program pro děti a mládež Streetwork v 3nci
·         Komunitní centrum Borek v Třinci
·         Programy pro pěstounské rodiny
·         Hudební zkušebnu pro mladé Bunkryt
·         Projekt pro mladé Bez nudy
·         Sousedské snídaně v Třinci 
·         a další menší či větší projekty a aktivity. Podrobný popis naší činnosti najdete zde: www.bunkr.cz

 
Každoročně nám vznikají náklady, které jsou pro naši činnost nezbytné, ale z důvodu podivnosti různých pravidel je nemůžeme proplatit z žádné dotace ani příspěvku. Podpořte nás. Pomůžete nám tyto náklady uhradit. 


Proč podpořit právě nás? 

·         jsme místní neziskovka, pravidelně nás ve městě potkáváte a možná o tom ani nevíte – možná chodíte kolem našeho klubu, možná se účastníte Sousedských snídaní, které spolupořádáme, možná máte ve svém okolí dítě v pěstounské péči, kterému pomáháme… Na vlastní  oči tedy můžete vidět, kam Vaše peníze putují a v jakých projektech pomáhají. 
 
·         zabýváme se hlavně prevencí. Myslíme, že prevence má smysl a přináší efekt. I když se náklady na prevenci mohou jevit jako vysoké, v konečném důsledku přinášejí užitek. Preventivní aktivity jsou totiž vždy levnější než aktivity zaměřené na řešení problému, kterému mohla prevence předejít. 
 
·         známe potřeby dětí a mladých lidí v nesnadných životních situacích – již šestnáct let mapujeme, kde se mladí lidé a děti ve městě pohybují, jsme s nimi v každodenním kontaktu, víme, co prožívají, co potřebují – proto můžeme díky Vašemu příspěvku naši pomoc adresně poskytnout. 


 Do jaké pomoci jsme schopni Váš pravidelný příspěvek přeměnit? Například: 
·          100 Kč měsíčně = zajištění výtvarných pomůcek a materiálu pro kreativní aktivity v nízkoprahovém klubu
·         200 Kč měsíčně = dvouměsíční provoz pěveckého nebo tanečního kroužku v Komunitním centru Borek pro děti ze sociálně vyloučené lokality 
·         300 Kč měsíčně =  realizace dvou preventivních programů na místních základních školách (náklady na realizaci takového programu zahrnují: lektorné- každý program je v režii dvou lektorů, náklady na dopravu, materiální náklady, náklady na přípravu atd.)
·         400 Kč měsíčně = zajištění doučování dětí v našich službách po dobu dvou měsíců
·         500 – 1000 Kč měsíčně = lidé – naši pracovníci, hrají při poskytování našich služeb klíčovou roli. Bez nich bychom nemohli naše služby poskytovat. Na kvalitním a profesionálním pracovním týmu si zakládáme. Váš měsíční příspěvek ve výši 500 – 1000 Kč tak použijeme na dofinancování mezd našich pracovníků. 

I díky Vám můžeme pomáhat. 

Děti a mladí lidé nám nejsou lhostejní. Díky, že Vám také ne. 

Bunkr, o.p.s.
Propadám… Jsem ošklivá… Nevím, kdo je moje máma… Fotr sedí… Je nás doma v bytě sedm… Doma spolu nemluvíme… Občas nejdu do školy… Zase mě zmlátil… Nikdo mě neslyší… DÍKY VAŠÍ PODPOŘE uslyšíme tyto příběhy: Dostal jsem se na učňák… Jsem v kontaktu se svou mámou... Víc si věřím... Vím, že na to nejsem sám... Našel jsem klidné místo... Začal jsem vydělávat... Zažil jsem respekt... JSEM VÍCE V POHO, děkuji.
Děti a mladí lidé nám nejsou lhostejní. Děkujeme, že Vám také ne.
Veškerá naše činnost je zaměřena na děti a mladé lidi, kteří se nacházejí v obtížných životních situacích nebo jsou jimi ohrožení. Bereme vážně je i jejich trápení a máme čas a chuť je vyslechnout a zabývat se jimi. Vytváříme přístupné, bezpečné a inspirativní aktivity. Také nám není lhostejné, jaké vyznávají hodnoty a kam směřují ve svém životě.


Naše služby a projekty: 
  • nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub Bunkr v Třinci, Bohumíně a Novém Jičíně,
  • terénní program Streetwork v 3nci,
  • Komunitní centrum Borek v Třinci,
  • program pro pěstounské rodiny,
  • hudební zkušebna Bunkryt, 
  • Studentský tym, Sousedské snídaně a další projekty. 
Více informací o naší činnosti najdete na www.bunkr.cz . 


Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Bunkr, o.p.s., projekt: Darujte příležitost být více v poho!