Šárka Štěpáníková: Dárcovská výzva pro projekt Kupte nám kilometry a pomozte dětem

Záchranné lano pro rodiny se zdravotně postiženými dětmi

vybíráme od 31.10.2019
0 Kč
vybráno 0 % z 80 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Vaše dítě bude zdravotně postižené. Tuto diagnózu nechce slyšet žádný rodič. Bohužel ne všichni mají to štěstí, aby se jim narodilo zdravé dítě. Rodiny po vyslechnutí tohoto nemilosrdného verdiktu, zažívají šok, frustraci a nevědí, jak postupovat dál, na koho se obrátit a jak se svým dítětem pracovat. Řada z nich netuší, že existuje záchranné lano v podobě sociální služby raná péče. Pomozte nám zajistit pravidelné návštěvy poradkyň rané péče v klientských rodinách EDUCA. Táhněte s námi za toto záchranné lano!
Jsme Středisko rané péče EDUCO Zlín z.s. a poskytujeme odbornou pomoc a podporu rodinám s dětmi se zdravotním znevýhodněním od narození do 7 let věku dítěte. Poradkyně rané péče pravidelně navštěvují klientské rodiny v jejich přirozeném domácím prostředí. Společně s rodiči hledají cesty, jak nejlépe jejich dítě rozvíjet a poskytují jim potřebnou psychickou podporu. Důležité je začít pracovat s dítětem pod odborným metodickým vedením co nejdříve. Čím dříve rodiče začnou, tím získá jejich dítě větší šanci na úspěch – výsledky. Pomozte nám zajistit ranou péči pro rodiny se zdravotně postiženými dětmi ve Zlínském kraji.
 
Věděli jste, že EDUCO:
   za 800,-Kč zajistí 1 konzultaci rané péče v rodině,
   za 1700,-Kč zajistí pro 1 dítě 4 odborná setkání pro děti s autismem,
   za 5000,-Kč zajistí péči o 1 rodinu na měsíc? 
  
Hledejte s námi neobjevené radosti!
  
Středisko rané péče EDUCO Zlín, z.s.
Ve chvíli, kdy si vyslechnete z úst lékařů, že je vaše dítě postižené, přepadne vás zoufalství a bezmoc. Proto jsou tady naše poradkyně, které rodiče navštěvují a pomáhají jim překlenout náročná období. Učí je, jak s dětmi komunikovat, jak je rozvíjet, aby se co možná nejlépe začlenily do společnosti a žily co nejkvalitnější život. Finančním darem přispějete na další a další kilometry, které můžeme urazit k našim rodinám a podat jim pomocnou ruku.
Domov je pro klienty přirozeným prostředím, proto se konzultace odehrávají právě tam. Dítě se nejlépe učí, když cítí jistotu a bezpečí, kterou jim domácí prostředí poskytuje. Stejně tak naše poradkyně mohou pracovat na podpoře sourozeneckých a dalších rodinných vztahů, které jsou pro dítě stěžejní.
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Středisko rané péče EDUCO Zlín, z.s., projekt: Kupte nám kilometry a pomozte dětem