Dominika Babáková: Dárcovská výzva pro projekt Zlepšete s námi život dětí!

Na Slavíček pro Rodinu v centru!

vybíráme od 5.9.2019
4 250 Kč
vybráno 142 % z 3 000 Kč

přispělo

17 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Příští rok oslavím 45 narozeniny a faktem je, že moje tělo už nefunguje tak jako před 10 lety. Moc ráda chodím, jsem „chodec“. Rozhodla jsem se tedy, že na sobě budu pracovat a že každý den ujdu minimálně 10 000 kroků. Asi měsíc to zkouším a zatím se mi to moc nedaří. A pak jsem se dozvěděla o výzvě Běh na Slavíček - ujít nebo uběhnout závod. Nejsem srab a jdu do toho. Vyplazím se na ten příšerný kopec. Vy mě můžete podpořit tím, že přispějete na pomoc pro děti v tíživé životní situaci. Těmto dětem pomáháme v Rodině v centru a právě sem půjde výtěžek. Držte mi pěsti a pojďte do toho se mnou!   
Proč do toho jdu? 
Závod půjdu s myšlenkou na naše dětské klienty, kterým už bylo 18 let a tím pádem nemají možnost využívat bezplatně konzultace s psychology a terapeuty. Nemají mámu ani tátu a dost často ani nikoho jiného, s kým by se mohli poradit. Jsou na všechno sami. Setkala jsem s dívkou, která v 18 letech otěhotněla. Byla  rozhádaná s náhradní rodinou a biologická rodina nefungovala. Nevěděla, kudy dál. Zvládne to? Nebo jít na potrat? Jaké má možnosti? Takoví dospívající se obrací na nás, na Rodinu v centru, protože nikoho jiného v ten okamžik nemají. 

A proč právě pro Rodinu v centru?
Pro Rodinu v centru pracuju 9 let a je to taková moje druhá rodina. Mám veliké štěstí, mohu totiž upřímně říct, že mě těší chodit do práce a že se těším na kolegy a kolegyně. Pracovat v nezisku není jednoduché a neustále se potkávám s názorem, že neziskovky nic nedělají a jen vysávají peníze. Společně s kolegy děláme práci, která není vidět a někomu může připadat zbytečná. Ale já zažívám společně s našimi klienty, dětmi i dospělými, různé životní peripetie. Vidím dennodenně, že to smysl má. A tak jdu přispět svou troškou k dílu, abych nebyla jen tím „vysavačem“.

Chci vybrat částku 3000 Kč. Jedna konzultace stojí 500 Kč. To je 6x podaná ruka pro dospívající a nebo dítě v nouzi.

Je fajn, mít se s kým poradit! Tak jim pojďme společně pomoct!

Držte mi pěsti v neděli 29. září 2019. 
 
 
Rodina v centru, z.ú.
Odbornými sociálními službami zlepšujeme život dětí na Novoborsku. Známe každodenní starosti a potíže rodin a dětí a podle jejich potřeb jim pomáháme.
Jsme tu pro děti a rodiny z Nového Boru a okolí.  

Rodiny v krizi využívají psychologické terapie, mediace nebo dluhové poradenství. Pěstounské rodiny se na nás obracejí s těžkostmi při péči o přijaté dítě. Děti a mládež v náročné životní situaci se pravidelně setkávají s našimi lidmi z nízkoprahového klubu Vafle. Rodiny, které hledají zábavu a trochu poučení, navštěvují Mateřské centrum a dětskou skupinu Koblížek. 

Těšíme se na setkávání s vámi v roce 2024! 
Vaše Rodina v centru



Držím palce veliké odvaze.....

Barbora Wünschová

Fandím Rodině v centru ve všem, co dělají a Dominice obzvlášť!

Lenka Bečvaříková
300 Kč

Rodině v centru držím palce a Dominice samozřejmě fandím!
Výzvu pošlu ráda dál, protože je to záslužná činnost. Všechny vás obdivuji a klobouk dolů!
Líba

Libuše Irsa Kojzarová
300 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Rodina v centru, z.ú., projekt: Zlepšete s námi život dětí!