Filip Nečas: Dárcovská výzva pro projekt JAMBOREE 2019: jamoddíl Dagmar Skálové - Rakši

Fíla letí do Ameriky!

vybíráme od 25.6.2019
2 800 Kč
vybráno 19 % z 15 000 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

WSJ - WORLD(celosvětové)  SCOUT(skautské)  JAMBOREE(jamboree) 
Sraz skautů a skautek z celého světa!
Sen každého skauta, který skauting nevnímá jen jako vyplnění volného času nebo dokonce jako povinnost. Ale jako životní styl!
A přesně takovým skautem já jsem. Tak neváhej a pomoz mi vzlétnout za novými zážitky a kamarády do USA!

Jmenuji se Filip Nečas. Před 14 lety mi sudičky předpověděly, že budu skautem, kde mi budou říkat Fíla, a že poletím na jamboree. Skautem jsem již 8 let. Velice rád chodím do přírody a poznávám jí. Letos jsme dokonce postoupili do celostátního kola přírodopisné soutěže. Také velice rád hraji stolní tennis. Jamboree je sraz skautů a skautek z celého světa. Pořádá se každé 4 roky. Tuto akci má každý skaut dobře poznačenou ve svém kalendáři, protože jí může zažít jen jednou za život! Letos se toto setkání koná ve Spojených státech amerických, konkrétně ve Virginii. Má se ho zúčastnit historicky nejvyšší počet účastníků, a to přes 50 000 skautů ze skoro všech zemí světa. Na jamboree je přichystána spousta atrakcí např.: Nejdelší zip-
line v Americe, střílení z luku, kuše nebo třeba jedna z nejdelších horolezeckých stěn na světě.
                                      Poslední rozloučení s Jiřím Stránským.(skaut, spisovatel )




                                  Fialové státy-účast na jamboree

                  Mapa areálu v USA.

Zatím to vypadá jako pohádka. Teď však přichází to veliké ALE. A tím ale jsou finance. Cestování po USA, třítýdenní pobyt v Západní Virginii, ubytování, strava a výbava, to vše něco stojí. Jen za samotný účastnický poplatek jsem zaplatili 50 000 Kč. Když se k tomu přičte setkání s kontingentem a jamoddílem, vybavení a cestování po Americe, vystoupá částka přes neuvěřitelných 60 000 Kč. A proto vás prosím o pomoc. Děkuji moc za každou korunku, kterou mi přispějete. Stačí málo, a když se tady sejde dost lidí bude z toho krásná částka.
Ještě jednou děkuji,
Váš skautík Fíla

Nezapomeňte na sebe uvést kontakt, abych vám mohl poděkovat a domluvit se s vámi na zaslání dárku.
Můj email: fila.necas@gmail.com
Skautská nadace Jaroslava Foglara
Skautské celosvětové Jamboree! Sen mnoha kluků a holek a šance zúčastnit se je pouze jednou za život a to je právě teď. Jamboree je vlastně jeden velikánský tábor pro zástupce ze všech států Zeměkoule, kde svobodný skauting může existovat. Jamboree je šance potkat a sdílet kulturu a zvyky celého světa společně s kulturou naší České Republiky. Ukázat jaký je skauting u nás a zjistit jak se skautuje v Americe, Austrálii, Africe... Jamboree - to jsou společné zážitky, setkání a jedinečná příležitost získat kamarády na celý život z různých koutů světa. Jamboree - ukázka, jak lze dělat svět lepším. Jamboree - vzpomínka, která zůstane po celý život. Pomůžete nám, prosím? Děkujeme!
“Světové jamboree je skautská olympiáda, velká pocta,
velká odpovědnost a neopakovatelný zážitek na celý život.“ 
David Urban (Ňuf) – vedoucí české výpravy

Proč na 24. světové Jamboree do Ameriky jedeme?
Jsme skauti a hledáme zážitky a zkušenosti, díky kterým se učíme jak obstát v životě a dělat ho lepším. Chceme se potkat se stejně starými kamarády ve věku 14-17 let z celého světa, společně si vyzkoušet sportovní, hudební, kulturní, umělecké... aktivity a díky tomu lépe chápat jak dnešní svět funguje a co je v něm důležité. Přátelství, radost, dobrodružství, zamyšlení, akce, služba, překonání se, poznávání, cestování, snění... prožijeme hodně nových věcí a odvezeme si ve vzpomínkách na celý život. Jupííí!

Více informací:
Světové skautské Jamboree (představení české výpravy)
The 24th WORLD SCOUT JAMBOREE (představení od organizátorů USA, Mexika a Kanady)

Pojmenovali jsme náš oddíl po Dagmar Skálové - Rakše
Je nás 36 skautů a skautek z prahy a okolí z různých oddílů, rozděleni do 4 družin a do Ameriky jedeme s kouskem naší české historie. S kouskem historie, která není radostná, ale zapomenout na ní nechceme. Řada skvělých žen a mužů je příkladem, jak se nesklonit ani v hodně těžkých časech a setrvat nezlomený, setrvávají vzorem osobnosti díky kterým můžeme dnes žít ve svobodné zemi. Dagmar Skálová, skautskou přezdívkou Rakša byla jednou z nich - poslechněte si a přečtěte její medailonek na odkazu níže, nezapomínáme. Věříme, že Pravda a Láska vítězí nad lží a nenávistí.
Zapomenuté portréty: Dagmar Skálová - Rakša
Protestní dopis, poslaný v roce 1956 z pardubické věznice generálnímu tajemníku OSN Dagu Hammarskjöldovi, ve kterém si Rakša stěžovala na porušování vězeňských práv v Československu.

Prosíme, podpořte nás!
Sami nezvládneme zajistit finanční nároky výpravy, které přesahují 45.000 Kč na jednoho účastníka. Jsme rádi a vážíme si, že naši nejbliží, rodiče a příbuzní, nám mohou finančně umožnit na jamboree vyrazit. Ne každý takové štěstí má. Děkujeme. Skautští vedoucí vše organizují a jedou na jamboree ve svém volném čase, i jim patří dík. Prosíme pomožte nám snížit finanční náročnost akce. Podpořte nás! Děkujeme.

Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v druhé polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob. 


Užij si to Filipe❤

Petra O'Neill
1 500 Kč

Šťastnou cestu a užij si to :))

Ivana Brychová
300 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Skautská nadace Jaroslava Foglara, projekt: JAMBOREE 2019: jamoddíl Dagmar Skálové - Rakši