Ivan Fabik: Dárcovská výzva pro projekt Jamboree 2019: Jamoddíl Václava Havla

Pošleme Stopaře na Jamboree

vybíráme od 13.5.2019
9 195 Kč
vybráno 92 % z 10 000 Kč

přispělo

16 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Přátelé, kamarádi, milé neonky,
jen velmi krátce na úvod. On ten nadpis je trochu zavádějící, neboť Pítr se Jamboree v USA zúčastní ať mu v tom pomůžeme, nebo ne. Problém je trochu v tom, že i když jede jako jediný skautský zástupce Havířova, musí si tu srandu platit ze svého. Tím myslím celou srandu. A to už přestává být legrace. Celá ta akce vyjde bratru na 50 tis. +/- (spíše +) a on na to obětoval nejspíš i stavební i důchodové spoření (tedy myslím, páč v 17 letech toho asi moc nevydělá) a možná si vzal i druhou hypotéku na nemovitost, kterou bude mít možná někdy v budoucnu.
Nicméně, když jsem se dozvěděl, že tuto akci podporuje pouze jeho rodina (tím myslím rodina vlastní), a že žádnou jinou podporu nemá (tím myslím podporu skautskou), tak se mi trochu zkalil zrak (oční říká, že je to věkem, ale v 21 letech je to blbost) a tak jsem si řekl, že je to nespravedlnost a je třeba s tím něco udělat. A jak jsem řekl, tak i činím. 
Protože vím, že Jamboree (jakékoliv) člověka rodu skautského pořádně nakopne (a to světové obzvláště), budu rád, když mi pomůžete nakopnout tohoto jediného zástupce homo skautis, téměř vymírajícího druhu na území Havířova, aby pochopil, že v tom nejede sám. Tedy tím myslím nakopnout ne kopnout a navíc tam stejně pojede sám.
Tak a co je tedy vašim úkolem? Vybrat si jakoukoliv nabízenou částku (fakt jakoukoliv), poslat ji a teď to důležité, napište mu vzkaz. Ať vidí, že v tom vážně nejede sám. 
Po jeho návratu pak uděláme něco jako zahradní párty - pro američany tak typické, kde proběhne i promítání fotek a pokec o zážitcích z této jedinečné akce. 
A to je asi tak všechno, co jsem k tomu chtěl napsat. Jo, pokud jste na mne zapomněli s dárkem na mé narozky (mám je každý rok), můžete si koupit odpustek. 
Jo a ještě jedna důležitá věc na závěr. Tato výzva je opravdu určena pro Petra Ježka z Havířova a jejím cílem je podpořit Petra v jeho úsilí především těmi "placenými" komentáři a rovněž i vybrat peníze (v tomto pořadí). Nicméně pokud byste chtěli Petrovi poslat větší částku a tím myslím litr+, je lepší to udělat přes darovací smlouvu s Junákem (vzor klidně zašlu), takže kdybyste věděli o společnosti, firmě či osobě, která by ráda podpořila dobrou věc, víte co máte dělat.
Skautská nadace Jaroslava Foglara
Jamboree - to je sen každé skautky nebo skauta - jedná se o mezinárodní setkání skautů z celého světa. Rádi bychom byli přitom a hrdě reprezentovali Českou republiku. Letošní setkání se bude konat v USA. Ne všechny cesty jsou snadné. Budeme rádi, když pomůžete 36 dětem k cestě za jejich snem.
Náš JO (Jamboree oddíl) je poskládán z 36 dětí a 4 vedoucích a sešli jsme se z různých koutů České republiky, převážně z Královehradeckého kraje, Pardubického kraje a kraje Jihomoravského a Ostravského.


Jamboree není jen o zábavě je i poznání nových kultur, zkušeností společnému sdílení zažitků, vzdělávání se a inspirace pro činnost v našich oddílech. Veříme, že z nabité zkušenosti nám pomůžou nejen ve skautském, ale i osobním životě.

Stejně jako ostatní oddíly, jsme si zvolili významnou osobnost, která je spojená se skautingem a jeho historií. Patronem našeho oddílu je Václav Havel. Člověk, který inspiroval tisíce, desetitisíce ba i miliony lidí v naší zemi i za hranicemi. Člověka pevného ve svých názorech, nezlomného ve svém přesvědčení a člověka, jež se zasloužil o demokracii. Výborně splňujem heslo českého kontingentu UNBREAKABLE.





Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v druhé polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob. 

Dobrý den.
Posílám tuto částku jako poděkování skautskému oddílu Junák v Havířově, kteří nám pravidelně ochotně pomáhají v naší základní škole ZŠ a ZUŠ Petřvald pořádat oslavy Dne dětí. Pravidelně připraví pestré zábavné disciplíny, které děti baví a pokaždé mají velkou odezvu. Děkujeme

Ivana Studená
2 000 Kč

Tož a běda jak to rozfofrujes za kofolu 😂😂

Tomáš Mojžíšek
1 000 Kč

Posílám aspoň něco a držím palce. Japonsko bylo taky super :)

Vojtěch Hodeček
111 Kč

Jamboree se skvělá akce, která mi hodně dala. Tak ať se ti tam líbí a užij si to ;-)

Ondřej Kropáček
444 Kč

mankote, jsem málem zapomněl na bagetu ještě do tý Prahy :))

Ivan Fabik
55 Kč

na bagetu do vlaku z tý Prahy :))

Ivan Fabik
55 Kč

Na cestu z Prahy :))

Šárina
222 Kč

Uzijte si to !

Daniel Otisk
1 000 Kč

Na vlak do Prahy :-)

Pavel Beran
200 Kč

Užij si Jambo😉

Eva Zbavitelová
222 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Skautská nadace Jaroslava Foglara, projekt: Jamboree 2019: Jamoddíl Václava Havla