Tereza Zemanová: Dárcovská výzva pro projekt Jamboree 2019: International Service Team

Pojďme podpořit mou cestu do USA na Jamboree jako dárek k osmnáctým narozeninám.

vybíráme od 19.4.2019
6 923 Kč
vybráno 35 % z 20 000 Kč

přispělo

16 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Na začátku léta oslavím své osmnácté narozeniny a vstoupím tím do světa dospělých. Každý, kdo mě dobře zná, ví, že mám mnohem raději zážitkové dárky než hmotné. Taky spousta z vás ví, že mým snem je procestovat celý svět. Nyní mám šanci se dostat do USA na Jamboree a procestovat tím část světa. Chci vás tímto poprosit, jestli byste mi mohli finančně pomoci s touto cestou a přispět mi tak jako na dárek k osmnáctým narozeninám.

Nazdar! 

Kdo jsem?

Foto: Já a moje jediná pravá láska.

 
Jmenuji se Tereza Zemanová a ve skautu mi přezdívají Šmudla. V létě 2O19 se budu účastnit obrovské skautské akce, tzv. Jamboree, které si můžeš představit třeba jako festival. Založila jsem si zde dárcovskou výzvu, abych se do USA mohla vydat bez finančních problémů.

Jsem skautka z České republiky, vedoucí dětského oddílu, instruktorka vzdělávacích akcí a aktivní členka skautského střediska. Jako členka International Service Team - IST se letošní léto vypravím na 24. Světové skautské Jamboree, kde společně s dalšími dobrovolníky z celého světa budu na akci zajišťovat veškerý servis, program a zázemí. Z České republiky nás jede 100. Velmi mě motivuje, že se budu podílet na něčem velkém jako je Jamboree a to už kvůli zkušenostem, které i díky mezinárodnímu přesahu získám, ale i fakt, že budu mít možnost zastupovat naší Českou republiku.
 
Co to Jamboree vlastně je?

Jamboree, česky "slavnostní setkání" se ve skautském světě pořádá jednou za čtyři roky, a to celosvětově. Téměř z každé země světa celkem na setkání vyráží desítky tisíc skautů. Toto Jamboree má být ale největší v historii-  účastnit se má 50 000 skautů a z Česka je nás rovných 500 - a to i se mnou! Předpokládám, že spousta z vás ví, jak cestování (a pobyt a strava...) může být finančně náročné. I když se snažím peníze sehnat kde to jde a spoustu svých úspor ukládám do kasy na Jamboree, tak prostě nemůžu pokrýt všechny náklady. 

Foto: Výprava roudnického střediska na Intercamp 2018 do Belgie

Kolik mě Jamboree bude stát?

Můj sen účastnit se takovéto velké akce je opravdu velmi nákladný. V přepočtu každého z nás veškeré náklady vyjdou přibližně na 50 000 Kč. Podporuje mě rodina a přátelé, skautské středisko, město i kraj. Chtěla bych vás moc poprosit, abyste mi alespoň částečně pomohli snížit tyto ohromné náklady. A proč?  Protože přes rok vedu skautský oddíl a vychovávám malé skauty k samostatnosti a učím je spoustě věcem a protože jedu i na tuto akci hlavně pomáhat. A myslím si, že by se mi to alespoň jednou mohlo vrátit. :)

Děkuji moc každému, kdo mi přispěje alespoň malou částku.

Skautská nadace Jaroslava Foglara
Jamboree je setkání skautů z celého světa. To příští, které se koná v USA, bude velkolepé, a to i díky největšímu českému novodobému kontingentu. Jeho součástí je i International Service Team, který je složen pouze z dospělých lidí, kteří zajišťují hladký průběh celého Jamboree. Účast stojí každého z nás nemalé úsilí i peníze, proto budeme moc rádi, když nás podpoříte.

Co je to Jamboree?

Jamboree je setkání skautů a skautek z celého světa. Koná se každé čtyři roky a účastní se ho vždy přibližně 40 000 účastníků. Příští rok se bude konat v Americe v Západní Virginii, kam se nás z České republiky vypraví téměř 500. Na Jamboree má každý možnost se seznámit s lidmi z celého světa, poznat nové kultury, rozšířit si obzory, vyzkoušet si nám neznámé tradice a získat zahraniční zkušenosti. 


Kdo jsme?

Jsme skauti a skautky z celé České republiky, většina z nás jsou vedoucí dětských oddílů, instruktoři vzdělávacích akcí a aktivní členové skautských středisek. Jako členové International Service Team - IST se příští rok vypravíme na 24. Světové skautské Jamboree, kde společně s dalšími dobrovolníky z celého světa budeme na akci zajišťovat veškerý servis, program a zázemí. Z České republiky nás jede 100. Velmi nás motivuje, že se budeme podílet na něčem velkém jako je Jamboree a to už kvůli zkušenostem, které i díky mezinárodnímu přesahu získáme, ale i fakt, že budeme mít možnost zastupovat naší Českou republiku.

Kolik nás Jamboree bude stát?

Náš sen účastnit se takovéhle velké akce je opravdu velmi nákladný. V přepočtu každého z nás veškeré náklady vyjdou přibližně na 45 000 Kč. Chtěli bychom vás moc poprosit, abyste nám alespoň částečně pomohli snížit tyto ohromné náklady. A proč? Protože přes rok vedeme skautské oddíly a vychováváme malé skautky a skauty k samostatnosti a učíme je spoustě věcem a protože jedeme i na tuto akci hlavně pomáhat. A myslíme si, že by se nám to alespoň jednou mohlo vrátit. :)

Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v druhé polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v  průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob. 



Poradne si to tam uzij😉

Růža
500 Kč

Užij si Jamboree!

Jan Krejčí

Posilam alespon neco malo Teri, super napad. Uzij si to :-)

Strelka Schejbalova
100 Kč

Krásné narozeniny Terko,
dobře nás reprezentuj a užij si jak se patří.
Vendy a Márty

Vendula Ekrtová

Užij si to :)

Pavel (Hack) Kolský

Držím palce :)

Dárce

Ať to klapne Time :)

Tomáš Blažek
500 Kč

Tak ať se ti to trošku rozjede. ❤

Tereza Zemanová
50 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Skautská nadace Jaroslava Foglara, projekt: Jamboree 2019: International Service Team