Ludmila Hana Houfková: Dárcovská výzva pro projekt JAMBOREE 2019: jamoddíl Dagmar Skálové - Rakši

Lídiny obrázky z cesty po USA

vybíráme od 8.4.2019
17 037 Kč
vybráno 119 % z 14 286 Kč

přispělo

21 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jmenuji se Lída Houfková, je mi sedmnáct let, jsem skautka z 24. smečky vlčat Skokani. A letos mě o prázdninách čeká jedinečný zážitek, chystám se na mezinárodní skautské setkání - Jamboree do Západní Virginie, a poté na cestu s rodinou po dalších zajímavých místech USA.

Podpořte mou cestu finančně a já Vám z ní budu posílat své obrázky zajímavých míst.



Kdo jsem?


Skaut, cello, kreslení, matematika, jazyky, příroda… to jsou asi slova, která mě vystihují 

Skautuji sedmým rokem, z toho už čtvrtým dělám rádkyni (vedoucí) družince vlčat ve středisku 24 Sever z Prahy 8. Každý týden míváme schůzky, jednou až dvakrát do měsíce vyrazíme o víkendu na výpravu a o prázdninách, jak jinak, než na tábor. 



Moc mě to baví a ráda připravuji pro děti zajímavé programy a hry a učím je nové věci. Ale po několika letech už člověku občas dochází inspirace, a tak jsem moc ráda, že mohu jet na Jamboree, kde budu moct sdílet zkušenosti a nápady se skauty z celého světa! 

Na Jamboree jedu s oddílem speciálně vytvořeným pro tuto příležitost. Je to oddíl Dagmar Skálové – Rakši. Rakša byla skautka, vedoucí vlčáckého oddílu, také politická vězeňkyně. Její příběh spolu s příběhy dalších osobností 20. století budeme na Jamboree představovat ostatním.
Z výdělku mé výzvy půjde 70% přímo mě a 30% na celý náš oddíl.



Kromě skauta se hodně věnuji hudbě. Od malička hraji na violoncello a chodím na hudební gymnázium. K mým dalším zájmům patří například matematika a lingvistika, ale také ráda kreslím, hlavně na cestách do malého bloku rychlé obrázky zajímavých staveb.



Mám moc ráda přírodu, poznávat zvířata, rostliny, hledat rozdíly mezi přírodou v různých částech naší země i světa. S rodinou se podíváme po Jamboree i do několika národních parků, na což se opravdu těším.



Moje výzvy


Myslím, že pro mě prázdniny budou přínosné nejen ve skautu, ale určitě i v mnoha dalších ohledech.

Proto Vás prosím o podporu! Cesta do Ameriky a Jamboree totiž nejsou zrovna levné záležitosti (celkem to může být okolo 50 000 Kč) a platí mi je rodiče. Proto bych o příspěvek chtěla poprosit i Vás. Co za to?

Na takové cestě by byla škoda si nedělat záznam všech zážitků a objevů. Samozřejmě mám v plánu si psát a kreslit deník. Pokud mi přispějete a pošlete svou e-mailovou adresu nebo Facebook, budu Vám pravidelně (podle mých technických možností), zasílat elektronickou verzi svého deníku s obrázky a největšími zážitky.

A mám k tomu výzvu pro sebe (ať je to fér – jedna pro Vás o příspěvek, jedna pro mě na kreslení :-)): 

Ráda kreslím, hlavně na cestách, a v Americe budu 45 dní. Proto si dávám výzvu nakreslit za každý den jeden obrázek – tedy za celou cestu 45 obrázků. 

Navíc, pokud mě podpoříte alespoň 1000 Kč, věnuji Vám po návratu jeden ze svých obrázků!



Proto prosím o příspěvek a o šíření mé výzvy.

Děkuji mnohokrát a těším se na sdílení svých zážitků s Vámi!

Lída Houfková

Skautská nadace Jaroslava Foglara
Skautské celosvětové Jamboree! Sen mnoha kluků a holek a šance zúčastnit se je pouze jednou za život a to je právě teď. Jamboree je vlastně jeden velikánský tábor pro zástupce ze všech států Zeměkoule, kde svobodný skauting může existovat. Jamboree je šance potkat a sdílet kulturu a zvyky celého světa společně s kulturou naší České Republiky. Ukázat jaký je skauting u nás a zjistit jak se skautuje v Americe, Austrálii, Africe... Jamboree - to jsou společné zážitky, setkání a jedinečná příležitost získat kamarády na celý život z různých koutů světa. Jamboree - ukázka, jak lze dělat svět lepším. Jamboree - vzpomínka, která zůstane po celý život. Pomůžete nám, prosím? Děkujeme!
“Světové jamboree je skautská olympiáda, velká pocta,
velká odpovědnost a neopakovatelný zážitek na celý život.“ 
David Urban (Ňuf) – vedoucí české výpravy

Proč na 24. světové Jamboree do Ameriky jedeme?
Jsme skauti a hledáme zážitky a zkušenosti, díky kterým se učíme jak obstát v životě a dělat ho lepším. Chceme se potkat se stejně starými kamarády ve věku 14-17 let z celého světa, společně si vyzkoušet sportovní, hudební, kulturní, umělecké... aktivity a díky tomu lépe chápat jak dnešní svět funguje a co je v něm důležité. Přátelství, radost, dobrodružství, zamyšlení, akce, služba, překonání se, poznávání, cestování, snění... prožijeme hodně nových věcí a odvezeme si ve vzpomínkách na celý život. Jupííí!

Více informací:
Světové skautské Jamboree (představení české výpravy)
The 24th WORLD SCOUT JAMBOREE (představení od organizátorů USA, Mexika a Kanady)

Pojmenovali jsme náš oddíl po Dagmar Skálové - Rakše
Je nás 36 skautů a skautek z prahy a okolí z různých oddílů, rozděleni do 4 družin a do Ameriky jedeme s kouskem naší české historie. S kouskem historie, která není radostná, ale zapomenout na ní nechceme. Řada skvělých žen a mužů je příkladem, jak se nesklonit ani v hodně těžkých časech a setrvat nezlomený, setrvávají vzorem osobnosti díky kterým můžeme dnes žít ve svobodné zemi. Dagmar Skálová, skautskou přezdívkou Rakša byla jednou z nich - poslechněte si a přečtěte její medailonek na odkazu níže, nezapomínáme. Věříme, že Pravda a Láska vítězí nad lží a nenávistí.
Zapomenuté portréty: Dagmar Skálová - Rakša
Protestní dopis, poslaný v roce 1956 z pardubické věznice generálnímu tajemníku OSN Dagu Hammarskjöldovi, ve kterém si Rakša stěžovala na porušování vězeňských práv v Československu.

Prosíme, podpořte nás!
Sami nezvládneme zajistit finanční nároky výpravy, které přesahují 45.000 Kč na jednoho účastníka. Jsme rádi a vážíme si, že naši nejbliží, rodiče a příbuzní, nám mohou finančně umožnit na jamboree vyrazit. Ne každý takové štěstí má. Děkujeme. Skautští vedoucí vše organizují a jedou na jamboree ve svém volném čase, i jim patří dík. Prosíme pomožte nám snížit finanční náročnost akce. Podpořte nás! Děkujeme.

Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v druhé polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob. 


AŤ SE LÍDO CESTA VYDAŘÍ, KRÁSNÉ ZÁŽITKY A HODNĚ iNSPIRACE, STEPANKA

Štěpánka Vojtěchovská

Ať se daří, Andrea NYC

Andrea Krenova
250 Kč

Přeji pěknou cestu a super zážitky :-)

VeVerka

Přeji nejen Lidunce, ale všem účastníkům spoustu nových přátel a krásných zážitků na celý život a těším se na deník ;-)

Jitka Soukupová
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Skautská nadace Jaroslava Foglara, projekt: JAMBOREE 2019: jamoddíl Dagmar Skálové - Rakši