Kryštof Basch: Dárcovská výzva pro projekt Jamboree 2019: jamoddíl Edy Marka

Muffiny za Jamboree

vybíráme od 31.3.2019
9 803 Kč
vybráno 98 % z 10 000 Kč

přispělo

18 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
 Ahoj, jmenuji se Kryštof, skautskou přezdívkou Ječmen. V létě se jako jeden z nejmladších členů českého kontingentu vydám na celosvětové setkání skautů. Na Jamboree do Ameriky.
Jsem vodní skaut v 5. přístavu (pětce). Chodím tam už od druhé třídy takže už asi 6 nebo 7 let. Je mi ale líto, že i přesto, jak náš oddíl roste, jedeme na jamboree jenom tři. Já a dvě holky jako IST. To jsou starší skauti, kteří se už nemůžou dostat na jamboree jako účastníci. Jedou tam tedy jako ti starší aspoň pomáhat. Teď ale zpátky. To že tam jedeme jenom tři se stalo jedním z důvodů proč tam vlastně jedu. Samozřejmě, strašně se těším na spoustu lidí z celého světa, nový kámoše i na samotnou Ameriku. Chci ale taky ostatním klukům z oddílu dokázat, že to je super a přemluvit je, aby třeba na to příští jeli.


                                                                                                             
                                                              (Já a holky)                                                                                                                                                            ______________________________________________________________________

Na jamboree jedu s obrovskou partou lidí. Z Česka nás jede 500. Český kontingent se dělí na jamoddíly, skupiny po 36 účastnících a 4 vedoucích. Každý jamoddíl  si za svého patrona vybral nějakého významného skauta nebo skautku, který se v minulém století zapojil do odboje a bojoval proti totalitním režimům. Celý český kontingent pak na jamboree jede s heslem #unbreakable, tedy #nezlomitelní. Já jsem v jamoddílu Edy Marka - Hroznýše. Pokud vás zajímá, kdo byl Eda Marek, podívejte se tady.
                                                A to jsme my. ( já dole druhý zprava)

Bohužel ale účast není zadarmo. Je to výlet za velkou louži a proto to stojí zhruba 50 000 Kč. Já a můj jamoddíl se snažíme si něco vydělat. Pořádali jsme dětský den, dělali občerstvení  na skautské akci, ale stejně to nestačí. A proto bych vás chtěl poprosit, abyste mi pomohli se na druhou polokouli dostat.  Na oplátku za přispění mi tu můžete nechat email na který vám pošlu fotky. A když mi dáte 200 Kč a email, domluvíme se a já vám přinesu (pošlu) vlastnoručně upečené muffiny. Díky!
 

"Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v druhé polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob."
Skautská nadace Jaroslava Foglara
Jsme Jamoddíl Edy Marka- skupinka skautů především z Prahy, která se chystá na celosvětové skautské setkání do USA v létě 2019. Zde na Darujme.cz nám můžete přispět jako celku i jednotlivcům v jejich výzvách. Jamboree není levná výprava, ale zase je to zážitek na celý život, potkáme se se skauty ze všech koutů světa, uvidíme, jak se skauting dělá jinde a zároveň ostatním ukážeme, jak to vypadá u nás. Těšíme se! :)

Jamboree 2019


Jamboree je celosvětové setkání skautů a skautek. Příští rok se nás tam sejde asi 50 tisíc, z toho 500 z České Republiky. Potkáme se tam se skauty ze všech koutů světa, abychom viděli, jak se skautuje jinde a zároveň ukážeme světu, jak to vypadá u nás. Je to jedinečný zážitek, kterým si každý může jako účastník projít kvůli věkové hranici pouze jednou. Deset dní strávíme v Americké přírodě v areálu, který patří místním skautům.



Není to zadarmo...


Připravit akci takového rozsahu vyžaduje obrovské úsilí a přípravy několik let dopředu. To se také projeví na ceně. Kromě účastnického poplatku musíme ještě zaplatit letenky a to bohužel dává dohromady nemalou částku. 

Pro některé z nás nejsou takové peníze samozřejmostí, proto budeme moc rádi, když nám přispějete na naši cestu a pomůžete splnit některým skautům jejich sen o velké cestě.

Jamoddíl Edy Marka



Na akci budeme fungovat v Jamoddílech - menších skupinkách čítajících 36 členů a 4 vedoucí. 

Patronem našeho Jamoddílu je Eduard Marek- Hroznýš, který letos oslavil 101. narozeniny. Jeho životní příběh je nám inspirací a důkazem, že skauting se nenechá zastavit žádným režimem.


Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v druhé polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob.



ahoj,dobře nás reprezentuj! :-) 555

Rázek
1 500 Kč

Milý Ječmene, držíme palce, ať částku vybereš a cestu si užiješ:)

Nikola Ramešová
300 Kč

Užij si to!!!
Róza

Roza Baschova
300 Kč

S těma muffinama můžeš počkat až se vrátím, ale doufám, že potom budou stát pořádně za to..😉😁

Martin Weisl
201 Kč

užij si to stejně, jako kdysi já :)

Ivan Fabík
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Skautská nadace Jaroslava Foglara, projekt: Jamboree 2019: jamoddíl Edy Marka