Pavel Šupina: Dárcovská výzva pro projekt Jamboree 2019: International Service Team

Bratři na Jamboree

vybíráme od 28.3.2019
21 105 Kč
vybráno 141 % z 15 000 Kč

přispělo

26 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
S bráchou v létě frčíme za velkou louži setkat se se skauty z celého světa. Dnes už bohužel není nic zadarmo, ani letadlo, škoda. Touto cestou jsme se tedy rozhodli oslovit všechny ochotné i ty ochotnější, kteří by nás chtěli podpořit v naší cestě k novým zážitkům, o které se potom můžeme štědře dělit dál :).

Ahoj všem! 




Jsme tak trochu trhlá bratrská dvojka, která se rozhodla posunout své skautské hranice. Vydáváme se na celosvětové setkání skautů - JAMBOREE, do lesů Západní Virginie na tábořiště Summite Bechtel Reserve, kam se chystá dalších 50 000 skautů z celého světa. A co že tam? Čerpat, poznávat a předávat. 

Jdeme:
  • načerpat nové zážitky a zkušenosti ze setkání s lidmi z celého světa
  • poznávat nové přátele, jejich životní příběhy i jejich pohled na svět 
  • poznávat co neznáme, opouštět komfortní zóny a otevírat si další nepoznáná dvířka nebo rovnou vrata :)
  • předávat radost z naší rodné bánovské domoviny
  • umožnit mladším skautům a skautkám zažít jeden z nejsilnějších životních zážitků a posunout osobnost každého z nich za hranice jich samých
  • předat příběh českého skautingu celému světu. S celým českým kontingentem, který nese motto "UNBREAKABLE", jdeme předávat historickou nezlomitelnost našich hrdinů v obou totalitních režimech a připomínat si, že boj za Pravdu není marný a má smysl

  • Především jdeme na celých dvanáct dní sdílet jednu velkou myšlenku, kterou po návratu domů budeme opět tím více měnit v činy. "Zanechat tento svět o trochu lepším, než jaký byl, když jsme na něj přišli." (R. B. Powel).


Tenhle "výlet" ovšem není úplně zdarma, šetříme na něj už více než rok a stále se nám hodí každá kačka i desetikačka. Touto cestou tedy prosíme všechny příznivce i nepříznivce o příspěvek, který nám pomůže se dostat tam i zpět a zažít tam krásných pár týdnů :).


A že bychom si jenom tak odlětěli a přiletěli a vám z toho nic nekáplo se bát nemusíte :).

Co na oplátku nabízíme? 
  • Pár debatních večerů s prezentací a našimi zážitky z Jamboree i z plánovaného dvoutýdenního cestování po USA
  • Rady a tipy z cestování po USA - jak možno co nejlevněji tam i zpět, jak levně cestovat a co vše je třeba zařídit a na co nezapomenout (omezeno vlastními zkušenostmi :D)
  • Online reporty z našeho pobytu v USA na FB :)
  • Vryjeme Tvé jméno do písku na plážích Ameriky :)
  • Hřejivý pocit u srdce, že jste přispěli na dobrou věc

Za jakýkoliv příspěvek předem moc a z celých našich obou srdcí děkujeme!

Šíma a Pája :).

 


Skautská nadace Jaroslava Foglara
Jamboree je setkání skautů z celého světa. To příští, které se koná v USA, bude velkolepé, a to i díky největšímu českému novodobému kontingentu. Jeho součástí je i International Service Team, který je složen pouze z dospělých lidí, kteří zajišťují hladký průběh celého Jamboree. Účast stojí každého z nás nemalé úsilí i peníze, proto budeme moc rádi, když nás podpoříte.

Co je to Jamboree?

Jamboree je setkání skautů a skautek z celého světa. Koná se každé čtyři roky a účastní se ho vždy přibližně 40 000 účastníků. Příští rok se bude konat v Americe v Západní Virginii, kam se nás z České republiky vypraví téměř 500. Na Jamboree má každý možnost se seznámit s lidmi z celého světa, poznat nové kultury, rozšířit si obzory, vyzkoušet si nám neznámé tradice a získat zahraniční zkušenosti. 


Kdo jsme?

Jsme skauti a skautky z celé České republiky, většina z nás jsou vedoucí dětských oddílů, instruktoři vzdělávacích akcí a aktivní členové skautských středisek. Jako členové International Service Team - IST se příští rok vypravíme na 24. Světové skautské Jamboree, kde společně s dalšími dobrovolníky z celého světa budeme na akci zajišťovat veškerý servis, program a zázemí. Z České republiky nás jede 100. Velmi nás motivuje, že se budeme podílet na něčem velkém jako je Jamboree a to už kvůli zkušenostem, které i díky mezinárodnímu přesahu získáme, ale i fakt, že budeme mít možnost zastupovat naší Českou republiku.

Kolik nás Jamboree bude stát?

Náš sen účastnit se takovéhle velké akce je opravdu velmi nákladný. V přepočtu každého z nás veškeré náklady vyjdou přibližně na 45 000 Kč. Chtěli bychom vás moc poprosit, abyste nám alespoň částečně pomohli snížit tyto ohromné náklady. A proč? Protože přes rok vedeme skautské oddíly a vychováváme malé skautky a skauty k samostatnosti a učíme je spoustě věcem a protože jedeme i na tuto akci hlavně pomáhat. A myslíme si, že by se nám to alespoň jednou mohlo vrátit. :)

Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v druhé polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v  průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob. 



Užijte si výlet, držte se motta od toho chytrého pána a udělejte ten svět aspon trochu lepší ;-)

Jakub Šimák

Uzijte si, kluci

Tereza Novotná
100 Kč

Užijte si to!!!

Vratislav a Veronika Hladišovi
2 000 Kč

Tak šťastnou cestu!

Adam Ploc
500 Kč

Těším se na online reporty na FB! 😀 a taky na inspiraci, kterou dovezete 🙂 jsem rád, že tam budeme mít zástupce. Díky kluci, držíme palce!

Holeš
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Skautská nadace Jaroslava Foglara, projekt: Jamboree 2019: International Service Team