Kateřina Kněžínková: Dárcovská výzva pro projekt Jamboree 2019: International Service Team

Pomoz změnit sen ve skutečnost! Podpoř Kačíí při cestě do USA.

vybíráme od 19.2.2019
21 350 Kč
vybráno 214 % z 10 000 Kč

přispělo

19 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ahojda!
Jmenuji se Kateřina Kněžínková a kamarádi skauti mi říkají Kačíí. Na konci března mi bude osmnáct let a k tomuto velkému životnímu jubileu jsem si dala velký dárek – cestu za oceán a účast na celosvětovém setkání skautů v USA. Pomůžete mi tenhle velký sen uskutečnit, abych mohla do dospělosti pořádně skočit?

Ahoj, ahoj.
Jmenuji se Kačka, sedmým rokem jsem skautka a mám jeden velký sen a cíl.
Ke skautům jsem se přidala ve svých jedenácti letech. Dostala jsem se do skvělé party holek, která spolu drží v každé situaci. Je to moje druhá rodina. Pomáhám s vedením dívčího oddílu Žabky v krásné Třeboni. Vedu skupinu skautek od 11 do 15 let, se kterou se pravidelně každý týden scházíme. Jednou za čas vyrážíme na výpravy i s ostatními holkami z oddílu. Největší akcí roku je čtrnáctidenní oddílový tábor, kde pomyslně zakončíme naše celoroční působení a užijeme si klid a pohodu v přírodě.
Největší radostí je, když můžeme naše holky doprovázet na různé větší akce, kde se setkávají s ostatními skauty a můžou si společně užít legraci, předat si zkušenosti a rozšířit si obzory. Neskutečně ráda se takových akcí účastním a abych se dostala i do širšího okruhu lidí, dala jsem si větší cíl.

Tady jsem s mojí kamarádkou Lindou (vlevo) z našeho oddílu, která na Jamboree jede jako vedoucí jamoddílu.

Každé čtyři roky se někde na světě koná celosvětové skautské Jamboree. Protože o minulém Jamboree v Japonsku jsem ještě moc nevěděla a bylo by to na takové malé škvrně asi moc velké sousto, rozhodla jsem se až nyní, že odletím na 24. ročník této mezinárodní události. Tentokrát její pořádání připadlo na skauty ze Spojených států amerických (ve spolupráci s Mexikem a Kanadou), a tak v červenci odlétám do Západní Virginie užít si 14 dní neutuchající zábavy v obklopení skoro 50 000 skautů z celého světa.
Akce se budu účastnit jako „servisák“ – budu součástí International service team, který se postará o to, aby všechno dobře fungovalo. Budeme zajišťovat průběh programů, her a dalších dobrodružství pro všechny mladší účastníky, aby odjížděli s nezapomenutelnými zážitky.


Tady jsme byly na mojí první mezinárodní akci Intercamp v Josefově. Konala se v roce 2016 a od té doby jsem se těšila, že jednou pojedu na akci ještě větší. Na fotce jsme s našimi kamarády z Polska. Já jsem šestá zleva.


Letošní ročník bude pro nás – české skauty – opravdu velkolepý, protože se na cestu za velkou louži vydáme v nejpočetnějším kontingentu v historii. Z České republiky se chystá kolem 500 šílenců zažít tuhle neuvěřitelnou událost. Přibližně stovka z toho je – stejně jako já – v servis týmu. Část peněz, které se tu vyberou, půjdou na podporu i jim, aby neměli s cestou žádné větší problémy.

Tak co? Pomůžete mi prožít si tenhle bláznivý sen, který je už na dosah ruky? 


Přátelé, kamarádi a všichni ostatní přispěvatelé!
Jsem neskutečně překvapená, kolik se za tak krátkou dobu vybralo a kolik se vás na tomto projektu sešlo. Děkuji mnohokrát, je to pro mě obrovská podpora, kterou jsem opravdu ani nečekala :) Budu se snažit, abyste se o mé cestě dovídali dál a dál.


Založení výzvy

Skautská nadace Jaroslava Foglara
Jamboree je setkání skautů z celého světa. To příští, které se koná v USA, bude velkolepé, a to i díky největšímu českému novodobému kontingentu. Jeho součástí je i International Service Team, který je složen pouze z dospělých lidí, kteří zajišťují hladký průběh celého Jamboree. Účast stojí každého z nás nemalé úsilí i peníze, proto budeme moc rádi, když nás podpoříte.

Co je to Jamboree?

Jamboree je setkání skautů a skautek z celého světa. Koná se každé čtyři roky a účastní se ho vždy přibližně 40 000 účastníků. Příští rok se bude konat v Americe v Západní Virginii, kam se nás z České republiky vypraví téměř 500. Na Jamboree má každý možnost se seznámit s lidmi z celého světa, poznat nové kultury, rozšířit si obzory, vyzkoušet si nám neznámé tradice a získat zahraniční zkušenosti. 


Kdo jsme?

Jsme skauti a skautky z celé České republiky, většina z nás jsou vedoucí dětských oddílů, instruktoři vzdělávacích akcí a aktivní členové skautských středisek. Jako členové International Service Team - IST se příští rok vypravíme na 24. Světové skautské Jamboree, kde společně s dalšími dobrovolníky z celého světa budeme na akci zajišťovat veškerý servis, program a zázemí. Z České republiky nás jede 100. Velmi nás motivuje, že se budeme podílet na něčem velkém jako je Jamboree a to už kvůli zkušenostem, které i díky mezinárodnímu přesahu získáme, ale i fakt, že budeme mít možnost zastupovat naší Českou republiku.

Kolik nás Jamboree bude stát?

Náš sen účastnit se takovéhle velké akce je opravdu velmi nákladný. V přepočtu každého z nás veškeré náklady vyjdou přibližně na 45 000 Kč. Chtěli bychom vás moc poprosit, abyste nám alespoň částečně pomohli snížit tyto ohromné náklady. A proč? Protože přes rok vedeme skautské oddíly a vychováváme malé skautky a skauty k samostatnosti a učíme je spoustě věcem a protože jedeme i na tuto akci hlavně pomáhat. A myslíme si, že by se nám to alespoň jednou mohlo vrátit. :)

Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v druhé polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v  průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob. 



Ať se ti splní všechna přání, holčičko moje milá.

Renáta Kněžínková
1 000 Kč

GŮD LAK!

Jiří Šmíd
5 000 Kč

Vždycky miř vysoko!
I když nedosáhneš na měsíc,
skončíš mezi hvězdami.
😘😘😘

Karolina Hermankova
500 Kč

Pozdravuj v Americe!

Pardál
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Skautská nadace Jaroslava Foglara, projekt: Jamboree 2019: International Service Team