Parta studentů z Univerzity Pardubice: Dárcovská výzva pro projekt Plast je past

#oceanbezplastu

vybíráme od 12.2.2019
5 743 Kč
vybráno 191 % z 3 000 Kč

přispělo

19 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ahoj!
Jsme Péťa, Erika, Zuzka a Kuba a studujeme Univerzitu Pardubice, zdravotně-sociální práci a rozhodli jsme se podpořit projekt Plast je past. Touto výzvou chceme spojit síly, pomoct vyčistit kousek oceánu a udělat část světa čistčím. Chtěli bychom vybrat alespoň 3000 Kč a tím podpořit záchranu mořského života, který je stejně důležitý, jako ten na souši. Budeme vděční za jakýkoli finanční příspěvek.

Oceánům zdar!!!
PS: Ještě o nás hodně uslyšíte!
Množství plastového odpadu, které produkujeme, nás nasměrovalo ke globální krizi. Řešení vyžaduje komplexní přístup a musí zasahovat do všech vrstev celého řetězce - výrobců, prodejců, spotřebitelů i zákonodárců.
Všichni musíme převzít svůj díl odpovědnosti a zasadit se o omezení zbytečných plastů, které zatěžují naše životní prostředí. Přidej se k hnutí i ty a pojďme společně přimět všechny klíčové hráče ke změně, která je nevyhnutelná, abychom se v blízké budoucnosti netopili v plastech

Jedna z oblastí, kde se dary využijí je vyjednávání a koordinace spolupráce s velkými firmami. V současné době jde o společnosti Nestlé, Unilever, Coca-Cola, PepsiCola, Colgate, Danone, Johnson & Johnson a Mars. Vytváří se na ně nátlak skrze veřejnou osvětovou kampaň s cílem, aby přijali odpovědnost za plastové znečištění a snížili používání zbytečných jednorázových plastů. Bude se po nich požadovat, aby byli transparentní v tom, kolik plastů vyrábějí. Budou se chtít závazky k omezení plastů na jedno použití, včetně investic do nových systémů prodeje výrobků. Greenpeace bude dokumentovat rozsah plastového znečištění a jeho dopady na vzdálené ekosystémy i na komunity žijící podél řek a pobřeží v rámci "PLASTIC MONSTER TOUR". Greenpeace výhodou je, že působí po celém světě a i díky tomu vyšlou jejich dokumentární a expertní tým na Filipíny a ukáží ničivý dopad znečištění na tuto oblast, kterou velké společnosti kvůli celosvětovému obchodu s odpadem využívají jako skládku. Budou mobilizovat veřejnost po celém světě a upozorňovat na největší společnosti, které jsou odpovědné za tuto krizi. Zapojení lidí je pro úspěch v této kampani klíčové, takže část financí použijí do on-line reklamy. 

Greenpeace
Pomozte nám zastavit plasty v oceánech! Každý rok se dostává do oceánů přibližně 8 milionů tun plastu. Moře se pod jejich návalem dusí a nemohou se bránit. Naše vlády by však mohly tento trend změnit. Ministři členských zemí EU právě revidují celoevropské právní předpisy v oblasti nakládání s odpadem. Oslovte s námi klíčové ministry a vyzvěte je, aby ukončili znečišťování oceánů plasty! Množství plastů, které končí v oceánech neustále roste. Z těchto plastů ve skutečnosti naprostou většinu vůbec nepotřebujeme a jejich opětovná recyklace fatálně selhává. Z moří a oceánů se plastovým znečištěním stávají největší skládky na světě. Plast zůstává v životním prostředí až stovky let a může snadno zahubit divoký mořský život. Zároveň se z oceánů dostává do potravního řetězce, a má tak přímý dopad i na lidské zdraví. V oblasti Středozemního moře byly ve vnitřnostech vorvaňů, ryb, ptáků a želv nalezeny plastové úlomky. Pomozte to zastavit!

200 Kč.

Martin Linhart
200 Kč

Ještě, že jsou mezi námi lidé, co jen nemluví ale konají. Jste skvělí!!!!!

Pavlina
200 Kč

Napište mi na hrob,že jsem filantrop. dík.

Ondřej Černý
888 Kč

Týká se to nás všech 💓

Jana Šafránková
100 Kč

Prosím, využijte můj dar s rozumem. Doufám, že můj dar pomůže v čistce všech oceánů a moří. #neplastuj

Lucie Havlová
20 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Greenpeace, projekt: Plast je past