Veronika Morongová: Dárcovská výzva pro projekt Jamboree 2019: International Service Team

Splněný sen - celosvětové skautské setkání - jamboree

vybíráme od 6.2.2019
10 100 Kč
vybráno 144 % z 7 000 Kč

přispělo

14 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Děkuji za zájem o tento projekt.  Jamboree je celosvětové skautské setkání. Letos se jej zúčastní na 50 tisíc skautek a skautů z celého světa. Já jako správná skautka chci být u toho. Kromě dobrovolnického 19 letého působení v Junáku, v největší skautské organizaci v ČR, jsem maminka 4 dětí a manželka úžasného muže, který mě pouští na 5 týdnů do USA. 2 týdny budu pomáhat na celosvětovém skautském setkání - jamboree. Poté si vyberu zaslouženou odměnu v podobě cestování po městech a národních parcích USA.  Pomůžete mi ulehčit rodinnému rozpočtu a přispět jakoukoliv částkou na mou cestu, prosím? Více informací o mně i plánované cestě se dozvíte níže.
Jmenuji se Veronika, ale skauti mi říkají Šveska, ano správně chybí mi tam "t". To se člověk jednou špatně podepíše šroubovákem do ešusu a už mu to zůstane. Do Junáka mě přivedla kamarádka v únoru 2000. Skautování mě rychle chytlo a úplně pohltilo. Už na táboře jsem pomáhala u družiny skautek, to je skupina 5-10 holek, od 18 potom vedla vlastní oddíl. Menší přerušení přišlo v době kdy jsem se stěhovala za svým budoucím mužem a při narození prvního syna. Před 7 lety jsme zakládali úplně nový oddíl v Modřicích. Ten tam působí i nyní, jen my jsme změnili místo. V současné době bydlíme v Osoblaze a snažíme se skauty rozjet i zde.

Účast na jamboree je takový můj sen. Před 4 roky byl v Japonsku na jamboree můj manžel a letos si splním sen i já. Pojedu tam jako členka servisního týmu, budu pomáhat při vodních aktivitách. Věřte, nevěřte, i přesto budu platit účastnický poplatek, který je asi 45 000,- Kč. No a také všechny ostatní náklady spojené s cestováním po USA mimo toto setkání, které vyjdou na další podobnou částku.

První 2 týdny je samotné setkání v jedné největší skautské rezervaci na světě Summit betchel reserve v Západní Virginii. Poté využiji týdenní cestování po městech východního pobřeží (New York, Philadelphia, Washington), ušitý na míru našemu kontingentu. Potom dva týdny na vlastní pěst národní parky a zajímavá místa východního pobřeží, Antilopí kaňon, grand kaňon, indiánská skalní puebla, Sekvojový národní park, San Francisco, San Diego, Los Angeles.

Tak už odlétám. Online budu minimálně. Pokud se mnou chcete komunikovat, prosím, přes SMS +420722948984. Ještě jednou díky všem podporovatelům. Mějte se krásně a za 5 týdnů ahoj!

Velmi si cením každého, kdo mi přispěl na cestu na druhý konec světa. Ráda bych vám poděkovala, alespoň symbolicky. Jako poděkování pošlu pohlednici z nějakého zajímavého místa nebo města v USA. Pokud jsem si již od vás nevyžádala adresu, prosím, napište mi ji do sms: 722948984.

Založení výzvy

Skautská nadace Jaroslava Foglara
Jamboree je setkání skautů z celého světa. To příští, které se koná v USA, bude velkolepé, a to i díky největšímu českému novodobému kontingentu. Jeho součástí je i International Service Team, který je složen pouze z dospělých lidí, kteří zajišťují hladký průběh celého Jamboree. Účast stojí každého z nás nemalé úsilí i peníze, proto budeme moc rádi, když nás podpoříte.

Co je to Jamboree?

Jamboree je setkání skautů a skautek z celého světa. Koná se každé čtyři roky a účastní se ho vždy přibližně 40 000 účastníků. Příští rok se bude konat v Americe v Západní Virginii, kam se nás z České republiky vypraví téměř 500. Na Jamboree má každý možnost se seznámit s lidmi z celého světa, poznat nové kultury, rozšířit si obzory, vyzkoušet si nám neznámé tradice a získat zahraniční zkušenosti. 


Kdo jsme?

Jsme skauti a skautky z celé České republiky, většina z nás jsou vedoucí dětských oddílů, instruktoři vzdělávacích akcí a aktivní členové skautských středisek. Jako členové International Service Team - IST se příští rok vypravíme na 24. Světové skautské Jamboree, kde společně s dalšími dobrovolníky z celého světa budeme na akci zajišťovat veškerý servis, program a zázemí. Z České republiky nás jede 100. Velmi nás motivuje, že se budeme podílet na něčem velkém jako je Jamboree a to už kvůli zkušenostem, které i díky mezinárodnímu přesahu získáme, ale i fakt, že budeme mít možnost zastupovat naší Českou republiku.

Kolik nás Jamboree bude stát?

Náš sen účastnit se takovéhle velké akce je opravdu velmi nákladný. V přepočtu každého z nás veškeré náklady vyjdou přibližně na 45 000 Kč. Chtěli bychom vás moc poprosit, abyste nám alespoň částečně pomohli snížit tyto ohromné náklady. A proč? Protože přes rok vedeme skautské oddíly a vychováváme malé skautky a skauty k samostatnosti a učíme je spoustě věcem a protože jedeme i na tuto akci hlavně pomáhat. A myslíme si, že by se nám to alespoň jednou mohlo vrátit. :)

Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v druhé polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v  průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob. 



Šťastnou cestu na jamboree.

Jan Helešic
300 Kč

Přeji mnoho zdaru a úspěchů na Tvé cestě :-).

Dominic Jačka
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Skautská nadace Jaroslava Foglara, projekt: Jamboree 2019: International Service Team