Ondřej Karnet: Dárcovská výzva pro projekt Jamboree 2019: jamoddíl Josefa Přibyla

HOĎTE JEŽKA NA JAMBOREE

vybíráme od 26.1.2019
6 750 Kč
vybráno 56 % z 12 000 Kč

přispělo

15 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
 

Ahoj,                                                                                                                                                                                                       Jmenuji se Ondřej Karnet. Moje skautská přezdívka je Ježek. Je mi sedmnáct let. Skautingu se věnuji od svých čtyř let. Za svůj skautský život jsem prošel Lvíčaty, Camelotem a momentálně jsem členem roverského kmene Marná snaha.  Už třetím rokem působím ve vedení Camelotu. Co to znamená? Znamená to že každý týden připravuji program na schůzky pro děti ve věku 10-15 let a jednou za měsíc jedeme s celým oddílem na výpravu. A začátku prázdnin jezdíme na tří týdenní tábor.  Někdo si myslí že za to dostáváme peníze, ale není tomu tak, junák je nezisková organizace.  A někdo se mě ptá ,,proč to vůbec dělám? Když za to nedostávám peníze.“ A já jim pokaždé odpovím,, mě to baví a je to můj životní styl a moje druhá rodina. Letos mám jedinečnou příležitost se podívat se skauty na jamboree do USA přesněji do Západní Virginie.
Tohle je Marná snaha
A tohle je Camelot

Co je vlastně jamboree?  Je to setkání skautů z celého světa. A koná se jednou za 4 roky. Kam se letos chystá přes 40000 skautů. Každý má možnost jet tam jako účastník jednou za život. Poznat nové lidi, kultury,a třeba poznat kamarády z druhé půlky planety a procvičit si angličtinu . Celé  to stojí 56000kč. Jede se mnou i můj brácha shrek. Je to pro mojí rodinu finančně náročné. Rád bych vás poprosit o finanční příspěvek abych tam mohl jet. 

Předem děkuji za dary Ježek

 

Skautská nadace Jaroslava Foglara
Jamboree je setkání skautů z celého světa, které se koná každé 4 roky. To příští, které se koná v USA, bude velkolepé, a to i díky největšímu českému novodobému kontingentu. Jeho součástí je i náš jamoddíl. Jako účastník může jet každý jen jednou a účast na akci stojí každého z nás nemalé úsilí i náklady, proto budeme moc rádi, když zvážíte finanční podporu.
Jamboree je největší celosvětová skautská akce. Do Ameriky míří až 50 tisíc lidí z více než 200 zemí světa. 

Zažijeme věci, na které nikdy nezapomeneme, potkáme skauty z celého světa, poznáme nové kultury a získáme novou inspiraci a nový elán do celoroční a třeba i celoživotní skautské činnosti, do vychovávání sebevědomých a samostatných mladých lidí.

Z Česka pojede největší novodobá výprava: 5 stovek účastníků. 9 jamoddílů. Jedním z nich je i ten náš - pražský jamoddíl Josefa Přibyla. 36 nadšených kluků a holek od 14 do 17 let a 4 dospělí zodpovědní vedoucí. Cestu na Jamboree jsme si všichni vysnili a chceme jet co nejlépe připravení a co nejlépe reprezentovat Českou republiku, český skauting a Junáka - českého skauta.


Krom nadšení a píle se nám do finiše bude velmi hodit i jakýkoli váš finanční příspěvek. Účastnický poplatek za takovouto akci, doprava na ni a další náklady dohromady dávají velmi úctyhodnou sumu, kterou nikdo z nás nenosí po kapsách. Předem děkujeme všem podporovatelům za přiblížení velkého snu!


Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v druhé polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob.




Skoro každý vyklepe z peněžky nějakou tu padesátku, i my studenti. A že to někdy bolí, ale padesátka k padesátce a najednou z toho bude 12 000 :).

Špion
50 Kč

Hura do sveta! :)

Petr Jung

Snad načerpáte spoustu ... zkušeností kupříkladu.

Barbora Kučerová
500 Kč

Tak ať se to podaří =o)

Bagr
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Skautská nadace Jaroslava Foglara, projekt: Jamboree 2019: jamoddíl Josefa Přibyla