Pavla Silná: Dárcovská výzva pro projekt Jamboree 2019: International Service Team

Podpoř Kamzíka v cestě do Ameriky

vybíráme od 24.1.2019
4 050 Kč
vybráno 34 % z 12 000 Kč

přispělo

12 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ahoj, jmenuju se Pavla Silná a skauti mi říkají Kamzík. Ve skautu jsem už jedenáctým rokem. Poslední čtyři roky působím ve vedení skautského oddílu z Prahy. Letos v létě se chystám na Jamboree. Největší skautskou akci pro účastníky z celého světa. Na jamboree jedu pomáhat jako Servisák, aby na místě všechno dobře klapalo. Teď ještě aby to celé klaplo mě.
Dobrý den, Zdravíčko, Ahoj,
 
Jmenuji se Pavla Silná. Moje skautská přezdívka je Kamzík. Je mi 17 a tohle je můj jedenáctý rok ve skautu. Zároveň čtvrtý rok, co působím ve vedení oddílu skautů a skautek Camelot z Prahy. Působím ve vedení znamená, že skautům a skautkám společně připravujeme program a snažíme se předat co nejvíc dokážeme. Schůzky máme jednou týdně, jednou za měsíc vyrážíme na výpravy a každé první tři týdny v červenci společně trávíme na loukách Šluknovkého výběžku. Sem tam do toho skočí, ještě nějaká ta porada, kde řešíme co na oddílových akcích budeme dělat. Kromě skauta se věnuju beachvolejbalu, plavání a obecně sportům.
 
Tohle je Camelot...


Jamboree je setkání skautů a skautek z celého světa, které se koná jednou za 4 roky. Je to obrovská příležitost se potkat se spoustou zajímavých lidí, poznat nové kultury, zažít úžasnou atmosféru a mimo jiné si třeba potrénovat cizí jazyky. Což si rozhodně nechci nechat ujít. Tentokrát, na 24. ročník, se sejdeme ve Spojených Státech Amerických. Z Česka se nás chystá celkem 500. Z toho je nás 100 členy IST - týmu dobrovolníků, kteří se starají o to, aby šlo před akcí a na místě všechno podle plánu. Je to super a strašně se na to těším. Kromě toho, že si jedu na jamboree užít atmošku a potkat nové lidi tam jedu i pomáhat na programech, aby byla akce pro nás všechny co nejlepší.
 
 
Tady se můžete mrknout na celé vedení. Já jsem druhá zleva.

O něco méně příjemnější stránka tohoto velkého výletu za louži je jeho cena. Každého z nás vyjde celá akce na něco kolem 45 tisíc korun, protože i přesto, že se staráme o chod akce, platíme za to, že na jamboree můžeme být. Třeba letenka stojí 25 tisíc, což není zrovna procházka růžovým sadem. Proto vás nenápadně žádám o příspěvek na tuhle cestu. To že mi přispějete vrátím, tedy pokud se to ještě nestalo, vedením v oddíle. 
 
Děkuju
Skautská nadace Jaroslava Foglara
Jamboree je setkání skautů z celého světa. To příští, které se koná v USA, bude velkolepé, a to i díky největšímu českému novodobému kontingentu. Jeho součástí je i International Service Team, který je složen pouze z dospělých lidí, kteří zajišťují hladký průběh celého Jamboree. Účast stojí každého z nás nemalé úsilí i peníze, proto budeme moc rádi, když nás podpoříte.

Co je to Jamboree?

Jamboree je setkání skautů a skautek z celého světa. Koná se každé čtyři roky a účastní se ho vždy přibližně 40 000 účastníků. Příští rok se bude konat v Americe v Západní Virginii, kam se nás z České republiky vypraví téměř 500. Na Jamboree má každý možnost se seznámit s lidmi z celého světa, poznat nové kultury, rozšířit si obzory, vyzkoušet si nám neznámé tradice a získat zahraniční zkušenosti. 


Kdo jsme?

Jsme skauti a skautky z celé České republiky, většina z nás jsou vedoucí dětských oddílů, instruktoři vzdělávacích akcí a aktivní členové skautských středisek. Jako členové International Service Team - IST se příští rok vypravíme na 24. Světové skautské Jamboree, kde společně s dalšími dobrovolníky z celého světa budeme na akci zajišťovat veškerý servis, program a zázemí. Z České republiky nás jede 100. Velmi nás motivuje, že se budeme podílet na něčem velkém jako je Jamboree a to už kvůli zkušenostem, které i díky mezinárodnímu přesahu získáme, ale i fakt, že budeme mít možnost zastupovat naší Českou republiku.

Kolik nás Jamboree bude stát?

Náš sen účastnit se takovéhle velké akce je opravdu velmi nákladný. V přepočtu každého z nás veškeré náklady vyjdou přibližně na 45 000 Kč. Chtěli bychom vás moc poprosit, abyste nám alespoň částečně pomohli snížit tyto ohromné náklady. A proč? Protože přes rok vedeme skautské oddíly a vychováváme malé skautky a skauty k samostatnosti a učíme je spoustě věcem a protože jedeme i na tuto akci hlavně pomáhat. A myslíme si, že by se nám to alespoň jednou mohlo vrátit. :)

Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v druhé polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v  průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob. 



Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Skautská nadace Jaroslava Foglara, projekt: Jamboree 2019: International Service Team