Karolína Soukupová: Dárcovská výzva pro projekt Jamboree 2019: International Service Team

Veverka v Americe

vybíráme od 17.1.2019
8 250 Kč
vybráno 165 % z 5 000 Kč

přispělo

21 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ahoj,

nejprve bych se Vám ráda trochu představila. Jmenuji se Karolína Soukupová, ale mí skautští kamarádi mi neřeknou jinak než “Veverka”. Co se školy týče, momentálně jsem v maturitním ročníku na gymplu v Poděbradech.

A teď to nejdůležitější. Proč vlastně tuto výzvu dělám? Chtěla bych se zúčastnit celosvětové skautské akce Jamboree, která se letos koná v USA, konkrétně v Západní Virginii. Jde o mezinárodní akci, které se zúčastní skauti z různých koutů světa s cílem poznat  cizí kultury i skauting různých podob. A možnost poznat nové lidi se stejnými zájmy mě ohromně láká!

Tímto bych Vás tedy chtěla požádat o finanční pomoc, která je pro mne, jako studentku, velice nápomocná. Jelikož si ale nepřipadám jako člověk, který by sám sebe uměl výstižně popsat, tak jsem poprosila mého kamaráda, aby o mně něco, nejlépe hezkého, napsal. A souhlasil :-)

S Kájou se známe již čtvrtým rokem, konkrétně od doby, kdy jsme se v září roku 2015 poprvé potkali ve třídě na střední škole. I když se pořádně bavíme až posledních pár let, tak myslím, že toho o ní vím víc než dost. Upřímně, Kája je asi ten nejdobrosrdečnější, nejemotivnější a nejekologičtější člověk, kterého znám. Moc dobře vím, jaká sprška vyčítavých výrazů by mě čekala, kdybych se pokusil pet láhev vyhodit do smíšeného odpadu. Stejně tak si dokážu představit, co vše je pro blízkého člověka schopna udělat. To dokazuje i ve svém největším koníčku, čímž je vedení skautského oddílu. Opravdu se někdy při jejích barvitých vyprávěních během cest vlakem podivuji, co všechno práce skautského vedoucího obnáší. Všichni víme, jak jen samotná práce s dětmi je fyzicky i psychicky náročná a to je jen zlomek toho, co několikrát týdně podstupuje. O Kájiných dobrých skutcích by se bez potíží dal napsat povídkový cyklus, ale mám pocit, že toto bohatě stačí, aby si lidé dokázali představit, jaký typ člověka Veverka je. Proto si myslím, že malý příspěvek na její vysněnou cestu do Ameriky je to nejmenší, co si zaslouží. :-)

Pokud byste se chtěli dozvědět něco o celé akci, můžete kouknout zde.
A zde můžete přispět celé české výpravě.

Děkuju všem, kteří se rozhodnou mi pomoci :)
Veverka - Kája

PS: Moc díky Romanovi za pomoc! :)






Skautská nadace Jaroslava Foglara
Jamboree je setkání skautů z celého světa. To příští, které se koná v USA, bude velkolepé, a to i díky největšímu českému novodobému kontingentu. Jeho součástí je i International Service Team, který je složen pouze z dospělých lidí, kteří zajišťují hladký průběh celého Jamboree. Účast stojí každého z nás nemalé úsilí i peníze, proto budeme moc rádi, když nás podpoříte.

Co je to Jamboree?

Jamboree je setkání skautů a skautek z celého světa. Koná se každé čtyři roky a účastní se ho vždy přibližně 40 000 účastníků. Příští rok se bude konat v Americe v Západní Virginii, kam se nás z České republiky vypraví téměř 500. Na Jamboree má každý možnost se seznámit s lidmi z celého světa, poznat nové kultury, rozšířit si obzory, vyzkoušet si nám neznámé tradice a získat zahraniční zkušenosti. 


Kdo jsme?

Jsme skauti a skautky z celé České republiky, většina z nás jsou vedoucí dětských oddílů, instruktoři vzdělávacích akcí a aktivní členové skautských středisek. Jako členové International Service Team - IST se příští rok vypravíme na 24. Světové skautské Jamboree, kde společně s dalšími dobrovolníky z celého světa budeme na akci zajišťovat veškerý servis, program a zázemí. Z České republiky nás jede 100. Velmi nás motivuje, že se budeme podílet na něčem velkém jako je Jamboree a to už kvůli zkušenostem, které i díky mezinárodnímu přesahu získáme, ale i fakt, že budeme mít možnost zastupovat naší Českou republiku.

Kolik nás Jamboree bude stát?

Náš sen účastnit se takovéhle velké akce je opravdu velmi nákladný. V přepočtu každého z nás veškeré náklady vyjdou přibližně na 45 000 Kč. Chtěli bychom vás moc poprosit, abyste nám alespoň částečně pomohli snížit tyto ohromné náklady. A proč? Protože přes rok vedeme skautské oddíly a vychováváme malé skautky a skauty k samostatnosti a učíme je spoustě věcem a protože jedeme i na tuto akci hlavně pomáhat. A myslíme si, že by se nám to alespoň jednou mohlo vrátit. :)

Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v druhé polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v  průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob. 



Doufám, že neumřeš hlady a pořádně si to užiješ! :D

Eliška Syrůčková
50 Kč

Veverku zname dlouho a pomoc si urcite zaslouzi.

Petr Kaderabek
300 Kč

Moc si to tam užij!

Michal Hercík
500 Kč

Užij si to!

Michaela Veselá
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Skautská nadace Jaroslava Foglara, projekt: Jamboree 2019: International Service Team