Kateřina Jílková: Dárcovská výzva pro projekt Jamboree 2019: Jamoddíl Václava Havla

Káťa se skauty do Západní Virginie

vybíráme od 16.1.2019
14 900 Kč
vybráno 99 % z 15 000 Kč

přispělo

26 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Ahoj,

jmenuji se Kateřina Jílková, jsem třináctiletá skautka z Moravské Třebové a chystám se společně s mými přáteli na jamboree, tj. celosvětové setkání skautů. První světové skautské jamboree proběhlo roku 1920 ve Velké Británii. Od té doby jich proběhlo už třiadvacet v různých zemích světa, a to každé čtyři roky (až na výjimky). Je vymyšlené tak, aby se ho každý mohl zúčastnit jako účastník pouze jednou v životě a je omezeno věkem od 14 do 17 let.

Tentokrát se bude konat o prázdninách 2019 v Západní Virginii, na východě Severní Ameriky a bude se ho účastnit přes 50 000 skautů, z toho více než 500 z České republiky a já mám to štěstí, že můžu být mezi nimi. Bude se jednat o největší setkání, ať už početně, ale i rozlohou cca 4km². Jsem zařazená do Jamoddílu Václava Havla, který je složen z 36 dětí a 4 vedoucích a sešli jsme se z různých koutů ČR, převážně z Královéhradeckého kraje, Pardubického kraje, ale i z krajů Jihomoravského a Ostravského. Naše jamoddíly se jmenují podle velkých skautských osobností, které jsou zároveň našimi patrony a my si zvolili právě Václava Havla.

Není to ale nejlevnější záležitost (letenky, strava, ubytování), protože nyní jsou náklady na osobu 65 000,-. Podporuje mě rodina a přátelé, skautské středisko i okresní rada Junáka a chystám se žádat o finanční dotaci i kraj a město. Díky nim už mám zaplacené zálohy, letenky a vybrané finanční prostředky použiji na zaplacení cestování po New Yorku, Washingtonu, Philadelphii a okolí.

Od té doby, co o Jamboree vím, to byl můj sen, o kterém jsem si myslela, že je neuskutečnitelný. Dozvěděla jsem se o něm z našeho skautského časopisu, a když jsem si přečetla, že bude v Americe, řekla jsem si: "Tak nic, tohle nevyjde", ale díky mé rodině a přátelům jsem se mohla přihlásit a čekat na něj, jako na něco, co si zapamatuji do konce života. Možná to bude znít vtipně, ale jako první věc, co jsem si představila, když jsem se přihlásila, byl rafting s Mexičanem v sombreru pojídající nachos. Díky darům se i tenhle můj sen může stát realitou a už jenom na setkání jsem poznala spoustu nových skvělých lidí a už to považuji za neskutečnou věc!

Tady je pár fotek z našich setkání

 Bavte se
Svačinová přestávka při rozdávání trikolor na setkání v Trutnově


Hraní "sněhuláků" v chatě u Trutnova



A další večerní zábava na setkání



Vítězství ve hře



Přednáška o Jamboree s našim jamoddílem



Naše patrola (menší skupina v jamoddílu)



Hygiena je nezbytná

Celovečerní sledování filmu o skautské historii


Lukostřelba na jednom ze setkání


Vaření "buřtguláše" k obědu

A několik fotek z našeho skautského tábora


Vaření oběda


Tetování hennou


Naše skautská družinka Vlčic


Celý skautský tábor


Tradiční hraní ufobalu


A nakonec momentka z tzv. záchranky (zkoušení si ošetřování zraněných)

Na úplný závěr jsem poprosila pár mých přátel ze skautu o rychlé shrnutí mé osobnosti:

Takže, Káťa je strašně snaživá, energická a strašně šikovná holčina. Většinou si dokáže poradit za všech okolností. Myslím že jednou bude úžasná vedoucí, jestli bude chtít vést, samozřejmě.
Terka

Káťa je pro mě jedna z nejlepších kamarádek, protože moc dobře vím, že jí můžu věřit. Je na ni spolehnutí a když něco potřebuji, vždy si udělá čas. A je prostě skautka, jak má být!
Anička

Podle mě je skvělá a to myslím popravdě, je chytrá, vždy všechno vyřeší. Já ji mám ráda a je asi jedna z nejlepších z naší družinky.
Kačka

Nevím, co bych o ní napsala. Je prostě super a je s ní zábava. Mám ji moc ráda!
Nikča

Pomáhá ostatním, když potřebují. Je trochu praštěná, ale zase, kdo není? Je s ní sranda, je prima kamarádka.
Nicole

Tak, je hodná a vždy mi pomůže a vyslechne mě.
Denča

No, je úžasný člověk, který je vtipný a pozitivní a mám ji moc ráda. A má dobrý vkus na hudbu!
Lola

Ještě jednou moc děkuji!
Káťa
Skautská nadace Jaroslava Foglara
Jamboree - to je sen každé skautky nebo skauta - jedná se o mezinárodní setkání skautů z celého světa. Rádi bychom byli přitom a hrdě reprezentovali Českou republiku. Letošní setkání se bude konat v USA. Ne všechny cesty jsou snadné. Budeme rádi, když pomůžete 36 dětem k cestě za jejich snem.
Náš JO (Jamboree oddíl) je poskládán z 36 dětí a 4 vedoucích a sešli jsme se z různých koutů České republiky, převážně z Královehradeckého kraje, Pardubického kraje a kraje Jihomoravského a Ostravského.


Jamboree není jen o zábavě je i poznání nových kultur, zkušeností společnému sdílení zažitků, vzdělávání se a inspirace pro činnost v našich oddílech. Veříme, že z nabité zkušenosti nám pomůžou nejen ve skautském, ale i osobním životě.

Stejně jako ostatní oddíly, jsme si zvolili významnou osobnost, která je spojená se skautingem a jeho historií. Patronem našeho oddílu je Václav Havel. Člověk, který inspiroval tisíce, desetitisíce ba i miliony lidí v naší zemi i za hranicemi. Člověka pevného ve svých názorech, nezlomného ve svém přesvědčení a člověka, jež se zasloužil o demokracii. Výborně splňujem heslo českého kontingentu UNBREAKABLE.





Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v druhé polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob. 

Koukám, zbývá jeden den... No, ať mi tedy tvoje ségra nerozvrtá hubu na sra*ku :D Užij si to tam!

Lokführer
1 089 Kč

Šťastnou cestu...

Věra Machová

Podpořme Katku!

Tomáš Zdechovský
1 000 Kč

Ať se Jamboree vydaří! Držím pěsti!

Marek Výborný
1 000 Kč

S láskou přispíváme na projekt Jamboree 2019. Miluška, Jarda Přibylovi ❤️

Miloslava Přibylová
200 Kč

Ať se vydaří ;-)

Josef Jílek
1 000 Kč

Toz at se ti ve West Virginia libi!

murecka kvicalkova
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Skautská nadace Jaroslava Foglara, projekt: Jamboree 2019: Jamoddíl Václava Havla