Julie Halašová: Dárcovská výzva pro projekt Jamboree Amerika 2019: jamoddíl Lubora Šušlíka

Siréna se skauty do USA!

vybíráme od 27.12.2018
37 600 Kč
vybráno 251 % z 15 000 Kč

přispělo

24 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Skautský "festival" - tzv. Jamboree, kterého budu v létě 2019 součástí... Sen účastnit se Jamboree se mi může splnit, ale jen díky Vám! 

Nazdar! 
Jmenuji se Julie Halašová a ve skautu mi přezdívají Siréna (Siri). V létě 2O19 se budu účastnit obrovské skautské akce, tzv. Jamboree, které si můžeš představit třeba jako festival. Založila jsem si zde dárcovskou výzvu, abych se do USA mohla vydat bez finančních problémů.


Co to Jamboree vlastně je? 

 Jamboree, česky "slavnostní setkání" se ve skautském světě pořádá jednou za čtyři roky, a to celosvětově. Téměř z každé země světa celkem na setkání vyráží desítky tisíc skautů. Toto Jamboree má být ale největší v historii-  účastnit se má 50 000 skautů a z Česka je nás rovných 500 - a to i se mnou! Nyní jsem součástí tzv. Jamoddílu Lubora Šušlíka, ve kterém je 40 skautů a skautek + vedoucí. Každý skaut má příležitost se ho zúčastnit ale jenom JEDNOU za svůj život, a to mezi svými 13 a 17 lety.
Předpokládám, že spousta z vás ví, jak cestování (a pobyt a strava...) může být finančně náročné. I když se snažím peníze sehnat kde to jde a spoustu svých úspor ukládám do kasy na Jamboree, tak prostě nemůžu pokrýt všechny náklady. 

Na Jamboree získám spoustu nových přátel, nabudu nových zkušeností a hlavně zažiju nezapomenutelné setkání!

Naše nezapomenutelná skautská výprava PrSkaVkA, kde zrovna vysvětluji pravidla hry. Halenkov, Dinotice- říjen 2018


A další fotka z výpravy, na které jsem byla jako plně zapřažená rangers (sedím vlevo dole). Halenkov, Dinotice- říjen 2018


Fotka z listopadového SeČinu- setkání činovníků, kde jsme s Lilou a Chakrou vařily. Všichni přežili!

Fotky ze stafáže na počest 28. října



Fotka ze druhého neoficiálního setkání jamoddílu - tzv. Zewl. 2.0. Organizujeme si "Zewly" sami a akce jsou to víc než pohodové! Slavkov u Brna- listopad 2018

Fotka z prvního setkání jamoddílu Lubora Šušlíka - Brno, duben 2018.

Co vlastně potřebuju? 

Jednoduše, sehnat peníze. Cestování, třítýdenní pobyt v Západní Virginii, ubytování, strava, výbava a všechny ty srandy kolem stojí hrozně moc peněz. Základní cena, kterou nám "vyplivl" registrační systém, byla 50 000 Kč. Samozřejmě se k tomu postupně přidávalo- týdenní cestování po USA (tzv. PostEvent), přípravné víkendy před Jamboree, kontingentové předměty atd., takže ta suma nedávno překročila 65 000 Kč na osobu... 
Abychom tuhle akci mohli doma finančně zvládnout, tak POTŘEBUJU TVOJI POMOC! 
Postačí přispět mi třeba jenom 50 Kč, které bys jinak utratil/a třeba za nový kryt na telefon z Aliexpressu, nebo udělej dobrý skutek a tím mi pomož dostat se na Jamboree bez větších problémů.  Už za stovku by sis mohl/a koupit třeba krabičku cigaret a 10 žvýkaček anebo mi pomož snížit náklady na výpravu. A třeba za 200 Kč by sis normálně koupil/a nové tričko, které by se ti stejně roztrhne a ošuntí, nebo mi daruj zážitek na celý život. Samozřejmě ale můžeš darovat i víc, a o to víc se přiblížím svému snu!
Ať mi ale daruješ jakýkoli obnos, tak ti budu neuvěřitelně vděčná, to si piš!  
A pokud se teda rozhodneš mi něco darovat, určitě mi zde zanech i vzkaz! Díky!

Každopádně budu po skautském Jamboree konat "přednášky" na dané téma, na které se pokusím pozvat vás všechny, které Jamboree zajímá! 

Znovu díky!


Nechala jsem svoje kamarády ze skauta o mě něco napsat, aby ses i ty o mě něco dozvěděl/a:

Siri je učebnicový prototyp člověka, kterému dá akce typu Jamboree hrozně moc. Nebojí se zkoušet nové věci a poznávat nové lidi, navíc se pořád zářivě usmívá, což dává tušit, že i povídání s ní bude plné pozitivní energie. Kromě toho je velice iniciativní, takže se opravdu nebojím, že by měla někdy stát stranou. Pošlete Siri do Ameriky a vrátí se s hromadou kamarádů z celého světa, sršící inspirací, z které bude čerpat celé středisko.
Tíťa

Siri je člověk, kterého mám moc ráda. Máme spolu spoustu společných zážitků, na které velmi rádi vzpomínáme a často se jim i smějeme.
Tam kde je Siri je většinou taky spoustu srandy a smíchu. Ona je pro náš oddíl veliký přínos, protože má spoustu dobrých nápadu, zajímavých názorů a všichni ji máme moc rádi.
Kdybych měla Siri charakterizovat jedním slovem, tak bych napsala, že
je svá. Ale právě proto, že je tak svá je pro mě jedinečná a věřím, že i pro všechny kdo ji znají. A proč si myslím, že by právě ona měla jet na Jamboree? Právě kvůli té své jedinečnosti bude velkým přínosem pro toto setkání a věřím, že si ji oblíbí stejně tak jako já, všichni, kdo ji potkají.
Zdravuška

Kdybych kreslila myšlenkovou mapu, uprostřed které by zářilo jméno Siri, musela bych si koupit minimálně papír A1, a to fakt nepřeháním, tak rozsáhlá a rozvětvená by byla ta charakteristika. Teď to ale trochu zkrátím, můžu?
Když někdo vysloví jméno tohoto tak trochu hyperaktivního člověka, vybaví se mi
nejvíc extrovertní extrovert, který všechno rád organizuje a zařídí. Říkáte, že by to mohlo být otravné? Ne, i když Siri hodně mluví, dává to logiku a obsah je zajímavý.  Na středisku působí i nepůsobí, její domácí oddíl je totiž na Hovězí, kde velmi svědomitě a pečlivě vede družinu. POŠLETE SIRI DO AMERIKY!
Marťa

Myslím si, že Siri je strašně hodná, šikovná a zručná. Nepochybuju o tom že je skautka, protože jsem v její skautské družině Kalwers, kterou vede, a vždycky má nějaký program,
umí improvizovat a udělat si ze sebe srandu. Dokáže ledacos přiučit a vysvětlit, když to nechápem, a toho si na ní vážím. Zejména, když se jedná o tábory nebo víkendovky a přespávačky.  Je neuvěřitelný milovník ohně a hvězd, o kterých dokáže mluvit celé hodiny! Jsme velcí kamarádi a rozhodně chci, aby se moje skautská sestra dostala na tak velkou akci, jakou je právě Jamboree!
Bob

Siri je ten nejveselejší člověk, kterého jsem kdy potkala. Vždy je
plná energie a dobré nálady, kterou dokáže nějakým záhadným způsobem přenést i na ostatní a rozveselit je. Je skvělá kamarádka a pro druhé by udělala vše. I pro skaut. Připadá mi, že v každé volné chvíli vymýšlí nové nápady na hry, aktivity i různé akce pro celý oddíl. A navíc má na starosti ještě s jednou vedoucí družinu skautů, která je u nás letos sice nová a není v ní ještě tolik členů jako v ostatních, ale podle mě je nejnáročnější na čas, energii a někdy i nervy a obdivuju, že to obě zvládají, a dle mého velmi dobře. Skaut se pro ni všechno, a už teď vím, že by bez něj nemohla být a bude ji doprovázet po celý život.
Siri je skvělá kamarádka, která dokáže člověka vždy podržet a vím, že by mi kdykoliv pomohla. Má plno nápadů, a v její přítomnosti se člověk nikdy nenudí.
A proč bych chtěla, aby na Jamboree jela? Protože vím že je to
její sen. Vlastně jsem se o Jamboree poprvé dozvěděla od ní a vím, jak moc tam chce. A myslím, že ona by si to opravdu zasloužila. Za to, co všechno dělá pro oddíl a nezastaví ji ani zranění. A taky za to, že je prostě takový úžasný člověk, vždy připravená objevovat a učit se nové věci.
Touka

Když se někdo zmíní Julču nebo Siri, nevybaví se mi nikdo jiný, než tahle okouzlující, chytrá a veselá holčina. Na co sáhne, to se jí daří, její nezměrné nadšení do sebepraštěnější činnosti motivuje všechny okolo obrovskou silou.
Ne, vážně, možná to zní, že si ji hrozně idealizuji, ale ona je tak aktivní, jako snad nikdo, koho jsem zatím potkala.
Všechno vyzkouší, do všeho se vrhne, kamkoliv pojede, i kdyby jí to třeba nepřineslo nic jiného než cestu samotnou. A když se do toho přidá i skvělá parta lidí a úžasné zážitky na celý život, to by v tom byl hrom, aby tahle holka nejela. Ačkoliv on v tom trochu je. Skautská akce Jamboree je drahá, a ikdyž se zážitky mnohdy ani zlatem vyvážit nedají, tohle by bylo trochu z ruky, kdyby ovšem nebylo vás, milí čtenáři. Julče můžete pomoct, aby si rozšířila obzory a získala nádherné vzpomínky na Jamboree, kam má šanci podívat se pouze teď a jenom jednou za život. Tak neváhej, a přispěj svou troškou do mlýna.
-napsal člověk, který, ačkoliv Siri zná pouhé čtyři roky, má pocit, jakoby ji znal celou věčnost a už by si nedokázal představit skautskou (a jakoukoli) akci bez ní (Chakra)

Tak zatím zdar
S modrou oblohou
Julie Halašová - Siri
Skautská nadace Jaroslava Foglara
World Scout Jamboree – to je ta největší skautská akce vůbec a je snem každého skauta ji navštívit. Jamboree v roli účastníka lze však absolvovat jen jedinkrát za život! A bohužel jde o záležitost velice drahou – Jamboree 2019 se totiž koná v Americe. Drtivá většina českých zájemců tak šanci podívat se na Jamboree nikdy nedostane. Podpořte nás v reprezentaci České Republiky a pomozte skautům z Moravy splnit si svůj sen!

Co je vlastně to Jamboree?

Každé 4 roky vyráží desítky tisíc skautů a skautek z téměř všech existujících zemí na celosvětové setkání – Jamboree, aby vymýšleli, jak dělat svět lepším, seznamovali se, ale taky aby si užili dobrodružství, které nemá obdoby.
V létě 2019 se sejde přes 50 tisíc skautů z asi 200 států. Z Česka se chystá výprava historicky největší, čítající rovných 500 mladých skautů a skautek.

A kdo jsme my?

My jsme 40členná parta z Moravy, která je součástí české výpravy. 36 účastníků ve věku 14 – 17 let a 4 vedoucí. Těmto 40členným skupinám se říká jamoddíly a každý se jmenuje podle významné osobnosti z historie. My jsme si vybrali Lubora Šušlíka.

Všichni se známe necelý rok, avšak vytvořili jsme tu nejlepší partu! Každý člen našeho jamoddílu je neskutečně zapálený a nadšený do všeho, co se týká jamboree. Jako jamoddíl jsme měli dvě oficiální setkání, kde jsme se seznamovali navzájem, ale i s jamboreem.
Spousta našich účastníků hraje na hudební nástroje. No nebyla by škoda, kdyby to neslyšeli v Americe?

A tohle jsou vedoucí jamoddílu:

Nám to ale nestačí!

Naši účastníci jsou velice schopní, nadšení mladí lidé. Rozhodli se, že oficiální jamoddílová setkání jim jsou málo a organizují si vlastní, neoficiální, zvaná ZEWL. Proběhly už tři, uvažují o čtvrtém. A aby se mohli prezentovat všem, založili si i vlastní Instagram:  https://www.instagram.com/jo.l.suslika

Kromě toho se snaží všelijak si přivydělávat. Brigády jsou samozřejmostí, ale občas vyjdou i do ulic a nabízejí například cukroví za dobrovolný příspěvek na cestu.

Unbreakable

= nezlomitelní!  S tímto heslem jede celá česká výprava do Ameriky. Oslavujeme 30 let svobodného skautování. Tak dlouho se to nikdy nepovedlo! Český skauting toho za posledních 100 let prožil opravdu hodně. Třikrát byl zakázán režimy, třikrát vstal z popela, aby znovu mohl vychovávat českou mládež. O to se zasloužilo mnoho lidí. My neseme jméno našeho skautského bratra Billa a chceme jej co nejlépe prezentovat ve světě.

Kdo je teda ten Lubor Šušlík?

Lubor Šušlík patří mezi hrdiny totalitních režimů, jejichž odvaha a vytrvalost zůstává často opomenuta. Za odbojovou činnost stál během nacistického režimu na prahu šibenice, ale smrti o vlásek unikl. Svou statečnost prokázal při slavném boji o Pražský rozhlas a vytrval i o několik let později, když strávil dlouhé měsíce ve vyšetřovací vazbě komunistické StB. Na jaře 2018 získal nejvyšší možné skautské ocenění – řád stříbrného vlka. Toto ocenění smí vlastnit pouze 12 žijících lidí!
Pod jeho jménem vyrážíme do Západní Virginie reprezentovat český národ a český skauting.

Bill při předávání řádu stříbrného vlka (v levé trojici ten prostřední).

Kolik nás to bude stát?

Původně odhadovaná cena 45 tisíc na osobu šplhá se stále výše a výše a dosahuje astronomických částek. Společná cena pro celý jamoddíl bude pravděpodobně hodně přes 2 miliony korun. Každá ušetřená koruna pomůže skautům České republiky v létě 2019 skutečně do USA odletět.

Kdo se tedy necítí dost bohatě na to, aby nám přispíval vysokými částkami, i dvacetikoruna bude námi výborně využita :)

Kde se můžu dozvědět víc?

Příběh Lubora Šušlíka: https://www.skautskyinstitut.cz/stories/lubor-suslik-1928
Web českého kontingentu: https://www.jamboree.cz


Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v druhé polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob. 

Hodně pěkných zážitků a boží ochranu po celou dobu

Beefman

Držím ti palce, když jsem před lety skautoval já, tak jsme si o jamboree mohli nechat tak akorát zdát.

Schrankee
100 Kč

!deřpv ídálM

Jan Jeništa
1 000 Kč

Siri, at ti to aspon trochu pomuze! Doufam, ze nam pak poreferujes, jake to na Jamboree bylo.

Dárce
1 000 Kč

Julinko, jsi úžasná bytost. Moc ti všichni ze Znojma přejeme, ať se do Ameriky podíváš a prožiješ to vše dobré a krásné se svými přáteli.

Kristýna Náhlíková
1 000 Kč

Ať to Julče vyjde

Lenka Lavičková
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Skautská nadace Jaroslava Foglara, projekt: Jamboree Amerika 2019: jamoddíl Lubora Šušlíka