Benjamin Kaplan: Dárcovská výzva pro projekt Jamboree 2019: jamoddíl Edy Marka

Netopýr jede na Jamboree!

vybíráme od 6.12.2018
11 700 Kč
vybráno 117 % z 10 000 Kč

přispělo

16 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ahoj, jmenuju se Ben, ale v našem skautském oddíle Jeleni mi říkají Netopýr. Vedoucí z oddílu mě spolu s několika dalšími doporučili na celosvětové setkání skautů, kterému se říká Jamboree a v příštím roce se bude konat v Americe.
Je mi 14 let a do našeho oddílu Jeleni chodím už pět let, scházíme se na Břevnově. Mám rád hlavně letní tábory, přespávání v přírodě, sportovní soutěže (hraju totiž fotbal ve sportovním klubu), a hlavně dobré kamarády. Náš oddíl na Břevnově u baziliky sv. Markéty každý rok spolupořádá také misijní akci Na světě nejsme sami.


Na Jamboree se moc se těším, že poznám nové kámoše, setkám se s několika tisíci skauty z různých částí světa, něco nového se naučím a taky poznám nový kus světa.  Po samotném setkání skautů máme totiž možnost objet několik zajímavých míst v USA. Jamboree by mně taky mohlo pomoct být lepším skautem a předávat zkušenosti dál.
Cesta do USA ale bude stát přes 50 000,-, proto bych vás rád poprosil o pomoc.  Můžete mi třeba přispět místo dárku k Vánocům:)

Pokud vás zajímá, po kom se náš jamoddíl jmenuje, můžete si o Edovi Markovi přečíst zde. (na fotce jsem druhý z prava).

"Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v druhé polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob."

Skautská nadace Jaroslava Foglara
Jsme Jamoddíl Edy Marka- skupinka skautů především z Prahy, která se chystá na celosvětové skautské setkání do USA v létě 2019. Zde na Darujme.cz nám můžete přispět jako celku i jednotlivcům v jejich výzvách. Jamboree není levná výprava, ale zase je to zážitek na celý život, potkáme se se skauty ze všech koutů světa, uvidíme, jak se skauting dělá jinde a zároveň ostatním ukážeme, jak to vypadá u nás. Těšíme se! :)

Jamboree 2019


Jamboree je celosvětové setkání skautů a skautek. Příští rok se nás tam sejde asi 50 tisíc, z toho 500 z České Republiky. Potkáme se tam se skauty ze všech koutů světa, abychom viděli, jak se skautuje jinde a zároveň ukážeme světu, jak to vypadá u nás. Je to jedinečný zážitek, kterým si každý může jako účastník projít kvůli věkové hranici pouze jednou. Deset dní strávíme v Americké přírodě v areálu, který patří místním skautům.



Není to zadarmo...


Připravit akci takového rozsahu vyžaduje obrovské úsilí a přípravy několik let dopředu. To se také projeví na ceně. Kromě účastnického poplatku musíme ještě zaplatit letenky a to bohužel dává dohromady nemalou částku. 

Pro některé z nás nejsou takové peníze samozřejmostí, proto budeme moc rádi, když nám přispějete na naši cestu a pomůžete splnit některým skautům jejich sen o velké cestě.

Jamoddíl Edy Marka



Na akci budeme fungovat v Jamoddílech - menších skupinkách čítajících 36 členů a 4 vedoucí. 

Patronem našeho Jamoddílu je Eduard Marek- Hroznýš, který letos oslavil 101. narozeniny. Jeho životní příběh je nám inspirací a důkazem, že skauting se nenechá zastavit žádným režimem.


Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v druhé polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob.



Sám jsem se na jamboree nikdy nedostal, tak držím palce, ať to klapne! Reprezentuj republiku!

Tučňák

Beno, fandíme ti.

Marie a Dominik Polovi
1 000 Kč

Bene at se Ti dari!! Kolmanovi

Marie Kolmanova

Ahoj Beníku,
držíme Ti palce,ať Ti to Jamboree vyjde!!!
A všechno NEJ-NEJ k svátku!!!! Lišák + Bobina

Lišák+Bobina Kaplanovic
500 Kč

Milý Beníku, ať to vyjde brzy!!!

Magdaléna Nikodýmová
500 Kč

Jezisek ze Zbuzan

Dárce
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Skautská nadace Jaroslava Foglara, projekt: Jamboree 2019: jamoddíl Edy Marka