Zuzana Houšková: Dárcovská výzva pro projekt Jamboree 2019: jamoddíl Josefa Přibyla

Sv. Martin, Jamboree a Ježíškova vnoučata

vybíráme od 11.11.2018
15 591 Kč
vybráno 195 % z 8 000 Kč

přispělo

40 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Moje družinka odd. 148 Rys (jsem vpravo dole) 
 
Můj Jamoddíl Josefa Přibyla
 




Ahoj,


 
jmenuji se Martin a jsem čtrnáctiletý kluk v rozpuku své puberty, jak mi říkají moji rodiče. Ale hlavně jsem skaut a to už od první třídy. A jsem na to hrdý a hlavně mě to baví. Jako asi hodně kluků v mém věku, mě baví počítačové hry. Ale umím od nich odejít a jít do přírody nejen se skautem. Rád jezdím na skautské tábory, ačkoli to je pro některé mé kamarády nepochopitelné, 3 týdny se obejdu bez wi-fi a počítače :-). Pomáhat stavět tábor, spát ve stanech, mít hlídky, vařit na kamnech, mýt se ve studené řece, manuelně něco vyrábět, učit se nové věci, co mohou zachránit život, vzájemně si pomáhat a hrát táborovou hru za každého počasí to by někteří mí kamarádi vůbec nedali. A mně se to líbí. Mám fajn oddíl, je to 148. oddíl Rys.
Příští rok mám příležitost zúčastnit se celosvětového Jamboree, které se koná v USA (https://www.jamboree.cz/). Je to setkání se skauty z celého světa. Možnost získat představu jak se žije jinde, najít nové kamarády, procvičit si angličtinu a zažít dobrodružství při společných akcích. Moc se na to těším, ale vím, že je to nákladná záležitost. Mí rodiče mě v tom podporují, ačkoli je to zásah do jejich rozpočtu. Zvlášť pro mámu, která je po úrazu páteře invalidní. Naštěstí neskončila na vozíku, ale moc pracovat nemůže, jen občas. Pak ji stejně vidím, jak si musí odpočinout, bolí ji záda a někdy tak, že si bere prášky. Ale až když opravdu je ta bolest velká, jinak by prý byla už dávno závislá. A stejně je optimista, bere to jak to je. A i když má jen malý invalidní důchod, stejně pravidelně dává nějaké peníze na charitu, protože říká, že jsou na tom lidé hůře. Já ji obdivuji.
Proto bych chtěl rodičům trochu pomoct od těch nákladů na Jamboree a založil jsem tuhle výzvu.
Můj patron sv. Martin se rozdělil se žebrákem o kus svého pláště. Já bych se chtěl podělit o své kapesné s nějakým seniorem, kterému bych udělal radost. Rád se zúčastním projektu Ježíškova vnoučata a vybranému senioru pošlu dárek podle jeho přání. Sám mám babičku, které je 84 let a vím, že to neměla lehké. Jako dítě prožila válku, pak socialismus a když už je stará, tak už zas spoustu věcí nemůže. Rád si s ní povídám a učím ji pracovat s počítačem a hrát nějaké lehké hry. Moje babička je in.
Také jsem s mámou chodil navštěvovat našeho souseda, který neměl žádnou rodinu. Pomáhali jsme mu se vším a on byl moc rád. Bohužel již zemřel. 
Někdy je to smutné, že starý člověk zůstane sám a tím spíš, když ho třeba nenavštěvují vlastní děti nebo vnoučata. Občas cizí člověk pomůže víc, aspoň vlídným slovem nebo maličkostí. A já bych chtěl být toho součástí.
Prosím, podpořte moji výzvu a udělejte radost mně, mým rodičům. Já zase budu radost rozdávat jiným způsobem starým lidem. Moc děkuji. Martin
 
 

 Hrobka sv. Martina v Tours

Skautská nadace Jaroslava Foglara
Jamboree je setkání skautů z celého světa, které se koná každé 4 roky. To příští, které se koná v USA, bude velkolepé, a to i díky největšímu českému novodobému kontingentu. Jeho součástí je i náš jamoddíl. Jako účastník může jet každý jen jednou a účast na akci stojí každého z nás nemalé úsilí i náklady, proto budeme moc rádi, když zvážíte finanční podporu.
Jamboree je největší celosvětová skautská akce. Do Ameriky míří až 50 tisíc lidí z více než 200 zemí světa. 

Zažijeme věci, na které nikdy nezapomeneme, potkáme skauty z celého světa, poznáme nové kultury a získáme novou inspiraci a nový elán do celoroční a třeba i celoživotní skautské činnosti, do vychovávání sebevědomých a samostatných mladých lidí.

Z Česka pojede největší novodobá výprava: 5 stovek účastníků. 9 jamoddílů. Jedním z nich je i ten náš - pražský jamoddíl Josefa Přibyla. 36 nadšených kluků a holek od 14 do 17 let a 4 dospělí zodpovědní vedoucí. Cestu na Jamboree jsme si všichni vysnili a chceme jet co nejlépe připravení a co nejlépe reprezentovat Českou republiku, český skauting a Junáka - českého skauta.


Krom nadšení a píle se nám do finiše bude velmi hodit i jakýkoli váš finanční příspěvek. Účastnický poplatek za takovouto akci, doprava na ni a další náklady dohromady dávají velmi úctyhodnou sumu, kterou nikdo z nás nenosí po kapsách. Předem děkujeme všem podporovatelům za přiblížení velkého snu!


Potvrzení o přijetí daru bude zasláno na váš e-mail v druhé polovině ledna následujícího roku, pokud si tuto možnost zvolíte v průběhu platby. Je zapotřebí vyplnit adresu bydliště, která bude součástí potvrzení. Dary v souhrnné výši 1000 Kč a více lze odečíst od základu daně z příjmu fyzických osob.




Martine, pusobis jako spravny kluk, uzij si Jamboree a pokracuj v pomahani spolecnosti.

Jana Zelinkova

Ale doufám, Martine, že na Ivančeně jsi už byl!? Pak chápu, že Jamboree je logický další krok ve skautské symbolice...

Jiří Doležal

Ať se dobrá věc podaří...

Luděk Dostál
1 000 Kč

Milan Bendl
200 Kč

Ich drücke die Daumen, viel Erfolg!!

Lutz Niederheide
25 €

Ahoj Martine, doufám, že si to užiješ a pozdravuj mamku :-).

Jitka

Jitka Umová
300 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Skautská nadace Jaroslava Foglara, projekt: Jamboree 2019: jamoddíl Josefa Přibyla