Nadační fond NEHEMIA: Dárcovská výzva pro projekt Nf Nehemia - neurčené dary

Vánoční sbírka pro děti v Iráku

vybíráme od 1.10.2018
78 273 Kč
vybráno 35 % z 223 100 Kč

přispělo

14 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pojďme se spojit, vzdát se jednoho vánočního dárku a peníze věnovat na ovoce pro jezídské děti v Iráku, a to od Vánoc až do léta. 
Cílem je nasbírat 223 100 Kč. Náklady na jednu rodinu na půl roku činí 2 300 Kč. 
(3kg ovoce týdně)
Nehemia má na místě svého koordinátora, který těmto rodinám pomáhá. 

Již několik let pomáháme 97 jezídským rodinám (Nehemia má na místě přímo svého koordinátora, který těmto rodinám pomáhá.) a letos v srpnu jsme opět několik z nich navštívili. Jsou to ti nejchudší z nejchudších. Válka je čtyři roky tomu vyhnala z domovů a ze strachu z dalšího pronásledování nevyužili oficiálních uprchlických táborů, ale žijí v malých neoficiálních táborech. Tam však pomoc velkých organizací nesměřuje.  

V srpnu zde v Iráku proběhla připomínka strašlivého útoku Islámského státu na Jezídy, který se udál před čtyřmi lety. Nikdo přesně neví, kolik Jezídů bylo tehdy zavražděno. Jen v oblasti Sindžáru bylo objeveno 69 masových hrobů. Více než polovina z půlmilionové populace Jezídů v Iráku utekla do zahraničí. 360 000 z nich muselo uprchnout ze svých domovů. Víc než 2 000 dětí ztratilo jednoho nebo oba rodiče. 6 417 Jezídů bylo uneseno, z toho větší polovinu tvořily ženy. Rodiny unesených stále ještě čekají na 3 102 svých blízkých.   
Nadační fond Nehemia
Hlavním záměrem a cílem NF Nehemia je pomáhat, mobilizovat, informovat a vysílat. Pomáhat skrze pomoc, praktickou, finanční a modlitební. Mobilizovat k naplnění Velkého poslání, informovat veřejnost o potřebách jak humanitárních, tak misijních a vysílat nové misionáře do zemí nezasažených evangeliem.
Reagujeme také na aktuální nejvyšší potřeby. Humanitární i misijní.

Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadační fond Nehemia, projekt: Nf Nehemia - neurčené dary