Gabriela Pelclová: Dárcovská výzva pro projekt Rychlé granty

MÁJOVÝ MARATON

vybíráme od 20.4.2017
8 700 Kč
vybráno 87 % z 10 000 Kč

přispělo

11 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

DRAZÍ PŘÁTELÉ, DĚKUJI VÁM ZE SRDCE ZA FINANČNÍ PODPORU PRO NADACI VIA, A ZA MORÁLNÍ PODPORU PŘI MÉM PRVNÍM MARATONU - MÁM VÁS VŠECHNY MOC RÁDA, VAŠE GABI

......drazí přátelé, moc a moc Vám děkuji za dosavadní finanční i morální podporu, jste prostě skvělí, moc a moc děkuji, ...a dovolte mi jeden soukromý vzkaz:
- Mami, tento maraton běžím nejen pro Nadaci Via, ale i pro Tebe, budu bojovat celým svým tělem i duší, abych to zvládla, a já  pevně věřím, že Ty zabojuješ naplno 1.6.2017, aby jsi také vše zvládla! Věřím Ti a mám Tě moc ráda :o) tvá milující dcera Gabi -
Nadace Via
Program Rychlé granty poskytuje jednoduše dostupné prostředky na ochranu veřejného zájmu či prostoru.
Lidé, kterým záleží na kvalitě veřejného prostoru, mohou účinně bránit ničení svých oblíbených míst díky Rychlým grantům Nadace Via. Program je určený všem, kdo chtějí aktivně reagovat na vyhrocené situace v komunitách a nekalosti, jako jsou netransparentní rozhodování úřadu, nekoncepční změny územního plánu, nebo třeba konkrétně případy, kdy má být zbourána architektonicky cenná stavba či vykácena stará alej.

Svým darem podpoříte místní aktivní skupiny lidí, které upozorňují a snaží se řešit problémy ve svých komunitách. Děkujeme!


V loňském roce jsme podpořili Rychlým grantem celkem 35 občanských iniciativ či neziskových organizací, mezi něž jsme rozdělili 750 000 Kč. Peníze z Rychlých grantů lze použít například na plánování a organizaci informačních kampaní k aktuálním kauzám, odborné posudky, poradenství a konzultace, petiční akce a místní referenda, právní služby, náklady spojené se soudními spory apod. Každý vybraný projekt od Nadace Via dostane grant až do výše 30 000 Kč.

Uzávěrka grantového kola je jednou měsíčně a grantové řízení je maximálně zjednodušené, aby měli zástupci a zástupkyně občanských iniciativ peníze k dispozici rychle a bez zbytečné byrokracie. 

Držím palce! Kvalitní trénink z Jablonného se určitě projeví :-)

Jirka
200 Kč

Držím palce a doufám, že i ostaní lidé "se chytnou za nos" a přispějí jakoukoliv částkou, protože i my jednou budeme potřebovat pomoc od druhých...kdo ví?
Přijdu de podívat a přinesu svačinu s velkým coffee od COSTA COFFEE.
Krásný den.

Jan Chlebeček MUDr.
1 000 Kč

Gábi moc ti fandím! Držím palce a smekám klobouk, já bych si na to netroufla ani náhodou! Patří ti můj velký obdiv!

Magda Radostová
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadace Via, projekt: Rychlé granty