Destiny Pet z.s.


Životní prostředí Zvířata

Češi na pomoc zvířatům u Hajar v Maroku

Jsou místa, kde ztraceným zvířatům svítí majáky v podobě azylů a útulků na jejich cestě za štěstím. Jsou místa, kde se v temnotě objeví mnoho světel a jsou místa, kde je lze jen těžko hledat. Takovým místem je pro psy i kočky Hajar s manželem v maroku v městě Salé. Kapka dobra v moři lhostejnosti. Pojďme podpořit Hajar, protože nadějí pro taková zvířata jsou lidé žijící v dané zemi, kteří musí být tou prvotní změnou pro další lidi.

vybíráme od 18.4.2024
22 400 Kč
vybráno 43 % z 52 000 Kč

zbývá

59 dní

přispělo

33 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Představte si, že jste na dovolené. Jeli jste si odpočinout a skončili jste v zemi jako je Makedonie, Montenegro, Řecko nebo třeba Maroko odkud je i Hajar Aoruz. Jste v zemi, která má nedozírné přírodní krásy, ALE! 

Jsou tam. Míjení, obcházení. Umírají na ulicích, protože jim nikdo nepomůže. Jsou bráni jako krysy a vy jste tam jako turista, milovník zvířat a nevíte co máte dělat. Jak pomoc. Stojíte tam, díváte se do očí toho zvířete a pociťujete zoufalost jako nikdy předtím. Dali byste všechno za to pomoc, protože víte, že jakmile se otočíte to zvíře zemře. Kde ale najít někoho, kdo vám pomůže a poradí?


Zažila jsem to. Pochopila jsem. Člověk nemůže zachránit všechny, nejde to. Ale nesnažit se? Přihlížení k utrpení není cesta dobra. Lhostejnost tvoří jen další zlo. Hajar se snaží být tím hybatelem ve své zemi ke změně k lepšímu. Začátky jsou ale těžké. Setkáváte se s nepochopením, výsměchem a čim víc chcete změnit zažité, tím víc vás mají za blázna. Někde se ale začít musí.


Při výběru fotek mi bylo zle z toho, kolik zvířat a v jakém stavu tam má. Pes Hektor, kterému nějaká bláznivá sekta vyřízla zaživa jazyk a uřízla ucho (ten čenobílý vyhublý pes). Zraněné kočky, zranění psi v míře, jakou si nechceme ani představovat. Více jak 150 koče a téměř 150 psů potřebuje pomoc.



Nechceme sem dovážet zvířata, kterých tu sami máme mnoho. Chápeme ale, že když se někdo zamiluje, dokáže všechno. Jako já záchranu polomrtvého psa v Makedonii, teré mi nyní dělá společníka v ČR. Chápu a věřím, že jsou lidé, kteří to cítí stejně. Lidé, kteří nechtějí utrpení přihlížet.


Ráda bych Hajar pomohla s nákupem krmiva pod záštitou Destiny Pet z.s. Chtěla bych vybral alespoň 2000 euro. Tj. cca 52 000 Kč za které může zakoupit 1 575 pytlů krmiva o 20 kg jeden. Faktura by byla na Destiny Pet, z.s. Již jsme takovouto pomoc realizovaly pro Happy Shelter v Makedonii.


Uvědomuji si, že i tolik krmiva je jen malé plivnutí pro tolik zvířat, ale lepší je jakákoliv pomoc, než žádná. Někdy stačí takovým lidem ukázat, že nejsou na světě sami. Že někde jsou lidé, kteří to chápou. Kteří znají ten pocit beznaděje. 


Když by se vybralo víc, koupilo by se více krmiva. Vše pak bude nafocené, natočené a na vrub faktury. Každá koruna.


Ano, toto je Hector s vyřízlým jazykem dnes (a kdyby tu byl odvážlivec, stále hledá domov)

Pomůžete?

Máte nápad jak pomoci jinak? Chtěli byste pomoci s pořádáním takovýchto sbírek? Ozvěte se na Destiny Pet. Mám také v péči mnoho zvířat a čas, který investuju do zahraniční pomoci pak chybí u nás. Ale upřímně? Prostě se na to nemůžu jen tak koukat a ,,hrabat si na vlastním písečku". Pomoc zvířatům by měla být rozumná, ale neměla by končit hranicemi státu. Svět je komplexní soubor a my jsme jeho součástí. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Záchrana každé duše, kdekoliv, dává smysl.

Daniela Frankova
1 000 Kč

Kéž by takových lidí bylo víc 😊 držím palce 🐶🐱

Martina
300 Kč

Diky moc vsem ostatnim za pomoc, Hajar je v bezvychodne a zoufale situaci. Jenze ted pomuzeme a jak bude a mesic, za pul roku? A kolik takovych Hajar tam a ve svete je?!

Dárce
1 000 Kč

Pro zvířátka do Maroka

Radka Hulínová
500 Kč

Díky za to co děláte. Tady i jinde ❤️

Michaela Růžičková
1 000 Kč

Pro Hajar❤️

Jana Filipčíková
1 000 Kč

Každá živá duše si zaslouží pomoc 🙏
Přispěno pejskům a kočičkám ❤️

Pavla B
1 000 Kč