NEZÁVODÍM-POMÁHÁM


Lidé s postižením

Pomozte s námi Matějovi!

Matěj bude mít letos už 12 let, ale prakticky celý život žije s důsledky mozkové obrny. V necelém roce byla Matýskovi diagnostikována mozková obrna, konkrétně spastická kvadruparéza – tedy nejtěžší forma DMO, postižení všech 4 končetin. Později se přidala také epilepsie a těžká porucha zrakového vnímání. Na jednotlivé lekce jezdí Matěj pravidelně týden až dva v měsíci do Prahy k lektorce Lence Kýrové a měsíčně tyto rehabilitace vychází na 12.000 Kč na 10 lekcí. Neurorehabilitační pobyt na 14 dní v centru Arcada v Hranicích kam Matěj dojíždí alespoň 3x do roka vychází i s ubytováním na 60.000 Kč tedy 180.000 Kč na rok.

vybíráme od 27.3.2024
Pro Matěje Nadační fond NEZÁVODÍM-POMÁHÁM vybírá cílovou částku 50 000 Kč, která bude použita na neurorehabilitační pobyt na 14 dní v centru Arcada v Hranicích kam Matěj dojíždí alespoň 3x do roka.
400 Kč

přispěli

2 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Mozková obrna, kterou Matěj trpí se projevuje silnou spasticitou, tedy zvýšeným svalovým napětím ve všech čtyřech končetinách. Právě proto je nezbytné se spasticitou pracovat a snažit se o její zmírnění. Celý Matějův život se skládá z pravidelných prohlídek, vyšetření, rehabilitací, terapií a dalšího cvičení. Díky tomu, že s ním rodiče pravidelně cvičí také doma, dosáhl Matěj už mnoha úspěchů. Přetáčí se na břicho a zpět, zvedá se na všechny čtyři, dokáže se doplazit kam potřebuje. Lepší se také jemná motorika a je schopen si za určité podpory v sedě nebo v kleku samostatně hrát. Úspěchy mu dělají velkou radost a motivují ho k další práci.
Největší pokroky vidí jeho rodiče v intenzivní neurorehabilitační terapii. Bohužel jsou tyto velmi nákladné a pojišťovny je téměř nehradí.
Na jednotlivé lekce jezdí Matěj pravidelně týden až dva v měsíci do Prahy k lektorce Lence Kýrové a měsíčně tyto rehabilitace vychází na 12.000 Kč na 10 lekcí.
Neurorehabilitační pobyt na 14 dní v centru Arcada v Hranicích kam Matěj dojíždí alespoň 3x do roka vychází i s ubytováním na 60.000 Kč tedy 180.000 Kč na rok.










Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu