UNICEF Česká republika


Zemětřesení Humanitární pomoc

Zemětřesení v Maroku: UNICEF je na místě

V pátek 8. září těsně po 23. hodině večer, v době, kdy většina dětí a rodin spala ve svých domovech, zasáhlo Maroko silné zemětřesení. Otřesy si vyžádaly nejméně dva tisíce obětí na životech. Dalších více než dva tisíce lidí je zraněných, mnozí z nich zůstávají v kritickém stavu.

Děkujeme za jakoukoliv pomoc!

79 970 Kč
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Minulý pátek v noci, kdy většina dětí a rodin spala ve svých domovech, Maroko zasáhlo zemětřesení o síle 6,9 stupně Richterovy stupnice. Nejsilnější zemětřesení za celé století má už teď více než dva tisíce obětí, mnoho dalších lidí, včetně nejmenších dětí, bylo zraněno.V marockých městech a odlehlých horských vesnicích byly poškozeny a zničeny nejenom obytné budovy, ale také nemocnice, školy a silnice.

A zatímco lidé na místě truchlí a pohřbívají své blízké, pro humanitární pracovníky běží závod s časem, protože mnoho rodin zůstává uvězněno pod troskami svých domovů.Nemocnice zažívají nápor zraněných. Pokračuje naléhavé pátrání po přeživších.

UNICEF je na místě, protože v Maroku pracujeme trvale.Vyhodnocujeme situaci a jsme připraveni bez odkladu podpořit děti a rodiny. Pomozte nám podpořit děti postižené katastrofami, jako je zemětřesení v Maroku. 

Pokud Vám to situace dovoluje, prosíme, nečekejte na zítra, ale přispějte ještě dnes!

Pro anonymní dary zašlete Váš příspěvek na účet 11771177/0300 s variabilním symbolem číslo 832.

Děkujeme za jakoukoliv pomoc! 
9. září 2023: Lidé opouštějí trosky zničených domů po zemětřesení v horské vesnici Tafeghaghte, jihozápadně od města Marrákeš. Tragické zemětřesení v Maroku zabilo více než 2000 lidí, oznámily úřady poté, co se vojenské a záchranné složky dostaly do odlehlých horských vesnic, kde zůstávají oběti v troskách.
© UNICEF/UNI433686/Senna/AFP

9. září 2023: Obyvatelé Marakéše nocují venku na náměstí. © UNICEF/UNI433682/Senna/AFP


Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Díky, že pomáháte!

Ondřej Kaňa
1 000 Kč

Jakákoli vhodná pomoc je důležitá, a to rychle a v co nejširší míře. I v tomto případě jsem neváhal a obdobně jako v případech požárů nebo povodní v Turecku, Španělsku, Řecku, Havaji nebo vojenských konfliktů v Africe či Ukrajině, rád se připojím i teď.

Simeon Popov
770 Kč

MAROKO 2023/09/11

Michal Šťastný Michal Šťastný
770 Kč