ArsAnima, z.s.


Lidé s postižením Zdraví

ŽIVOT ZA ZDÍ 2023

Neléčené deprese a úzkostné poruchy často vedou k sociální izolaci, závislostem i k sebevraždě, ale také k řadě tělesných onemocnění. Lidem s neléčenou depresí a úzkostmi schází ověřené a snadno dostupné informace o projevech a léčbě jejich nemoci. Proto od roku 2018 natáčíme dokumentární cyklus ŽIVOT ZA ZDÍ a audiopodcast HOVORY O DUŠI.

vybíráme od 11.5.2023
7 000 Kč
vybráno 117 % z 6 000 Kč

přispělo

9 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Dosud jsme natočili a zveřejnili 29 dílů dokumentárního cyklu ŽIVOT ZA ZDÍ a 44 dílů podcastu HOVORY O DUŠI. Naše práce byla v roce 2018 oceněna NOVINÁŘSKOU CENOU PSYCHIATRICKÉ SPOLEČNOSTI ČLS JEP. Cyklus byl také o rok později nominován na Cenu českého internetu Křišťálová lupa v sekci Online video. K tomu jsme uspořádali několik přednášek o úzkostech pro zdravotnické školy i záchranné služby.

Během letních měsíců minulého roku jsme začali s natáčením zatím nejrozsáhlejšího dílu Života za zdí o projevech a léčbě DEPRESE, který bude stopáží dvojnásobný oproti dílu o PANICKÉ PORUŠE. Účinkovat v něm bude 19 odborníků z oblasti psychiatrie a psychoterapie, ale také fyziologie a prevence sebevražd. A také 4 lidé, kteří mají osobní zkušenost s různými formami deprese. Cílem speciálu je ukázat divákům, že deprese není jedna jasně ohraničená nemoc, ale že má mnoho různých podob. Aby byla léčba deprese účinná, je k ní tudíž nutné přistupovat individuálně. 

Speciál o depresi se chystáme zveřejnit počátkem června. PROSÍME O PODPORU JEHO DOKONČENÍ A SOUVISEJÍCÍCH AKTIVIT, abychom cyklus ŽIVOT ZA ZDÍ mohli po šesti letech uzavřít a pokračovat dále v natáčení podcastu Hovory o duši, ale také v práci na destigmatizici lidí se zkušeností s duševním onemocněním. DĚKUJEME VÁM ZA POMOC!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji za prospěšné aktivity, které děláte!

Veronika Pačesová
1 000 Kč

Děkujeme Vám za podporu!

ArsAnima, z.s.