Diecézní charita Brno


Hospicová a paliativní péče Zdraví

Auta pro sestřičky domácí zdravotní a hospicové péče Oblastní charity Tišnov

Pomozte nám zafinancovat nákup aut pro sestřičky Domácí zdravotní péče a Domácího hospice Porta Vitae Oblastní charity Tišnov, aby lidé se zdravotními obtížemi nebo v závěru života nemuseli zbytečně do nemocnice, ale mohli zůstat doma se svými blízkými a se zajištěnou odbornou zdravotní péčí.

vybíráme od 9.5.2023

Přispějte na auta domácí péče na Tišnovsku a Kuřimsku

614 535 Kč
vybráno 81 % z 759 591 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pomozte nám zafinancovat nákup 2 nových aut pro sestřičky domácí zdravotní a hospicové péče Oblastní charity Tišnov.



Odborná zdravotní péče zajištěná sestřičkami v domácnostech pacientů, aby lidé se zdravotními obtížemi mohli zůstat doma a nemuseli, pokud to není nutné, zbytečně do nemocnic. To je v kostce služba Domácí zdravotní péče. Převazy, odběry krve, aplikace injekcí, péče o katetry a porty, to vše zvládnou sestry v domácnostech klientů. I ti, kterým zdravotní stav neumožňuje navštěvovat pravidelně svého praktického nebo jiného odborného lékaře, mohou zůstat doma se svými blízkými se zajištěnou zdravotní péčí a léčbou.

Vedle toho Domácí hospic Porta Vitae zajišťuje podporu lidem v závěru života. Zahrnuje jak zdravotní péči sester a lékaře, tak i pomoc psychologa či sociální pracovnice, aby se pacient i celá jeho rodina mohli lépe vyrovnat s náročnou životní situací. Domácí hospic Porta Vitae poskytuje službu na Tišnovsku a Kuřimsku non-stop 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Naše sestřičky domácí zdravotní a hospicové péče najezdí denně desítky kilometrů po cestách i do těch nejzapadlejších vesniček na Tišnovsku a Kuřimsku. Proto potřebují spolehlivá auta, která je vždy dopraví do cíle. Náš vozový park však každým rokem neúprosně stárne. Nákup nových aut se tak pro nás stal nezbytností, aby naše týmy mohly pokračovat ve své práci. Chceme proto pořídit 1 automobil pro Domácí zdravotní péči a 1 automobil pro Domácí hospic Porta Vitae, aby každý i přes své zdravotní obtíže nebo i v závěru života mohl zůstat doma. Budeme rádi za každý dar, který nám pomůže postupně tohoto cíle dosáhnout. Prosíme podpořte svým darem naše úsilí o zajištění domácí péče na Tišnovsku a Kuřimsku, bez vás to sami nezvládneme.

Darovat můžete prostřednictvím formuláře na této stránce darujme.cz (úhradu lze provést i kartou) nebo zasláním daru na náš charitní účet 185897781/0600, variabilní symbol: 902912.

Pro potvrzení o daru nebo pro firemní dary kontaktujte našeho fundraisera Mgr. Vojtěcha Trmače, vojtech.trmac@tisnov.charita.cz, 735 749 746.



Více o Domácí zdravotní péči:


Více o Domácím hospici Porta Vitae
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji za vše, co pro stařečky a stařenky děláte.

Jana Šedá
1 000 Kč